СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Re: СПАМ ТЕМА
ivanski_2 написа:Някой наясно ли е какви са изискванията покрай ремонтите в София в жилищни кооперации, има ли някои институции които мога да сезирам за единия симпатяга, комшията ми който ремонтира вече година и половина 55кв апартамент и го прави и събота и когато си иска, има ли някакви допустими нива на шум при къртене и тнт или освен 112 няма какво да се направи ?
С такива май с добро не може да се разбереш.
Взимаш едно солидно парче бетон и един къртач и почваш да къртиш, когато той почива.

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това са половинчати ррешения , най добре го издебваш като слезе в мазето за кисело зеле и се разбирате като мъже 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
И при мен е така, нула от седем. На нито една кола,мотор,бус ,кемпер не ми излиза ,че имам валидна застраховка Г.О.
Тези са еб. си ч. иите... 
Последна промяна mr_petroff на 22 Фев 2026, 8:10, променена общо 1 път
Колеги, имате ли опити с некоректни наематели? Преди 3 месеца наемател напусна мой имот след изтичане на договора. Като цяло си плащаше наема чинно, обаче често имаше забавяне в битовите сметки. При напускането ми каза, че е платил всичко и след кратък оглед му върнах депозита. Обаче явно в бързането съм пропуснал да проверя фактурата за тока, която се оказа, че не е покрил за последния месец... Платих я естествено и после му писах да го уведомя и да го помоля да ми възстанови сумата, тъй като е за период, в който той последно е живял там (без 5 дни буквално, в които нямаше никой в жилището).
Не ми отговори, пробвах да му звъня, също не ми вдига, писах му пак, но без резултат. Наясно съм, че договорът е изтекъл и вероятно нямам какво да му изискам законово, но все пак реших да се допитам и тук, ако имате идеи
Парите не са много (около 150 евро), но не смятам, че е редно да му ги оставям така
Не ми отговори, пробвах да му звъня, също не ми вдига, писах му пак, но без резултат. Наясно съм, че договорът е изтекъл и вероятно нямам какво да му изискам законово, но все пак реших да се допитам и тук, ако имате идеи
Парите не са много (около 150 евро), но не смятам, че е редно да му ги оставям така

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Не е редно естествено, но ако не го знаеш къде се подвизава, трудно да си искаш парите разчитайки на добрите му намерения. Като цяло ще има да спори за тая една сметка примерно, че ти е предплатил за нея и някакви такива тъпотии. Не знам въпреки изтеклия договор(той все пак доказва, че е бил там тогава)дали законово не може да опиташ нещо да вземеш, но по-скоро не. Вероятно зависи как ти е вписано в договора и там той дали се разписва нещо, че е платил. Ако просто трябва да ги плаща без допълнително отбелязване всеки месец, то "той" реално е платил защото ти си платил последната му вноска.
В този договор предполагам като му връщаш депозита пише, че страните нямат претенции за неплатени сметки.
Моят поглед над нещата реално е, че си дал едни пари за сметката на тока и си получил нещо насреща и това е опит, никога да не се доверяваш, а да проверяваш платил ли е или не - don't trust, verify. Или жените лъжат, мъжете лъжат цифрите не. Следващият път може да задържаш депозита до 30 дена след като е напуснал и излезнат сметките и това да бъде оформено в договора. Ти като си коректен и видиш, че е платил естествено веднага ще му ги върнеш на следващия защото не искаш чужди пари.
Финално му прати едно съобщение с културен текст от сорта, че се извиняваш за неудобството, но тъй като не отговаря на обажданията ти, не искаш да се стига дотам, но нямаш друг избор освен да го дадеш на колекторска фирма с която работиш в подобни случаи(да знае, че си си работил и преди)и да му споменеш, че те ще си вземат парите по един или друг начин рано или късно. Това може да проработи защото на никой не му се занимава с тия фирми и може да се стресне малко.
