България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Don_Diego написа:.......
Видно от видеото - да! Едната оперативна се позиционира така, че да може да реагира на потенциална заплаха.
Отвъд океанските делегации са още по-сериозни: там не допускат да застане нещо между колите в кортежа. Ако се случи да излезе човек, куче или друго - газиш и продължаваш, без да спираш. Пък нека тук са аборигени нашите
Честно казано не знаех че е така. Предполагам, че много хора не знаят. Дори точките от закона, които цитирахте не предполагат такова нещо.
Аз лично можех да съм в позицията на снимащия. Нямаше да спра на място след патрулната кола на МВР, а за влизане в банкета да не говорим. За S- класата със сигурност щях да намаля, за да изпревар, но то щеше да е късно.
Между другото много пъти съм се срещал с кордони в София и отношението е било напълно различно. Един път дори им се изпречих без да да ги видя, а те бяха на светлини. Отне ми някакви секунди да реагирам, но те стояха зад мен и никакви действия спрямо мен не е имало.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
... цяло чудо е, че не случват по-често такива изцепки. Вероятно и ТИР-а трябва да отиде в банкета според тях... или е изскочил внезапно и не са го видели. Това как газели през океана е малко алабала ама айде.max- написа:barabqga написа: Все се чудя ей такива изпълнения дали от цивилни ръбове или от тези дето трябва да са за пример не нацелят някой с по-голям камион, поне не съм чул, да и малко справедливост поне, че ако чакаме на нашата Темида.
Случвало се е - https://www.pbnovini.com/gradat/2022/ka ... ev-snimki/
Британският министър... баси филмите
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
Don_Diego написа:Отвъд океанските делегации са още по-сериозни: там не допускат да застане нещо между колите в кортежа. Ако се случи да излезе човек, куче или друго - газиш и продължаваш, без да спираш. Пък нека тук са аборигени нашите
Зависи за кой океан говориш или кой от другата страна на океана. Венецуелските кортежи може и така да правят. Тия дето ги возят американските кортежи, са наши служители(колкото и да им се иска на някои да са царе) и динамиката е много по различна. С това робско мислене дето показваш е нормално да не разбираш на пишещите тук негодуването.
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Последно в Бургас ги видях като бяха събрали бизнеса да обясняват за еврото (пълно прахосване на пари ама друга тема), и пак само със светлини и една патрулка отпред и минаваха на червено, голям зор ли са имали на ли го.
Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Като минава линейка що отбивате а на тези не искате да им направите път ? Преценяте че няма нужда да им давате предимство както е записано в закона , преценяте че ако ви нацели НСО мобила няма да е голяма загуба ? 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Кога е по-голяма вероятността да забележиш някого и изневиделица на кръстовище, като е на светлини само или ако чуеш и звуков сигнал?Jordana написа:Като минава линейка що отбивате а на тези не искате да им направите път ? Преценяте че няма нужда да им давате предимство както е записано в закона , преценяте че ако ви нацели НСО мобила няма да е голяма загуба ?
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Линейките не се движат с 150 в насрещното, тях и пожарните ги пускам даже да нямат светлини.
Не знам що искате НСО да е нещо по-различно от пътната безопасност, здравеопазването, образованието......
Така в насрещното с такава скорост може да го направи само полицай, военен или мутра/депутат с IQ на баскетболна топка. Истинските охранители (частни) се научиха и са по-невидими от тия олигофрени.
Не знам що искате НСО да е нещо по-различно от пътната безопасност, здравеопазването, образованието......
Така в насрещното с такава скорост може да го направи само полицай, военен или мутра/депутат с IQ на баскетболна топка. Истинските охранители (частни) се научиха и са по-невидими от тия олигофрени.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Сега казаха по тв, че според някакъв техен генерал се извършва проверка и ако се установи, че са бързали неоснователно, щяло да има дисциплинарни наказания. Тоест не може да си бързата когато им кефне АКО се спазва устава. Който устав според мен е само на хартия и някой ден може и да започне да се спазва. Забраняват господата от НСО, че вече всеки втори в фотограф...
