Странен проблем BMW e61 530XD LCI
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- skeltah
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: BMW e30
Странен проблем BMW e61 530XD LCI
Здравейте, колеги,
Имам много странен проблем с колата. Пиша с надеждата, някой, ако е имал подобен да ме посъветва какво да правя.
При тръгване или паркиране, когато правя ЛЯВ завой предната лява гума имам чувството, че прескача/превърта и тресе/подскача цялата кола. Това се случва само с ниска скорост, под 20 км/ч. С по-висока скорост, ако направя ляв завой няма никакви проблеми. Най-странното е, че го прави когато колата загрее. Студена няма ядове.
Изреждам нещата, които съм направил в последния месец в опит да реша проблема, но без успех:
1. Обслужване на кардан - имаше проблем с каретата;
2. Чисто нови гуми;
3. Смяна на масло на раздатката и ресет на настройките;
4. Смяна на ляв шарнир + тампоните на насочите;
5. Размених джанти - случайно да не е от тях, но без успех;
6. Диагностика - няма установени грешки в раздатка или скоростна кутия;
Ходовата част на колата е ОК, няма луфтове в полуоските, няма тропане, виене или нещо подобно, всичко е стегнато.
Следващите неща, които ще опитам са:
1. Смяна на тампоните на макферсона - ако има установен проблем след тест;
2. Разкачане на буксата на раздатката, за да установя дали от нея е проблема;
3. Рециклиране на раздатката при нужда - моля дайте ми съвет - къде да го направя за гр. София?
4. Смяна на диференциал;
Бих се радвал на съвети. Благодаря предварително!
Имам много странен проблем с колата. Пиша с надеждата, някой, ако е имал подобен да ме посъветва какво да правя.
При тръгване или паркиране, когато правя ЛЯВ завой предната лява гума имам чувството, че прескача/превърта и тресе/подскача цялата кола. Това се случва само с ниска скорост, под 20 км/ч. С по-висока скорост, ако направя ляв завой няма никакви проблеми. Най-странното е, че го прави когато колата загрее. Студена няма ядове.
Изреждам нещата, които съм направил в последния месец в опит да реша проблема, но без успех:
1. Обслужване на кардан - имаше проблем с каретата;
2. Чисто нови гуми;
3. Смяна на масло на раздатката и ресет на настройките;
4. Смяна на ляв шарнир + тампоните на насочите;
5. Размених джанти - случайно да не е от тях, но без успех;
6. Диагностика - няма установени грешки в раздатка или скоростна кутия;
Ходовата част на колата е ОК, няма луфтове в полуоските, няма тропане, виене или нещо подобно, всичко е стегнато.
Следващите неща, които ще опитам са:
1. Смяна на тампоните на макферсона - ако има установен проблем след тест;
2. Разкачане на буксата на раздатката, за да установя дали от нея е проблема;
3. Рециклиране на раздатката при нужда - моля дайте ми съвет - къде да го направя за гр. София?
4. Смяна на диференциал;
Бих се радвал на съвети. Благодаря предварително!
Re: Странен проблем BMW e61 530XD LCI
БМВ при завиване на волана с ниска скорост и при маневра изключва предното. Изключи раздатката и ако проблема остане е преден диф.
- skeltah
- Потребител
-
- Кара: BMW E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: BMW e30
andy написа:БМВ при завиване на волана с ниска скорост и при маневра изключва предното. Изключи раздатката и ако проблема остане е преден диф.
Благодаря много. Днес ще се опитам да разкача раздатката да видя от къде идва проблема.
Може ли да ме опътите, ако е раздатка къде може да се рециклира? Четох добри мнения за момче на име Мартин за София, но не успях да намеря контакти.
Ако е диференциал, предполагам втора употреба е най-удачният вариант?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
skeltah написа:andy написа:БМВ при завиване на волана с ниска скорост и при маневра изключва предното. Изключи раздатката и ако проблема остане е преден диф.
Благодаря много. Днес ще се опитам да разкача раздатката да видя от къде идва проблема.
Може ли да ме опътите, ако е раздатка къде може да се рециклира? Четох добри мнения за момче на име Мартин за София, но не успях да намеря контакти.
Ако е диференциал, предполагам втора употреба е най-удачният вариант?
Не знам къде си го чел това, но дано по малко хора го прочетат, че бая изревали има от него.
Иначе на въпроса къде може да се рециклира качествено раздатката, бих те насочил, към Стефан Зашев, потърси в гъгъл, лесно ще му намериш сревиза.

4 мнения
• Страница 1 от 1