Отделно му споменаваш, че ако го дадеш на тази фирма, успоредно с това ще го вкараш във всяка една група във Фейсбук и като цяло в интернет където има подобни групи с черен списък на наематели в София за да предпазиш бъдещите собственици от некоректно отношение и че тези списъци се проверяват от всеки, който дава апартаменти в София под наем защото никой не иска некоректни. Едва ли иска да си вижда името в подобни списъци защото не вярвам избора на изгодни и удобни апартаменти в София да е огромен. То стига веднъж някой да го види, че е в някакъв списък и да му го каже, онзи ще е супер изнервен, че ще го гледат през целия престой като некоректен.
Друго за в бъдеще, 100%-вия начин да не те прецакат с тока предварително е да прехвърлиш партидата на негово име ако ще е дългосрочен наемател и така каквото и да прави ще плати.
Пари за дело към момента тотално няма да си струва да водиш защото първо ще е скъпо и второ вероятно ще го изгубиш, да не говорим време и нерви.
Вселената си знае работата, на тоя ще му се върне по някакъв начин това нещо, въпроса е дали ще се сети, че е заради това, но те такива лъжат и мамят за каквото и където могат и все нещо кофти ще им се случи по тоя повод. Ако след време не ти прати нищо, може и това да му кажеш.
Лично аз много мразя такива измекяри, които се възползват от доверието на хората и реално им крадат парите.
Моят поглед над нещата реално е, че си дал едни пари за сметката на тока и си получил нещо насреща и това е опит, никога да не се доверяваш, а да проверяваш платил ли е или не - don't trust, verify. Или жените лъжат, мъжете лъжат цифрите не. Следващият път може да задържаш депозита до 30 дена след като е напуснал и излезнат сметките и това да бъде оформено в договора. Ти като си коректен и видиш, че е платил естествено веднага ще му ги върнеш на следващия защото не искаш чужди пари.
Финално му прати едно съобщение с културен текст от сорта, че се извиняваш за неудобството, но тъй като не отговаря на обажданията ти, не искаш да се стига дотам, но нямаш друг избор освен да го дадеш на колекторска фирма с която работиш в подобни случаи(да знае, че си си работил и преди)и да му споменеш, че те ще си вземат парите по един или друг начин рано или късно. Това може да проработи защото на никой не му се занимава с тия фирми и може да се стресне малко.
Отделно му споменаваш, че ако го дадеш на тази фирма, успоредно с това ще го вкараш във всяка една група във Фейсбук и като цяло в интернет където има подобни групи с черен списък на наематели в София за да предпазиш бъдещите собственици от некоректно отношение и че тези списъци се проверяват от всеки, който дава апартаменти в София под наем защото никой не иска некоректни. Едва ли иска да си вижда името в подобни списъци защото не вярвам избора на изгодни и удобни апартаменти в София да е огромен. То стига веднъж някой да го види, че е в някакъв списък и да му го каже, онзи ще е супер изнервен, че ще го гледат през целия престой като некоректен.
Друго за в бъдеще, 100%-вия начин да не те прецакат с тока предварително е да прехвърлиш партидата на негово име ако ще е дългосрочен наемател и така каквото и да прави ще плати.
Пари за дело към момента тотално няма да си струва да водиш защото първо ще е скъпо и второ вероятно ще го изгубиш, да не говорим време и нерви.
Вселената си знае работата, на тоя ще му се върне по някакъв начин това нещо, въпроса е дали ще се сети, че е заради това, но те такива лъжат и мамят за каквото и където могат и все нещо кофти ще им се случи по тоя повод. Ако след време не ти прати нищо, може и това да му кажеш.
Лично аз много мразя такива измекяри, които се възползват от доверието на хората и реално им крадат парите.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
Тука положението е или пиеш една студена вода , или го срещаш ''случайно'' и на момента си оправяте сметките 
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
nickstorm написа:Дохода от наема декларира ли се?
Да.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Не знам дали е българско мислене, но ако някой, който не ми е близък, ме е преебал съзнателно и се крие, бих платил 3000 лв да го пребият, вместо да му опростя 300-те лева, които ми дължи.