Американски автомобили в родината
Модератор: Общи модератори
72 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Re: Американски автомобили в родината
dhtj написа:Междувременно си намерих картер за кутията - https://www.midavto.com/bg/845re-oil-pa ... er-85710ef
Масло оригинално zf lifeguard ли да си купя, каквото сипвам и на бмвтата?
Да вземи оригиналното, правих проучване и няма точен еквивалент на ZF-a. На Fuchs(или Реванол, не съмсигурен вече) единствено се доближава най много като присадки до оригинално, но пак не е същото, а разликата в цената не е достатъчна, за да се правят експерименти.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Колеги, някой нещо да може да сподели по темата за Тойотите за американския пазар и привеждането им във вид за употреба у нас?
Много ме влече идеята за пета генерация 4Runner напоследък. Някой занимава ли се конкретно с Тойоти у нас?
Доста Тундри и Секвои виждам по пътищата принципно, все някой трябва да ги разбира.
Двама души познавам с FJ Cruiser-и(т.е. същата кола като 4Runner-а, ама по-грозна) внесени от Канада и всичко по тях е направено изключително мърляво. Единият даже ми го предлагат, но само като му видя задната светлина за мъгла, сложена с рапидки на задната броня и ми идва да повърна.
Много ме влече идеята за пета генерация 4Runner напоследък. Някой занимава ли се конкретно с Тойоти у нас?
Доста Тундри и Секвои виждам по пътищата принципно, все някой трябва да ги разбира.
Двама души познавам с FJ Cruiser-и(т.е. същата кола като 4Runner-а, ама по-грозна) внесени от Канада и всичко по тях е направено изключително мърляво. Единият даже ми го предлагат, но само като му видя задната светлина за мъгла, сложена с рапидки на задната броня и ми идва да повърна.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Какво се разбира под 'занимава с Тойоти' ? Внос или последваща поддръжка? Има 'независими' сервизи, които работят с марката из повечето големи градове.
Все се каня да пиша... Миналия ден минах покрай едно Гранд Чероки с отворен капак в квартала. Едно 'Джони' се беше качило върху калниците и беше свалил капаците на главите... Целия беше легнал в коша. Много навътре се пада този мотор, колата е висока и трудно се работи по него, явно
... Мислех да го снимам, но ... и аз да бях и аз щях да се мъча.
Все се каня да пиша... Миналия ден минах покрай едно Гранд Чероки с отворен капак в квартала. Едно 'Джони' се беше качило върху калниците и беше свалил капаците на главите... Целия беше легнал в коша. Много навътре се пада този мотор, колата е висока и трудно се работи по него, явно
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
maxpower написа:dhtj написа:Междувременно си намерих картер за кутията - https://www.midavto.com/bg/845re-oil-pa ... er-85710ef
Масло оригинално zf lifeguard ли да си купя, каквото сипвам и на бмвтата?
Най-добре е колега, ако купуваш ZF масло просто да си купиш комплект на ZF. Такъв съм взимал за Ф11ката, идва си с картер, 7 бутилки (ако правилно помня) масло и така. Заместителите картери понякога протичат.
Относно вноса, подкрепям колегите за казаното. Всеки може да докара автомобил, вече да ти го отремонтира и да е коректен са други работи. Аз се доверих на една популярна в социалните мрежи пловдивска фирма, колата ми пристигна на 24.11.2025 и още ги чакам да ми я дадат. Да, имаше удар отпред, но истината е, че 2 месеца стоя на техния паркинг ей така просто, без да я пипнат.
При евентуална следваща покупка бих се доверил на фирма в София, за да ми докарат колата, да си я взема и аз да си намеря майстор който редовно да тормозя. Иначе е едно безкрайно чакане.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
empar написа:и всичко по тях е направено изключително мърляво.
Аз имам впечатления, че масово има много неподържани Тойоти/Лексуси. Всички собственици само обясняват колко са неразрушими, как нищо не им сменят и т.н. Съответно половината са супер бараки, половината ръждясали, скъсани салони, пушещи и т.н. Иначе колите верно са здрави, особено тея американските с големите мотори, ама не са и неразрушими. Пак са си автомобили 
Иначе и аз хвърлям око на разни Лексуси (GS 350
), но ме притеснява малко и части/поддръжка. За европейски коли има всичко, за тея неразрушимите като се разруши нещо... да не вися 1 месец в бокса
CVT също не звучи примамливо. А хич не са евтини. Имам тежки съмнения за колко са неразрушими, особено при "аз нищо не сменям, много е здрава". За части със сигурност има по-слаб достъп.- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Двигателя е масов и части има! Особено това, което най-често ти трябва... периферия, примерно. Не е 'американски', има го масово и в европейски модели. Хибридите често са с CVT, което не е идеално лошо, но не е за препоръчване. Колите/двигателите наистина са много здрави при едно условие: постоянна и навременна поддръжка! Нищо особено - масла и течности, които също не са скъпи и са лесни за смяна. Ако това се прави, може да се изненадат доста от другите производители, какво са способни да навъртят без технически проблеми. 350-то е с 2GR-FSE/FKS мотора, които си има своите особености, но в света на съвременното двигатело-строене е ЧУК (ако е поддържан де)! Иначе, ако собственика е достатъчно 'талантлив', нищо няма да издържи на употребата!

