Грешен среден разход на бордовия компютър. BMW x5 e70
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- niggaz_nature
- Потребител
-
Грешен среден разход на бордовия компютър. BMW x5 e70
От скоро имам колата , но чак сега успях да я засека точно колко гори.
Гледам по бордовия компютър ми даваше 19/100 среден разход. Това с каране само в града.
Реших да заредя догоре. Карах 300 км извънградско и по бордови компютър ми показа 15.4/100. Заредих на същата бензиностанция и същата колонка до горе и при сметката даде 10.2/100. Показанията за ниво на горивото са актуални пак около 10 ми дава. Въпросът е защо дава такава грешка бордовия компютър. Разликата 5 лт.
Двигателя е 3.5 286хп
Ако има значение колата е била за USA пазара. Да не би нещо трябва да се кодира за да отчита коректно ?
Гледам по бордовия компютър ми даваше 19/100 среден разход. Това с каране само в града.
Реших да заредя догоре. Карах 300 км извънградско и по бордови компютър ми показа 15.4/100. Заредих на същата бензиностанция и същата колонка до горе и при сметката даде 10.2/100. Показанията за ниво на горивото са актуални пак около 10 ми дава. Въпросът е защо дава такава грешка бордовия компютър. Разликата 5 лт.
Двигателя е 3.5 286хп
Ако има значение колата е била за USA пазара. Да не би нещо трябва да се кодира за да отчита коректно ?
- Aleksandar.7
- Потребител
-
- Кара: e60 530xd
- Мечтае да кара: g30
Re: Грешен среден разход на бордовия компютър. BMW x5 e70
При е60 и е90 при стоене на едно място разхода се вдига на бордкомпютъра, възможно е и твоята да го прави, но най-сигурният начин да видиш колко харчи е по колонка, няма спор. Отделно пробвай да нулираш разхода на бордкомпютъра, че може от много време да не си го нулирал и да ти дава високи стойности.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
През скритото меню може да се коригира показанието за разхода:
https://www.youtube.com/watch?v=PCh3iNBDPh4&t=8s
https://www.youtube.com/watch?v=PCh3iNBDPh4&t=8s
I love the sound of V8 in the morning...
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
niggaz_nature написа:От скоро имам колата , но чак сега успях да я засека точно колко гори.
Двигателя е 3.5 286хп
Ако са я карали с най евтиния бензин A87 в Америка може да са прецакали компютъра

4 мнения
• Страница 1 от 1