Инвестиционно злато или ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Инвестиционно злато или ...

Мнение от BMW_POWER » 01 Фев 2026, 2:35

Spunky написа:
v_p_m написа:
…аз също се интересувам от инвестицонно злато и единственото което ме спира в е цената.

Нали? :mhihi:

Личното ми мнение, е че златото, ако не правя бизнес с него, не бих го пипнал, освен може би за density cube в колекция. Нито е добра инвестиция, нито е полезно за каквото и да било.

Къде мислите, че ще свърши тази лудост? Откакто са писани тези мнения, златото практически се удвои.

Изображение
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 01 Фев 2026, 3:19

Виждам го да върви още нагоре поне до изборите края на годината или докато трънп не върне заден. После ще има сериозно изпускане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 01 Фев 2026, 11:33

Мислих цяла нощ и реших да изчакам още малко, дебнейки 'локален' връх в цената и ще осребря поне половината, от това, което имам! Част от парите ще вложа в други инвестиции, а с нещо от печалбата може да се 'наградя' с нещо по-рядко и ексклузивно ... Желая си успех!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 01 Фев 2026, 11:50

От момента създаване на темата , златото буквално се удвои. Тогава беше 156-8 лв за грам . Лично мисля ще в момента ще има лек спад , всички продават от 4-5 дена. Дългосрочно мисля, че ще върне назад, но колко ... ако знаехме :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 01 Фев 2026, 12:00

Въпреки, че съм на "печалба" от 100+% не смятам да продавам. Реално когато съм го купувал с 1 OZ съм можел да си купя някъде квадрат и половина жилищна площ, сега е същото. Няма печалба има съхраняване на спестяванията. Според мен до месец ще се върне пак на 5000+ $ за 1 OZ.
Има една приказка, че от 2 хиляди години една дневна надница е равностойна на 1 грам злато и това няма да се промени.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 01 Фев 2026, 13:57

apexs написа:От момента създаване на темата , златото буквално се удвои. Тогава беше 156-8 лв за грам . Лично мисля ще в момента ще има лек спад , всички продават от 4-5 дена. Дългосрочно мисля, че ще върне назад, но колко ... ако знаехме :)

Аз също мисля, че дългосрочно ще върне леко назад, но мисля, че все още не е достигнал сегашния си връх! Тръмп ще го 'напомпи' още малко... или поне така ми се иска! Под 'всички', какво се разбира? Отделни персони или национални банки?

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 01 Фев 2026, 14:21

ildivvy написа:
apexs написа:От момента създаване на темата , златото буквално се удвои. Тогава беше 156-8 лв за грам . Лично мисля ще в момента ще има лек спад , всички продават от 4-5 дена. Дългосрочно мисля, че ще върне назад, но колко ... ако знаехме :)

Аз също мисля, че дългосрочно ще върне леко назад, но мисля, че все още не е достигнал сегашния си връх! Тръмп ще го 'напомпи' още малко... или поне така ми се иска! Под 'всички', какво се разбира? Отделни персони или национални банки?

Мнения по отделни инвестиционни форуми, до колко може да влияе това на цената нямам идея . Имаше статия, че Русия продава, но лично не ми се вярва.
Също мисля, че моментният връх не е достигнат и ще се достигне в близките месеци . Лично не мисля да продавам , но и купуването ми е под въпросителен, по скоро не.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 01 Фев 2026, 14:56

Това съвпада с нещата, които съм прочел и аз. Националните банки купуват здраво! Русия, дали продава, нямам идея... Би било глупаво, но ако наистина им трябват пари в последното им начинание.., може би! Как си взимат парите при тези запори, любопитно е? Въпроса с продаването винаги е сложен.. За купуване, аз също не съветвам и мисля, че не е момента!

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 01 Фев 2026, 19:51

gromovich написа:Въпреки, че съм на "печалба" от 100+% не смятам да продавам.

Това е правилната стратегия.

Предишна

Назад към Извън Темата