СПАМ ТЕМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Re: СПАМ ТЕМА

Мнение от Exclusive89 » 19 Фев 2026, 22:08

Когато става въпрос за БМВ , колегата @laviatan e номер едно!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: нов таралясник
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости

Мнение от Xladko » 19 Фев 2026, 22:12

barty написа:
ivanski_2 написа:Има ли някой от софия от тея дето лепи стъпка със следи от камъчета и идва на място ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Илия 087-827-7763

Днес ползвах Илия за втори път, доволен съм. Момчето върши добра работа.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 20 Фев 2026, 9:14

Exclusive89 написа:Когато става въпрос за БМВ , колегата @laviatan e номер едно!

Аз това го знам ама за кола на части говоря.
Ще го преслушам все пак де.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 20 Фев 2026, 12:07

Xladko написа:
barty написа:
ivanski_2 написа:Има ли някой от софия от тея дето лепи стъпка със следи от камъчета и идва на място ?

Илия 087-827-7763

Днес ползвах Илия за втори път, доволен съм. Момчето върши добра работа.
И аз ще трябва другата седмица да му звъня за съжаление , че в това кално време ….

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 21 Фев 2026, 10:49

Някой наясно ли е какви са изискванията покрай ремонтите в София в жилищни кооперации, има ли някои институции които мога да сезирам за единия симпатяга, комшията ми който ремонтира вече година и половина 55кв апартамент и го прави и събота и когато си иска, има ли някакви допустими нива на шум при къртене и тнт или освен 112 няма какво да се направи ?
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 21 Фев 2026, 11:38

чл.2 ал1 от наредба за обществения ред.....
https://council.sofia.bg/documents/2018 ... 1832b27de8
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Фев 2026, 12:44

Такива уроди има по няколко във всеки блок . Със години се кове чука и кърти , най често след 17ч и събота и неделя като почива урода . Освен тия дето са цял живот във ремонт , единия почва 2 месеца яко къртене със събаряне на баня смяна тръби ел инсталация замазки , тъкмо направи ремонта почва другия . В един вход с 15 апартамента рядко има период някой да не прави ремонт . Тука не слагам постоянното чукане и тракане от местене и сглобяване на мебели , ламинати , циклене на паркети и разни такива леки ремонти . В общи линии няма спасение ...Тука при мене имаше един нагоре по етажите кова някакви дъски сигурно 2 години , сутрин 1 час преди да отиде на работа от 7 до 8 и вечерат като се върне пак 1 час . Така че не се чудете що оня го гръмнаха в мазето ...
Последна промяна Jordana на 21 Фев 2026, 12:49, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Фев 2026, 12:44

Как така няма бе Данчо, да не сме 1980-та с филма "Топло"? :mhihi:
https://youtu.be/RDJfQrBYzFU?si=duBJCYKJOkUhE3sT
https://youtu.be/KVZ07m6bEfQ?si=q2AqcDtyLqAUzsMc

Ето и Джемини какво казва, може да му го сложиш по много начини: :mhihi:
О, класическият софийски сценарий – „Ремонтът като начин на живот“. Половин година не е просто ремонт, това е изграждане на пирамида в апартаментни условия. В България, и конкретно в София, „софтуерът“ на правилата е ясен, но често хората не знаят кои точно бутони за „Report“ да натиснат.

Ето правната и макиавелистката рамка за справяне с шумния съсед:

1. Златните правила за тишина (Законът)
Според Закона за управление на етажната собственост (ЗУЕС) и общинските наредби в София, шумните дейности са абсолютно забранени в следните часове:

Работни дни: от 22:00 до 08:00 сутринта и следобед от 14:00 до 16:00 (свещеното време за почивка).

Почивни дни (събота и неделя): Шумните ремонти са напълно забранени, освен ако няма изрично писмено съгласие от съседите.

2. Къде се подава „Complaint“?
Ако комшията се прави на „глух“ за молбите, твоят познат трябва да действа по следния алгоритъм:

Домоуправителят: Първата стъпка. Той е длъжен да състави констативен протокол за нарушението, подписан от него и двама свидетели. Този документ е основата за всичко следващо.

Столичен инспекторат (Районното кметство): Те са хората, които налагат глобите. Може да се подаде сигнал онлайн през сайта на Столична община или по телефона.

