Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Re: Икономическа тема

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Яну 2026, 15:39

empar написа:Аз имам двулитрова касичка от Джъмбо, пълна до горе със стотинки. Поне 1000лв(трета такава ми е) са и ще ги сменям най-рано Май месец като гледам какво е пред банките...

Защо не пробваш да вадиш по малко и на бензиностанции, аптеки, магазини...
То трябваше отдавна тази тактика де, ама поне да намалиш лимита.
И така с тези събирания и ти като мои познати, просто изсмуквате ликвидността на дребните монети в мрежата и после се затрудняват да връщат хората по обектите. Умолявам всеки познат, който го е правил, да не го прави вече. Ок, събират винсе дребни така, ами като се съберат там 5-10 евро в буркана сега, вадиш ги, пъхаш хартиена банкова за стойност и ги харчиш железните центове или го даваш в местния магазин, аптека, бензиностанция...
Пак се събират пари ама като станат по 10-20-50-100 евро не пречиш на никой. :yes:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 06 Яну 2026, 20:06

Top Gun Maverick написа:
empar написа:Аз имам двулитрова касичка от Джъмбо, пълна до горе със стотинки. Поне 1000лв(трета такава ми е) са и ще ги сменям най-рано Май месец като гледам какво е пред банките...

Защо не пробваш да вадиш по малко и на бензиностанции, аптеки, магазини...

....таксита :mrgreen:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и се наредил пред банката да обмени едни пари :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 06 Яну 2026, 20:12

Няма да е безплатно, нали знаеш :) И аз имам. Чак илядо лева няма, ама са над 400. Питах уникредит, няма такса броене, ама има такса внасяне. 4% беше по спомен. Не е кой знае колко. Ама и аз ще съм април май някъде.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 06 Яну 2026, 20:15

Не ги внасяй, само ги обмени!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Яну 2026, 18:34

https://youtu.be/Cl4HaxtfqAg
Киро...брейпрецаканаият. Така са го прецакали, че сега сигурно след толкова плюене по Биткойн с цел гледаемост си вика защо не го е опознал по-добре като Божков или поне да имаше Тетер или някакъв друг стейбъл и да го хванат за дедовия. Вместо това, бам, блокират ти сметките и върви се оправяй. И реве. Ами много ясно, че ще ти ги блокират, то това е измислено за такива тарикати, които в друг случай като знаят, че ще ги осъдят, продават всичко и се хвалят как нямат нищо на тяхно име, нищо не могат да им вземат и след това задълженията изчезват след едни години. :ok: Лошо е баш тарикат да го прецакат в държавата на тарикатите, ама...Киро сводника с 30000 евро блокаж и реве на убиване. И вика накрая, вие сте следващите и за вас могат да дойдат. Бате Киро, представяш ли си, че може да са стигнали до този извод много хора преди теб като възможен сценарий? :mhihi:
Имаш решението за другите си пари.
А горкият Ивелин Михайлов, как да могли и на него да наложат запори в тази мафиотска държава, точно на него а? :mhihi: :ok:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Яну 2026, 15:59

https://www.btv.bg/shows/lice-v-lice/vi ... ouiDua4vpg

Интересно интервю на колоритна личност. Аз съм напълно съгласен. Както се и обяснява - тука всички схеми за крадене са прости. Не е нещо супер сложно. Държавата купува скъпо от когото трябва. Вместо 45см настилка, има 30см настилка и т.н. Той даже не го обяснява за първи път, скоро имаше и друго подобно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 10 Яну 2026, 22:00

Гърция е постигнала първичен излишък от 4,5% от БВП през 2025 г.

https://www.investor.bg/a/540-danatsi-i ... rez-2025-g
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 10 Яну 2026, 22:40

Не ме учудва....плондерите да се поучат малко как се прави.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Яну 2026, 15:45

https://gospodari.com/novini/rekorden-b ... 025-godina

През 2025 г. националната здравна статистика отчете абсолютен рекорд с издадени 270 982 ТЕЛК решения, което е скок от близо 11% спрямо предходната година. Въпреки че властите отдават този ръст на ускорените процедури и удвоения брой комисии, които наваксват стари забавяния, цифрите будят сериозни въпроси. В географски план София и Пловдив водят класацията, но Кърджали продължава да бъде феномен, заемайки трето място със 17 729 решения – число, което изпреварва значително по-големи области като Варна

Област Кърждали е под 150 000 души :bchug:

Това с помощите е някаква европейска пандемия, която трябва да се изкорени. Абсурдно е.

От преди няколко месеца: https://offnews.bg/obshtestvo/zapochvat ... 53251.html
Започват проверки защо 800 хил. са с ТЕЛК

Скандално е 15% от населението да е с ТЕЛК. А лично познавам хора, на които с ракови образования, не им дадоха.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 13 Яну 2026, 15:54

:mhihi: Приеха ни в шенген-а, приехме евраците, време е да се плаща сметката. Яки инвестиции се задават:
https://www.segabg.com/hot/category-bul ... zakrit-tip
Честито, а колко ще са закрит тип си го знаем. :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 13 Яну 2026, 16:17

nikola59 написа:https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgariya-stroi-dva-novi-centura-za-migranti-zakrit-tip

На 1 януари, след 30 години работа, приемната към Програмата за правна помощ на бежанци и мигранти на Българския хелзинкски комитет преустанови своята дейност, съобщи организацията. на 1 януари 2026 г. Eдна от причините е глобалната криза във финансирането на международните хуманитарни агенции и техните операции, обяснява БХК.

Тръмп може да прави бая глупости, но орязването на USAID беше правилен ход отвсякъде :mhihi:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 13 Яну 2026, 17:24

nikola59 написа::mhihi: Приеха ни в шенген-а, приехме евраците, време е да се плаща сметката. Яки инвестиции се задават:
https://www.segabg.com/hot/category-bul ... zakrit-tip
Честито, а колко ще са закрит тип си го знаем. :ok:

Не думай...това с пълчищата емигранти го чакаме от повече от година...ама нещо нищо не се промени откакто сме в шенген а /освен, че пътуваме като бели хора/? Дай нещо за лева по е актуално :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 13 Яну 2026, 17:32

Комшии с фабрика до една от нашите в БГ, правят сега общежитие за бангладешци и пакистанци и май още една група и всеки етаж ще е за съответната държава. Ние имаме няколко бангладешци вече и просто не виждам, как ще разширяваме производството без пришълци.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 14 Яну 2026, 7:01

Spunky написа:Комшии с фабрика до една от нашите в БГ, правят сега общежитие за бангладешци и пакистанци и май още една група и всеки етаж ще е за съответната държава. Ние имаме няколко бангладешци вече и просто не виждам, как ще разширяваме производството без пришълци.
С вдигане на заплати няма да е, защото пак липсва количество, но роботизация нямате ли възможност? Въпреки, че като бачкатор предпочитам да се търсят желаещи за работа.

Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk

Предишна

Назад към Извън Темата