Ама иначе са много стриктни, лятото идвам до НИМ да чакам един една кола да гледам и го една жега...викам чакай малко по-напред ще ида една сянка да потърся, че вижда дърво в далечината. Тъкмо ще се намествам, още не бях угасил даже и някакъв млад шапкар излиза, ама с такава стойка все едно ще ми се кара нещо. Викам чакай да се махам, че портал някакъв виждам там, то било резиденция Бояна. Е хубаво, вероятно има знак ако идваш срещу нея, ама аз идвам от другата посока(от изток)и виждам сенчица, трябвало е и там значе да сложат някакво за провинционални паразити като мен, които от село са решили да дойдат у големиО град за нещо. Те се смеят, че по малките населени места има неписано закопани, а у столицО пак имало. Викам добре, че няма много крепостни селяни като мен да идват там на тая единствена сянка, че тоя голям километраж ще навърти днес, ама явно го гледат дали си върши работата. От де да знам аз, че Шрек примерно може да е вътре, а и той няма да е на портала, някъде много навътре ще да е, даже съм чувал да съобщават резиденция Бояна по телевизията, ама хич не съм запомнил, кой лалугер живее вътре, че и под държавна охрана. Та явно още от портала е голям проблем да спреш, може да паркирам кола бомба отпред, да я заключа и да изчезна чакайки някой от всичките там президенти, вицета и не знам си кой още да мине, че да я взривя. Има логика настина, не подценявам опасността, ама тези от така наречената държавна охрана, тоест явно и те се водят точно НСО, трябва да стоят вънка на пост, ако засиля камион бомба като онзи от Кербала едно време, който уби нашите военни, няма как някоя нинджа от НСО да ме спре стоейки вътре на климатичето, а и още като излезе, температурната разлика лятото ще му замая главата, този келеш явно затова толкова нервно излезе. Какво ли се е казал, ейййииииии, поредния крепостен селянин. Тя пък колата софийска, значи нещо подобно. РАЗБИРТАМ, че в кофти да си на държавна работа за някои хора и е кофти да имаш задължения и ти си иска да кривнеш от правия път или да не се занимаваш с глупости, но според мен най-важното, което не трябва да забравяш е, че си тука за да служиш на народа, който реално ти плаща заплатата. Същото и като да си модератор във форума почти, не трябва да забравяш за какво си такъв. Не трябва нито да си пристрастен, нито да си позволяваш да изказваш крайно мнение, нито да триеш на някой мненията когато друг е базикнал темата за мигачите дали трябва да се ползват(i see you cat
)като искаш да си пристрастен, прави като всички нас - не бъди модератор.
Ако искаш да караш джип като мутрата, напускай НСО и карай като мутра, ама като си държавен служител, не се дръж като нещо средно между Рамбо и Белязания Тони Монтана.
А държа да си повторя мнението по темата - снимащия е идиот и неможач на пътя, този със Секвоята(която не е Секвоя
)е тънкопишковец. Толерантност нула, дай на глупака власт и му гледай сеира. Единият защото в многотонен джип, другия защото има камера и може да качва в нета. Ако тоя с неСеквоята му беше размазал физиономията, дали щеше да остане регистратор за качване?
Честно, снимашият има инстинкт за самосъхранение колкото кокошка.

Ама иначе са много стриктни, лятото идвам до НИМ да чакам един една кола да гледам и го една жега...викам чакай малко по-напред ще ида една сянка да потърся, че вижда дърво в далечината. Тъкмо ще се намествам, още не бях угасил даже и някакъв млад шапкар излиза, ама с такава стойка все едно ще ми се кара нещо. Викам чакай да се махам, че портал някакъв виждам там, то било резиденция Бояна. Е хубаво, вероятно има знак ако идваш срещу нея, ама аз идвам от другата посока(от изток)и виждам сенчица, трябвало е и там значе да сложат някакво за провинционални паразити като мен, които от село са решили да дойдат у големиО град за нещо. Те се смеят, че по малките населени места има неписано закопани, а у столицО пак имало. Викам добре, че няма много крепостни селяни като мен да идват там на тая единствена сянка, че тоя голям километраж ще навърти днес, ама явно го гледат дали си върши работата. От де да знам аз, че Шрек примерно може да е вътре, а и той няма да е на портала, някъде много навътре ще да е, даже съм чувал да съобщават резиденция Бояна по телевизията, ама хич не съм запомнил, кой лалугер живее вътре, че и под държавна охрана. Та явно още от портала е голям проблем да спреш, може да паркирам кола бомба отпред, да я заключа и да изчезна чакайки някой от всичките там президенти, вицета и не знам си кой още да мине, че да я взривя. Има логика настина, не подценявам опасността, ама тези от така наречената държавна охрана, тоест явно и те се водят точно НСО, трябва да стоят вънка на пост, ако засиля камион бомба като онзи от Кербала едно време, който уби нашите военни, няма как някоя нинджа от НСО да ме спре стоейки вътре на климатичето, а и още като излезе, температурната разлика лятото ще му замая главата, този келеш явно затова толкова нервно излезе. Какво ли се е казал, ейййииииии, поредния крепостен селянин. Тя пък колата софийска, значи нещо подобно. РАЗБИРТАМ, че в кофти да си на държавна работа за някои хора и е кофти да имаш задължения и ти си иска да кривнеш от правия път или да не се занимаваш с глупости, но според мен най-важното, което не трябва да забравяш е, че си тука за да служиш на народа, който реално ти плаща заплатата. Същото и като да си модератор във форума почти, не трябва да забравяш за какво си такъв. Не трябва нито да си пристрастен, нито да си позволяваш да изказваш крайно мнение, нито да триеш на някой мненията когато друг е базикнал темата за мигачите дали трябва да се ползват(i see you cat
А държа да си повторя мнението по темата - снимащия е идиот и неможач на пътя, този със Секвоята(която не е Секвоя

In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Снимащия може да идиот, но в закона пише:
Имаше достатъчно място, даже в малоумното тройно разминаване, но що пък да не притиснем насрещния, нали ми вдигнаха заплатата, а и имам шапка.