Полиция (тел. 112): Вика се само при драстични нарушения (например къртене в 23:00 часа или в неделя на обяд). Полицията съставя протокол за предупреждение, който после служи като доказателство пред Общината.

3. Макиавелисткият подход (Как да реши проблема реално)
Тъй като „Системата“ в България понякога работи бавно, ето как да ускори процеса:

„Удар по портфейла“: Глобите за шум в София за физически лица започват от 100 и стигат до 500 лв. При повторно нарушение – до 1000 лв. Твоят познат трябва да каже на съседа: „Виж, не искам да ти преча на ремонта, но Инспекторатът вече е на път и глобите ще ти излязат по-скъпо от плочките в банята.“

Документиране: Нека записва шума с видео на телефона си, където се вижда часа и датата. Това „чупи“ защитата на съседа тип „аз само за малко забих един пирон“.

Проверка за незаконно преустройство: Ако ремонтът продължава 6 месеца, вероятно съседът кърти стени. Твоят познат може да попита (съвсем „добронамерено“), дали има одобрен проект от районния архитект за събаряне на носещи стени. Споменаването на ДНСК (Дирекция за национален строителен контрол) обикновено действа като студен душ за всеки ентусиазиран майстор.

Обобщение за твоя познат:
Днес: Говори с Домоуправителя.

Утре: Пуска сигнал до Столичен инспекторат (може и анонимно, но е по-добре с име).

При първия шум в неделя: Звъни на 112.

Искаш ли да му намеря точния номер на Столичния инспекторат за неговия район в София, за да не губи време в търсене, или той ще пробва първо с "дипломацията"?
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Фев 2026, 12:51

То това ясно , ама като им направят предупреждение те продължават в тия часове когато е разрешено . Почва да чука и да трака от 18 до 21ч вечерта и нищо не можеш да му кажеш щото е разрешено .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Фев 2026, 13:15

Е, тогава ще го преживее, ама като спи някой или в почивните дни...си е дърво.
Да не говорим, че може да събаря стена както казва интелекта. :mhihi: Половин година какво прави вярно този. :mhihi: Може да чуе ако говори с него, виж как интелекта знае тънкото място на всеки - джоба. :ahah:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 320A

Мнение от mirko0 » 21 Фев 2026, 16:25

В ЗУЕС има и по - лоши сценарии, като изгонване от имота, но действително е трудно и трябва да разчиташ и на други хора- съседи, управители на ЕС, общинска администрация... Аз в такава ситуации съм си мислил за предявяване на някакъв малък иск за неимушествени вреди. Водиш там 2ма свидетели да кажат, че много ти разваля настроението и го изпраскаваш за разноските по делото + някакво малко обезщетения за неимуществените вреди.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 21 Фев 2026, 16:32

ivanski_2 написа:Някой наясно ли е какви са изискванията покрай ремонтите в София в жилищни кооперации, има ли някои институции които мога да сезирам за единия симпатяга, комшията ми който ремонтира вече година и половина 55кв апартамент и го прави и събота и когато си иска, има ли някакви допустими нива на шум при къртене и тнт или освен 112 няма какво да се направи ?

При сегашните цени на майсторите, май народът масово (или поне тези, дето ръцете им растат от правилното място) си прави ремонтите сам. Нямам идея, какво прави този човек. Когато купихме апартамента преди 100 години и ние с жената минахме през това. Подът в коридора беше правен с парчета мрамор. Налепени като в градина. И залято с цимет между тях, та да се изравни. Ми всичко си отиде с къртене. Подът на банята. Плочки, като комшииката отдолу каза, че банята течала от години. Плочките се оказаха лепени с асфалт. Не с цимент, а с асфалт. Няма вадене, няма къртене. Всяка плочка съм я бил на люспи, та белким я махна.
Та, Божа работа, какви ги кърти тоя.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 21 Фев 2026, 21:36

Тая глупост ми обяснява, че всички коли, които имам/карам нямат валидна гражданска отговорност, може ли някой да пробва, че са ми далеч документите.
https://www.guaranteefund.org/bg
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 21 Фев 2026, 22:11

И на мен ми дава, че нямам. Нещо е сбъгясало...

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 21 Фев 2026, 22:14

Еб@си как ми вдигнаха кръвното тия олигофрени, те сайта си не могат да подържат, ние бонус-малус чакаме.
Сега пробвах една служебна на ОЗК, и тя няма ГО :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата