Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: Икономическа тема

Мнение от ildivvy » 21 Ное 2025, 21:52

А възможно ли е на тиквата да не му харесва ситуацията сега с дебелия и затова да 'бъзика радиото' с този бюджет, с надежда хората да 'разритат' дослука в парламента в момента?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Ное 2025, 22:14

То не е възможно а сигурно че не му харесва . Обаче бюджета е такъв щото като дойде еврото хората 100% ще търсят да линчуват някого от тия в парламента . Много възможно и тоя каун железката да си отиде както се репчи че много е стабилен . И затова са направили бюджет който да ги спаси като фърлят пари от хеликоптера . Иначе на есен Радев идва с песен и ще ги отнесе като куцо пиле домат . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Ное 2025, 0:43

Тоя зелен чорап ще е 100% независим, защото от него нищо няма да зависи. Бюджет, политика, икономика, заеми и т.н. вече ще се определят от Брюксел.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Ное 2025, 12:51

Jordana написа:Обаче бюджета е такъв щото като дойде еврото хората 100% ще търсят да линчуват някого от тия в парламента .

Зарежи го това евро, нещо ново трябва да се измисли като плашилка. Задачата става все по-трудна - с въглищата не се получи, с олиото тотален провал, зърното рекордни реколти, газа се чудим от къде да не вземем, АЕЦ-а и там голяма греда, тока не иска да свършва, дълговата спирала не се навива, не можахме да станем бежански лагер... като се продаде Лукойл, вече и бидони няма да се пълнят, като приключи фиаското на руснаците в Украйна, вече и с тях няма да може да се плаши как ще ни освобождават... кво прайм??? Май ще трябва да си видим истинските проблеми, вместо да се обяснява колко е крив космоса :mhihi: :mhihi: :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 22 Ное 2025, 14:20

Да подхвърлим някоя нова опорка.... :lol: Скоро ще станат 20 години откакто ни приеха в ЕС. През това време се наляха десетки милиарди европара за инфраструктура, селско стопанство и т.н и прочие.... Обаче все още нямаме една читава магистрала и държавния дълг се увеличава всяка година. Ако някой успее да ми обясни с думи прости, аджеба, къде са тия кинти, които бяха усвоявани през годините, щото аз реален резултат не виждам :dunno: Нито имаме пътища, нито имаме селско стопанство, а загубите по ВиК мрежите са до 90% :dunno: Ако целта е държавния дълг да стане 100% от БВП и всички да дължим по 20к евра на нашите евроатлантически братя, то мисля че до една петилетка ще ги стигнем франсетата.... :ok: Напред и нагоре към дълговата спирала, пардон, криворазбраната независимост!
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и назначил Румен Спецов за шеф на ЕмТиВи... :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 22 Ное 2025, 15:21

Не знам дали някой е правил хесапа колко милиарда са налети в магистрали и дали хората си дават сметка къде отиват парите . Айде да не са чак от 1989г че са 36години демокрация , трудно се помни от примати кога е било това ама последните 25 години примерно ? Сигурно за тия пари които са похарчени/откраднати трябваше да са построени всички магистрали в БГ по два пъти .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 22 Ное 2025, 17:00

nickstorm написа:Да подхвърлим някоя нова опорка.... :lol: Скоро ще станат 20 години откакто ни приеха в ЕС. През това време се наляха десетки милиарди европара за инфраструктура, селско стопанство и т.н и прочие.... Обаче все още нямаме една читава магистрала и държавния дълг се увеличава всяка година. Ако някой успее да ми обясни с думи прости, аджеба, къде са тия кинти, които бяха усвоявани през годините, щото аз реален резултат не виждам :dunno: Нито имаме пътища, нито имаме селско стопанство, а загубите по ВиК мрежите са до 90% :dunno: Ако целта е държавния дълг да стане 100% от БВП и всички да дължим по 20к евра на нашите евроатлантически братя, то мисля че до една петилетка ще ги стигнем франсетата.... :ok: Напред и нагоре към дълговата спирала, пардон, криворазбраната независимост!

Хората, доста забравят как се пътуваш преди до морето, или до Сандански /че не можеше така лесно в Гърция/. И пътищата помня, по-зле бяха. То ако ги стигнем франсетата до 5 години ще сме чудото на света...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Ное 2025, 17:27

steeN написа:
Jordana написа:Обаче бюджета е такъв щото като дойде еврото хората 100% ще търсят да линчуват някого от тия в парламента .

Зарежи го това евро, нещо ново трябва да се измисли като плашилка. Задачата става все по-трудна - с въглищата не се получи, с олиото тотален провал, зърното рекордни реколти, газа се чудим от къде да не вземем, АЕЦ-а и там голяма греда, тока не иска да свършва, дълговата спирала не се навива, не можахме да станем бежански лагер... като се продаде Лукойл, вече и бидони няма да се пълнят, като приключи фиаското на руснаците в Украйна, вече и с тях няма да може да се плаши как ще ни освобождават... кво прайм??? Май ще трябва да си видим истинските проблеми, вместо да се обяснява колко е крив космоса :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Какво правим?