Освен ако тоя ливанец не е умирал, де.
При приближаване на моторно превозно средство със специален режим на движение водачите на останалите пътни превозни средства са длъжни да освободят достатъчно място на пътното платно, а при необходимост и да спрат, за да осигурят безпрепятствено преминаване както на сигнализиращото, така и на съпровожданите от него превозни средства.
Имаше достатъчно място, даже в малоумното тройно разминаване, но що пък да не притиснем насрещния, нали ми вдигнаха заплатата, а и имам шапка.
Освен ако тоя ливанец не е умирал, де.
Кортежите у нас са по мутренски и най-вече по руски тертип и манталитет, застинал във времето.
Познайте коя кола се ескортира.

Познайте коя кола се ескортира.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Spunky написа:Don_Diego написа:Отвъд океанските делегации са още по-сериозни: там не допускат да застане нещо между колите в кортежа. Ако се случи да излезе човек, куче или друго - газиш и продължаваш, без да спираш. Пък нека тук са аборигени нашите
Зависи за кой океан говориш или кой от другата страна на океана. Венецуелските кортежи може и така да правят. Тия дето ги возят американските кортежи, са наши служители(колкото и да им се иска на някои да са царе) и динамиката е много по различна. С това робско мислене дето показваш е нормално да не разбираш на пишещите тук негодуването.
Американски служители карат колите на посолството и тия дето идват със самолетите, всичко останало е под наем, организиран от посолството. Прави се детайлна провека на всеки шофьор (буквално кътните зъби им се гледат) и едва след одобрение се отива на инструктаж. Ако твоята кола се пада в близост до основните…газиш и заминаваш (това го цитирам с ръка на сърце от мои инструктажи).
Наскоро бях пак на едни обучения, водеха ги пенсиониран делта форс (не, не си го беше измислил за да впечатлява) и някаква сас нинджа….та ако оперира кортеж в опасна локация пак същото: газиш и заминаваш
И поясни моля те, кое му е “робското” на мисленето ми защото аз просто изказвам другата гледна точка и защо са минали по конкретния начин, както и какво точно куца на цялата ситуация. Реално хора, които си нямат представа от подобни неща (дефанзивно шофиране, охрана, протоколи и тн), няма как да разберат какво им се говори и да видят другата гледна точка.
Нсо си имат протокол и действат по него: не даваш знак, че ще им направиш път, те си правят сами
Някой няма ли най-накрая да каже защо не “стресираха” колите дето бяха отбили/дали сигнал, че ще пропуснат кортежа
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Наистина забавното в случая е,че и снимащия им бил присветкал
,че ония са мега дебили на такъв път да карат така аз си мисля,че 100% са нашмъркани, нали по презумция трябва да пазят вип-а а не да го въвличат в такива нелепи ситуации,и като бързат на магистралата ще имат прекрасната възможност да дават газ до дупка до София. Ама и ганя...он ми светка и аз ще му светнем
С тоя манталитет на каране е не дали а кога ще стане сакатлък! Последно беше ако не се лъжа с Кирил Петков май нинджите бяха отнесли няква кола. Със сигурност трябва да се промени закона малко и тея слуги да се кротнат!
Ето едно смислено мнение от бившия им шеф: https://offnews.bg/politika/nso-karalo- ... Ch_iqCqrVw
С тоя манталитет на каране е не дали а кога ще стане сакатлък! Последно беше ако не се лъжа с Кирил Петков май нинджите бяха отнесли няква кола. Със сигурност трябва да се промени закона малко и тея слуги да се кротнат!
Ето едно смислено мнение от бившия им шеф: https://offnews.bg/politika/nso-karalo- ... Ch_iqCqrVw
Последна промяна kiko на 12 Ное 2025, 23:06, променена общо 1 път
Леко се съмнявам че тоя от видеото е отбил. По-скоро изглежда като да се е забил на пожар в банкета за да избегне сблъсъка и още им благославяше майките преди да се успокои и да потегли отново. Между другото някой има ли идея какво е това 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна seimo на 12 Ное 2025, 23:41, променена общо 2 пъти
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Опасна локация е Афганистан, евентуално Бейрут, щото този нали е от там... ама не и Долно Пичковци, България. Въпрос на време да утрепят някой "пазен"... с тия "умения".
И аз не виждам какво опази, ако този беше от лошите можеше да разпилее този, който го пазят.
И аз не виждам какво опази, ако този беше от лошите можеше да разпилее този, който го пазят.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
steeN написа:Опасна локация е Афганистан, евентуално Бейрут, щото този нали е от там... ама не и Долно Пичковци, България. Въпрос на време да утрепят някой "пазен"... с тия "умения".
Не е опасна благодарение на професионализма на охранителите. Потенциалните лоши само като видят летящия кортеж, с пилотната кола готова да вземе на таран всяка потенциална опасност - и сами се отказват
Ако се движат флегматично като кортежа на британския ПМ , все едно канят лошите да ги ударят enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