България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Може да има и елемент на неопитност с подобни системи.
Аз имам нулев опит с такива нови машини, ако трябва да съм честен, преди да го прочета тук нямах представа, че Lane assist може да ми пречи да се прибера в дясно при изпреварване.
Този грък, ако е от миналия век като мен и не се е постарал да разбере това което кара какви са му функциите...
Може да е възприел съпротивата от системата като заключване от волана и да е опитал да го 'размърда' или като отчаяна мярка да бяга в полето в ляво натискайки газта.
П.С. Преди години приятел имаше едно Ауди, на което можеше да му извадиш ключа в движение, но двигателя продължаваше да работи.
Веднъж го караше друг човек и по невнимание, закачи ключодържателя с копче на панталона си и дръпна ключа.
Спускане в планински проход, посредата на права след която следва остър завой.
Трепването на шофьора от изваждането на ключа беше достатъчно, за да заключи волана. От там насетне колата тръгна наляво....паника ..първосигналната реакция на шофьора беше да се бори с волана,а не да спре. Това което го накара да прехвърли към спирачката беше факта, че пътника до него дръпна ръчната. Извадихме късмет, че нищо не идваше срещу нас и заключването стана на някаква дистанция от завоя.
Аз имам нулев опит с такива нови машини, ако трябва да съм честен, преди да го прочета тук нямах представа, че Lane assist може да ми пречи да се прибера в дясно при изпреварване.
Този грък, ако е от миналия век като мен и не се е постарал да разбере това което кара какви са му функциите...
Може да е възприел съпротивата от системата като заключване от волана и да е опитал да го 'размърда' или като отчаяна мярка да бяга в полето в ляво натискайки газта.
П.С. Преди години приятел имаше едно Ауди, на което можеше да му извадиш ключа в движение, но двигателя продължаваше да работи.
Веднъж го караше друг човек и по невнимание, закачи ключодържателя с копче на панталона си и дръпна ключа.
Спускане в планински проход, посредата на права след която следва остър завой.
Трепването на шофьора от изваждането на ключа беше достатъчно, за да заключи волана. От там насетне колата тръгна наляво....паника ..първосигналната реакция на шофьора беше да се бори с волана,а не да спре. Това което го накара да прехвърли към спирачката беше факта, че пътника до него дръпна ръчната. Извадихме късмет, че нищо не идваше срещу нас и заключването стана на някаква дистанция от завоя.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
TheDriver написа:Може да има и елемент на неопитност с подобни системи.![]()
Аз имам нулев опит с такива нови машини, ако трябва да съм честен, преди да го прочета тук нямах представа, че Lane assist може да ми пречи да се прибера в дясно при изпреварване.![]()
За мен само тя е възможно да те вкара в ситуация, всичко друго е много полезно. Може би и в нашата ситуация с липса на маркировка, мантинели, кофти пътища с дупки, предмети и т.н. ги кара да не работят ок. Със сигурност има и подобрение де, аз по-ново от 2019 с такива системи май не съм карал, пък то вече не са толкова нови.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
TheDriver написа:Може да има и елемент на неопитност с подобни системи.![]()
Аз имам нулев опит с такива нови машини, ако трябва да съм честен, преди да го прочета тук нямах представа, че Lane assist може да ми пречи да се прибера в дясно при изпреварване.![]()
Този грък, ако е от миналия век като мен и не се е постарал да разбере това което кара какви са му функциите...![]()
Точно затова бях споменал в темата за съветите към младите шофьори да се видят различните функции и асистенти, какво правят, как го правят и кога го правят....ама ми казаха, че нищо не разбирам 
Аз съм го споменавал и преди, но за мен беше сериозен 'културен шок' преминаването от класическа спирачна система към такава със спирачен асистент.
Дори и сега 2 години по-късно не се чувствам комфортно с този 'филтър' между мен и спирачките.
Да, при аварийно спиране е драстично подобрение, но във всичко останало......
Дори и сега 2 години по-късно не се чувствам комфортно с този 'филтър' между мен и спирачките.
Да, при аварийно спиране е драстично подобрение, но във всичко останало......
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А бе истината е, че ако имаш пълен пакет съвременни системи, трябва да си много талантлив, за да направиш сериозен удар. Ама много трябва да си объркал ситуацията, не леко.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Ба талантлив... при сбъркана маркировка /не като на видеото от Румъния/ като нищо може да те вкара в насрещното или в някоя мантинела. А тези дистроници и т.н. не реагират на трафик, който се движи срещу теб. Системата за поддържане на лентата според мен е опасна за нашите пътища и я спирам всеки път, лошото е, че се пуска сама при следващото палене.
I love the sound of V8 in the morning...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
За протокола почти винаги давам мигач, че се прибирам. Така или иначе бутам лоста леко и той мига 3 пъти.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Ще внеса малко пояснения, работейки в таз френска фирма .
Има сервизна кампания, отнасяща се за спирачките но е за бусовете и то само за част от тях - сензорите понякога не могат да хванат баш какво става, и автономната спиарчка спира да работи.
Този Traveller (или такова ми се струва) няма досега recall за кампания.
Из няколко чуждестранни фейс групи, обясняваха че се е движел супер агресивно и малуомно доста преди това.
Отделно - както каза Вичо, изисква се малко усилие и системата вече не е фактор.
За мен лично, има някакъв друго обяснение.
Има сервизна кампания, отнасяща се за спирачките но е за бусовете и то само за част от тях - сензорите понякога не могат да хванат баш какво става, и автономната спиарчка спира да работи.
Този Traveller (или такова ми се струва) няма досега recall за кампания.
Из няколко чуждестранни фейс групи, обясняваха че се е движел супер агресивно и малуомно доста преди това.
Отделно - както каза Вичо, изисква се малко усилие и системата вече не е фактор.
За мен лично, има някакъв друго обяснение.
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
От Гонг:
Румънските власти разкриха нови детайли за ужасяващата катастрофа, при която загинаха 7 фенове на ПАОК.
Според токсикологичния доклад шофьорът на микробуса е управлявал след употреба на наркотици.
В кръвта на водача са открити следи от канабис, кокаин и алкохол. Прокуратурата към Окръжния съд в Лугож потвърди, че токсикологичният резултат показва наличие на канабис, кокаин и алкохол в кръвта на водача.
По този начин разследването ще се насочи и в тази посока, след като първоначално са били взети предвид само евентуална техническа неизправност или човешка грешка, предава Digi24.
Иначе и в самият микробус бяха намерени няколко плика със забранени вещества.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Иначе нямаше как да не предположа точно това още първоначално като казвах ако е адекватен и не е пиян или дрогиран, а то...и двете, ама по няколко пъти. Е, поне разбрахме, че лайн асистънса не е бил виновен.
А иначе искат 120км. максимална за някои лагерници:
https://www.24chasa.bg/biznes/article/22170365
https://www.24chasa.bg/biznes/article/22170365
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това в материала е много подвеждащо представено , не става въпрос за автомобили които вдигат 250км и са ограничени на 120 а за такива които могат максимално 120 да вдигнат . Разликата е огромна ..Щото няма да има нужда да слагат 200 киловата електромотор след като няма да вдига 250 , ще сложат моторче от винотоверт като в Алиено прототипа
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...