1. След 01 Януари поемате няколко милиарда дълг на вашите европартньори.
2. Изпращате €7 000 000 000 помощ на Украйна (помощ, не заем, който никой никога няма да върне)
3. Планира се да се похарчат €18 000 000 000 за два нови ядрени реактора
https://www.mediapool.bg/mozhe-da-se-na ... 77385.html
4. Не се знае, колко от исканите от Урсула допълнителни €134 000 000 000 за Украйна ще платите вие.
5. "Мариците" не са съкратени. Работят по 3-4 дни в месеца. АЛИЛУЯ!!!!
6. 2026г ще звърши с мотото: "20 години напредък, 20 години на последно място в ЕС"
Но пък Космосът е близо. Само да протегнеш ръка и си там :ok:
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Ное 2025, 18:34

От последните влезли сме май, нормално е след толкова години и грабеж да сме последни по много показатели, но вижте пък от позитивната страна, влезнахме преди Румъния в еврозоната. Снощи гледах по мнения от там как те масово искат еврото, ама не могат да изпълнят условията. Тука масово не го искаха защото някакви хора само плашеха с него, Боко манипулира инфлацията и ни взеха. :ok:
Ще видим накъде отиваме, аз съм оптимист.

///M Power написа:
nickstorm написа:Да подхвърлим някоя нова опорка.... :lol: Скоро ще станат 20 години откакто ни приеха в ЕС. През това време се наляха десетки милиарди европара за инфраструктура, селско стопанство и т.н и прочие.... Обаче все още нямаме една читава магистрала и държавния дълг се увеличава всяка година. Ако някой успее да ми обясни с думи прости, аджеба, къде са тия кинти, които бяха усвоявани през годините, щото аз реален резултат не виждам :dunno: Нито имаме пътища, нито имаме селско стопанство, а загубите по ВиК мрежите са до 90% :dunno: Ако целта е държавния дълг да стане 100% от БВП и всички да дължим по 20к евра на нашите евроатлантически братя, то мисля че до една петилетка ще ги стигнем франсетата.... :ok: Напред и нагоре към дълговата спирала, пардон, криворазбраната независимост!

Хората, доста забравят как се пътуваш преди до морето, или до Сандански /че не можеше така лесно в Гърция/. И пътищата помня, по-зле бяха. То ако ги стигнем франсетата до 5 години ще сме чудото на света...

Не само пътищата за Гърция, те едно време не ни трябваха защото българите ходеха там само за...да работят на гърците като всякакъв вид слугинаж на къра, по къщите да гледат стари хора. Сега докъде я опряхме? Това МАСОВО явление да се ходи там на работа изчезна, аз не познавам нито един работещ там(изключвам трайно заселилите се, каквито има по целия свят :idea: )да не говорим на сезонна работа. Възможно е да са останали някакви от граничните ни села. Дори от Германия и Холандия някои се връщат с обяснения как вече там с обикновен труд не може много да пестиш както преди и такива разни. Да лъжат всички ли? Че защо се връщат ако лъжат? Ами от Англия, където странно как точно след като напуснаха съюза и наши хора взеха да се връщат? Айде някои го правят и заради мангалята от цял свят там, ама всички говорят колко скъп е станал живота там.

Българинът едно време му беше трудно да си помисли за почивка на различно място от нашето морето лятото, в Гърция се ходеше само на гурбет, сега добре че падна Шенген да няма КИЛОМЕТРИЧНИ колони от хора отиващи натам ш, където все пак е по-скъпо категорично от нашето море, но можем да си го позволим явно. :idea: Кой ходеше на море в Гърция от този форум преди 25-30 години, нека вдигне ръка.
А такива дестинации като Тайланд дори някой беше ли ги чувал освен от филмите? Сега братче куцо и сакато ходи се снима из Дубай, по Доменикана, по Малдиви тези с повече пари на които им се лети, да не казвам, че един мой познат работник във фирма на мой познат за водопроводни инсталации и къртежи отиде едната година в Тайланд с жена си, другата на Малдивите. Колко народ по Египет отиде, по Тунис и т.н.
Тука само да се зададе един почивен ден прилепен към събота и неделя и се почва по телевизора голямото пътуване, голямото прибиране, къде отиват всички тези бедни хорица, безплатни октоподи, калмари и скариди не видях в Гърция, скъпи ми се видяха даже, ама пак искам.
Какво сте ревнали колко е зле като сте сложили някакви очила на краен скептицизъм. Явно в останалия свят може с обикновена работа да си позволиш навсякъде да ходиш и живееш като лорд.

Това какви дупки и ТРАПОВЕ бяха едно време по улиците, първокласните пътища бяха леш, сега като има някаква дупка някъде по пътя и правят новина от нея някой ако спука гума, а преди ЕС съм сменял гума нощем на пътя защото в трап съм ударил две джанти и изкривил. Изобщо някои хора си говорите наизуст и с пожелателно мислене.

Никой не казва, че е идеално и че не може по-добре! :idea:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 22 Ное 2025, 18:52

BMW_POWER написа:
Какво правим?

Много добри новини за реакторите, нищо че числото не е вярно. Мариците скоро дано скоро да работят на 0 дни или на природен газ. :driving:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 22 Ное 2025, 19:08

Top Gun Maverick написа:Българинът едно време му беше трудно да си помисли за почивка на различно място от нашето морето лятото, в Гърция се ходеше само на гурбет, сега добре че падна Шенген да няма КИЛОМЕТРИЧНИ колони от хора отиващи натам ш, където все пак е по-скъпо категорично от нашето море, но можем да си го позволим явно. :idea: Кой ходеше на море в Гърция от този форум преди 25-30 години, нека вдигне ръка.

Чак 25-30 години не са, ама от 2008-9 г. /при влизането ни в ЕС, което 17-18г./ вдигам ръка :winky:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Ное 2025, 20:16

steeN написа:
BMW_POWER написа:
Какво правим?

Много добри новини за реакторите, нищо че числото не е вярно. Мариците скоро дано скоро да работят на 0 дни или на природен газ. :driving:

Mда, така е. Имаме готови и плетени реактори, но купуваме нови. Възможно е, цената да не е точна. Времето минава, инфлацията си върви. С малките букви пише очаквана цена на тока €0.25/kWt. Ама това няма значение.
Дай Боже Мариците да минат на газ. Ама не съм виждал очаквана цена на операцията и очаквана цена на електроенергията след това.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 22 Ное 2025, 20:19

Много добри новини за реакторите, нищо че числото не е вярно.
Смятташ че ще струват повече от 18 милярда евро ...???!! :shock: На времето преди 10 години 5 милиарда евро за изграждане на Белене с 2та готови и доставени реактора беше много скъпо , загробващо , на загуба , децата щяха плащат и т.н Сега 18 милиарда са малко ...толко ли са посъкпнали реакторрите за 10 години към 4 пъти ??!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 22 Ное 2025, 20:20

BMW_POWER написа:1. След 01 Януари поемате няколко милиарда дълг на вашите европартньори.
2. Изпращате €7 000 000 000 помощ на Украйна (помощ, не заем, който никой никога няма да върне)
4. Не се знае, колко от исканите от Урсула допълнителни €134 000 000 000 за Украйна ще платите вие.
6. 2026г ще звърши с мотото: "20 години напредък, 20 години на последно място в ЕС"

Чиче, много ти се иска България да НЕ се развива, и да става все по-лошо, но ще си останеш с мечтите :wave:
Тоя па другия дет говори за пътищата... Понеже имаме доста роднини в Бургас и поне по 3-4 пъти пътувахме годишно преди да завършат магистралата, беше доста тегаво. Ами сега не е така. Не казвам, че е перфектно, но е МНОГО ПО-ДОБРЕ от преди.

И наистина НЕ РАЗБИРАМ някои драскащи тук. Случва се нещо лошо в Европа и се кефи, случва се нещо лошо в България ПАК се кефи, а живее в България или някъде из западна Европа :conf: :conf: :conf: Болни мозъци..

П.п Понеже всяка година се прибирам по няколко пъти в България, и много се кефя като виждам как с всяка изминала година, къщите стават все по-поддържани, хората си купуват по-нови коли.. и как почиват по-няколко пъти годишно, и през зимата и през лятото. :lalala: А едни чичковци, обясняват как ставало все по-зле. :D
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 22 Ное 2025, 20:31

Exclusive89 написа:
BMW_POWER написа:1. След 01 Януари поемате няколко милиарда дълг на вашите европартньори.

Чиче, много ти се иска България да НЕ се развива, и да става все по-лошо, но ще си останеш с мечтите :wave:
Тоя па другия дет говори за пътищата... Понеже имаме доста роднини в Бургас и поне по 3-4 пъти пътувахме годишно преди да завършат магистралата, беше доста тегаво. Ами сега не е така. Не казвам, че е перфектно, но е МНОГО ПО-ДОБРЕ от преди.

И наистина НЕ РАЗБИРАМ някои драскащи тук. Случва се нещо лошо в Европа и се кефи, случва се нещо лошо в България ПАК се кефи, а живее в България или някъде из западна Европа :conf: :conf: :conf: Болни мозъци..

Поне кажи "Чичак" или "Дърт чичак" :mhihi: Ми "Чиче съм", не се обиждам. Нито един факт не си написал. Не ме оборваш и не оспорваш написаното от мен :ok:

Toва, че "много ми се иска страната да не се развива", къде го видя написано??? Пиша, какви разходи се задават. Предпочитам със 7 милиарда евро да се постори нещо за хората, а не да се купят апартаменти в Дубай, Флорида, Израел, да се купуват златни тоалетни чинии и т.н.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата