Избор на детско столче за кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Re: Избор на детско столче за кола

Мнение от streetz » 09 Окт 2025, 23:05

Не е трудно, но си е занимавка местенето. Особено 0-18 кг групата както имат и по някой допълнителен крак да стърчи, а и тежат повече. Май си беше приключение да го завра на задната седалка в е36-ца купе като се замисля. Следващите групи са по-леки и по-лесни за маневриране.
Тия лели са просто продавачки, май само 2 марки предлагат, едната от които сефте я чувам. Другата е ясна, BeSafe-a си е сред лидерите при столчетата, но аз бих поразгледал някой тест, примерно тук https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/a ... ng.max=1.8
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 09 Окт 2025, 23:24

streetz написа:Не е трудно, но си е занимавка местенето. Особено 0-18 кг групата както имат и по някой допълнителен крак да стърчи, а и тежат повече. Май си беше приключение да го завра на задната седалка в е36-ца купе като се замисля. Следващите групи са по-леки и по-лесни за маневриране.
Тия лели са просто продавачки, май само 2 марки предлагат, едната от които сефте я чувам. Другата е ясна, BeSafe-a си е сред лидерите при столчетата, но аз бих поразгледал някой тест, примерно тук https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/a ... ng.max=1.8

Благодаря, мислих че в родината някой се е чукнал и е направил нещо с цел не просто да ти вземе парите и да ти продаде дадена марка и да е полезен , но явно ..... този сайт не го знаех, ще го разгледам мерси.

Нямам проти да дам колкото трябва, горна граница нямам, но ако едно нещо струва n , и същото качество n x y ....не виждам смисъл, определено полезен сайт.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 10 Окт 2025, 9:05

Ооо, не, това с местенето от кола в кола, през ден, през два, не го препоръчвам на никого.
Двете коли вкъщи са под доста тесен навес. Едната не може да я отвориш отдясно и прехвърляш от ляво, а на другата "котвата" за колана (беш)е в багажника и винаги ѝ обърсвах бронята, докато се гъзурча да го щраквам. 2-3 месеца някъде изкарахме така с местене по 2-3 пъти седмично и купихме още едно.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 10 Окт 2025, 9:13

Занимавка е, аз се мръщя като трябва да ги местя 1-2 пъти в годината..

Конкретно за столчетата от Вис Виталис сме много доволни, доста ни обясниха и посъветваха и изобщо не ни натискаха към Cybex.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Окт 2025, 9:25

Май имаш новина :bchug:

В малката група, докато е още с "кошница", може да решиш това с местенето много лесно - просто взимаш 2 "бази". 200-400лв/брой , според за какъв модел столче е. Аз като гледах се оказа, че в тая група много лъжат с кое какъв сертификат покрива по нашите сайтове. Продават се много стари модели, по стари стандарти, новия се покрива "само ако е допълнително с еди-коя-си база" и т.н. "Новия" стандарт покрива за по-дълго време - височина, тегло и т.н. До 2 години, до 87см и май 13кг беше. Малкия е 1год7месеца и още е в него. 2 години няма да изкара, ама до Коледа може и да избута - има още 1 от 10-12 позиции за коригиране.

Най-"тежкия" тест за безопастност е един шведски - Swedish Plus test. https://www.vti.se/en/services/laborato ... ted-models Няколко мнения по-назад съм си изказал мнението. Аз бих ги степенувал като кола --> посока на движение --> столче. Някои от тея столчета са като с ролбари около тях :mhihi: Ако искаш да си пътувате София - Чепеларе и не е удобно на детето, ще пада голяма забава. Имам колеги, на които децата не стоят повече от 20мин в кола и е голяма забава.

Доджа ще трябва да стане Чарджър. С купе само ще се мъчите всичките.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 10 Окт 2025, 12:41

TNT написа:Май имаш новина :bchug:

В малката група, докато е още с "кошница", може да решиш това с местенето много лесно - просто взимаш 2 "бази". 200-400лв/брой , според за какъв модел столче е. Аз като гледах се оказа, че в тая група много лъжат с кое какъв сертификат покрива по нашите сайтове. Продават се много стари модели, по стари стандарти, новия се покрива "само ако е допълнително с еди-коя-си база" и т.н. "Новия" стандарт покрива за по-дълго време - височина, тегло и т.н. До 2 години, до 87см и май 13кг беше. Малкия е 1год7месеца и още е в него. 2 години няма да изкара, ама до Коледа може и да избута - има още 1 от 10-12 позиции за коригиране.

Най-"тежкия" тест за безопастност е един шведски - Swedish Plus test. https://www.vti.se/en/services/laborato ... ted-models Няколко мнения по-назад съм си изказал мнението. Аз бих ги степенувал като кола --> посока на движение --> столче. Някои от тея столчета са като с ролбари около тях :mhihi: Ако искаш да си пътувате София - Чепеларе и не е удобно на детето, ще пада голяма забава. Имам колеги, на които децата не стоят повече от 20мин в кола и е голяма забава.

Доджа ще трябва да стане Чарджър. С купе само ще се мъчите всичките.

Има време, просто се приготвям предварително.
Това с двете основи е мнооого добра идея и най-вероятно ще е така. :bchug:
Иначе да посоката на движение ще я спазваме колкото е възможно повече, колите мисля са адекватни всички около 2020, и с топ столче би трябвало да са ок нещата.

Защо да се мъчим, място за багаж има, за жената и дете на задната седалка също :dunno:
Ако ни дойде толкова трудно ще почна да се оглеждам за ескалейд направо, но челинджъра си остава, мина около година от както го имам и не спира да ми носи удоволствие както беше от ден 1
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 10 Окт 2025, 13:32

Количката заема доста място. Особено с коша за новородено, дори не съм сигурен, че ще ги събереш и двете в багажника, а ще трябва да го возиш на предната седалка. Щом има време, направо виж в някой магазин да качите количката в багажника :mhihi: За столчета обикновено може да се тества, дали се побират в колата.

За столчетата - детето в началото ще спи много. И ще искаш да го вкарваш и изкарваш в колата, без да го събуждаш. С двуврата кола ще е по-сложно упражнение. Ще се мъчите всички. Пробвайте и самото столче колко място заема, от коя страна ще е удобно да се сложи. Въобще ще може ли да се побере зад теб. При нас се вози зад мен и на Ф31 си смених 1 зъб в наклона, иначе опира. Чаленджъра е по-голяма кола, ама на задните седалки не съм убеден колко по-широко е.

Общо взето това не е семейна кола, а по-скоро чат-пат ще може да се качите и в нея. Даже отидете до някой магазин с двете коли, сложете и в двете столчета и колички и сам ще видиш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 10 Окт 2025, 13:48

Прав си най-добре да се пробва.
Един познат със същия и 2 деца казва че събира всичко но да ще го видим на място.
image (1).png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 10 Окт 2025, 13:50

Много правилни съвети ти даде ТНТ :yes:
Жената няма ли да се навие да кара нещо семейно?

При мен столчетата са две и ги прехвърлям веднъж в месеца. Хванал съм им цаката, но въпреки това си е 20-30 минутно упражнение(между 4вр. хечбек и миниван).

Не знам дали имаш гараж, но аз в София нямам, а прехвърлянето на столчета не става по график. Прехвърлял съм в сняг, дъжд, кал, с близко паркирали коли....
Знам как е в минивана, не си представям да се навирам кален по задната седалка на двуврато купе.

Тоя Додж има ли канали за греди на покрива. :mhihi:

П.С. Това са големи деца в последното ниво столчета...за които не се возат колички.... Така на око гледайки мястото ми изглежда, че трудно ще събираш обърнато столче, за дете което вече не се вози в кошница. Дори с гледащо напред, но полегнало няма да е много удобно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 10 Окт 2025, 14:04

То и един познат разправя, че събира в Голфа повече от Е61 :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 320A

Мнение от mirko0 » 10 Окт 2025, 14:32

Във варианта столче/окшница с отделна база, обаче трябва да се има предвид че после, ако искаш да продължиш да използваш базата за следващите столчета, си вързан към конкретна марка и вероятно конкретни модели от марката. Пъврите столчета за новородено и после бебе до към 4г. е хубаво да са въртящи се, а следващите за по - големи деца мисля не се въртят, та не знам колко ще са съвместими базите. Първоначално за кошницата за новородени според мен може да се мине и без база, като се вземе кошница, която се закрепва с колана. Тя по мои наблюдения се ползва доста малко и след 6-тия месец вече да идва ред за следващото столче. И така до към 4г., когато пак тябва да се купува.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 10 Окт 2025, 14:36

mirko0 написа:Тя по мои наблюдения се ползва доста малко и след 6-тия месец вече да идва ред за следващото столче.

А това защо, като са до 2 години ? :wave:

Въртящо в Доджа също искам да видя как стои :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 10 Окт 2025, 14:49

Някой има ли впечатления от Swandoo Marie 3. Гледам че са на промоция във Вис Виталис :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 320A

Мнение от mirko0 » 10 Окт 2025, 14:52

Нашето беше на Сайбекс някакво, което дойде в комплект с количката. Към 6-тия месец видях, че скоро краката на детето ще започнат да опират в седалката. Освен това сравнено със столчето от следващата група изглеждаше доста по - "дървено" и неудобно. Затова реших, че няма смисъл просто да отлагам докато стане малко, когато пак ще трябва да купя от следващата група. Нашето се хващаше с колана, като май можеше да се купи отделно база. При използването с база вероятно може тя да се дръпне малко и краката да не опират, но все пак си мисля, че следващите столчета са доста по удобни. Други познати също в периода 6-8 месеца минаха на следващите столчета.

Предишна

Назад към Извън Темата