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
ildivvy написа:Иначе, ако собственика е достатъчно 'талантлив', нищо няма да издържи на употребата!
Според мен тука е слабото място
Хибридите също съм със смесени чувства колко са неразрушими, както и по-върховите модели. Сложни са си и се развалят
Баща ми преди 7-8 години имаше някакви шефчета с нови хибридни Лексуси. Кой модел точно - не знам, ама ала-S класа моделите. Веднъж от Гърция ги прибираха на репатрак - msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Доколкото знам, CVT на Тойота не са от проблемните. Лошият имидж на CVT идва от Нисан.
По-скоро трябва да се оглеждате за ръжди.
По-скоро трябва да се оглеждате за ръжди.
I love the sound of V8 in the morning...
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
TNT написа:empar написа:и всичко по тях е направено изключително мърляво.
Аз имам впечатления, че масово има много неподържани Тойоти/Лексуси. Всички собственици само обясняват колко са неразрушими, как нищо не им сменят и т.н. Съответно половината са супер бараки, половината ръждясали, скъсани салони, пушещи и т.н. Иначе колите верно са здрави, особено тея американските с големите мотори, ама не са и неразрушими. Пак са си автомобили
Това е тема на друг разговор и макар да не обичам стереотипите, масово тойотаджиите са пълни аджамии и колите им са в състояние на полу-разпад. "Надеждността" на тойота се изразява именно в това, че издържат да се карат счупени. Те толкова се и "карат", ама айде. "Аз нищо не съм сменял", а като отвориш капака, масло и антифриз не тече само от казанчето за чистачките. Е, благодаря, карай си го това и си му викай здраво. Под мой автомобил освен конденз от климатика, друго не е капало никога!
Въпросът ми за "занимаващи се с тойоти" беше за адекватна конверсия към европейски автомобил(макар и такъв да не е предлаган) без рапидки по бронята и всичко вътре да си седи в мили, както са споменатите от мен FJ-ки от предния пост.
Последваща поддръжка също, от хора, които се занимават с конкретните автомобили и наистина ги разбират.
А бе, същото дето повечето ползваме за БМВ-тата, ама за Тойота!
Парадоксът е, че има точно такива хора, в Пловдив, но поради лични съображения, извън автомобилите, дори и името им няма да споменавам и не бих им дал и една стотинка.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Ако модела е бил LS460h - нормално! Зле е дори за масовите стандарти! Иначе, според AMD от 'Car Care Nut', хибридните им системи не създават ядове! Колкото по-нови са, толкова по-изчистени са от 'бъгове', като последните модели дори са по-добри от чисто бензиновите им! Последните CVT на Тойота не са с верига, а са с планетарен механизъм! Там няма какво да се развали! В моделите, които се гледат все още не са такива де...

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
От кола до кола е същото, като от човек до човек! Някой път ще сваля корите на моята и ще я снимам около мотора, както и от долу... Мисля, че е доста добре, като за 200хил.км! Иначе, ако се говори за Нико от 'Ренд' в Пловдив, пиши, защо да не пишеш? Всяка информация е полезна за всеки! За конверсията нямам идея...

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
ildivvy написа:Все се каня да пиша... Миналия ден минах покрай едно Гранд Чероки с отворен капак в квартала. Едно 'Джони' се беше качило върху калниците и беше свалил капаците на главите... Целия беше легнал в коша. Много навътре се пада този мотор, колата е висока и трудно се работи по него, явно... Мислех да го снимам, но ... и аз да бях и аз щях да се мъча.
То и при мен се получи сходна ситуация, когато свалях всмукателния колектор на 3.6 Пентастара. За да стигна до задните болтове и за да ми е по-удобно се качих на малко столче
72 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5