до колегите с кабрио - неработи гюрука

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: до колегите с кабрио - неработи гюрука

Мнение от Montreal_e36 » 20 Фев 2026, 16:32

Здравейте колеги, и така темата е доста старичка но след толкова години все някой би трябвало да има повече опит със тия пусти гюруци. Това е 2рото ми бмв в живота и май тоя път ще плача на немски ми се струва. На кратко за историята. Колата е от първи собственик на 160ххх реални км. Лежала е повече от 12 години. За мой късмет е била забравена в гараж та до тук супер. Гледах я хареса ми взех я но проблема е че я взех без да я паля и има твърд таван взех без да знам състоянието на софттопа. И така след това я запалих, бях видял че в багажника моторите са откачение но не знаех нищо по темата. Натиснах копчето за да видя дали работят машинките и си работиха правеше цял цикъл отваряне на прозорци шум от машинките и т.н, за затваряне също си работеше до пълен цикъл. Но аз тъпака какво направих закачих моторите на вдигнат гюрук, (между другото е полу автоматик), и тамън да тръгне и спря зацепи, после разбрах че има интиализация но беше късно и сега е пълен мъртвец. Пробвах се да направя инциализация но неще, също като колегата от първия пост пълен мъртвец не реагира, гледах бушони, всички са здрави включително тоя до акумулстора даже го смених със негов същия номер резервен. Не съм жичкаджия но това което е базово го знам. Микроключето на капака където се събира гюрука работи цък цък. Отворих модула няма нещо изгоряло до колкото видях, гледах спойки опитах се да меря с мултицет квадратните усилватели изглеждат наред. И със четенето на 11те страници опирам до мисълта че някой от микроключетата може да е сдал багажа. А и другото което е аз се пробвах да правя синхронизацията на пълен контакт. Сега четох че трбва на първо положение. Така и така гюрука ми е за смяна но искам да знам дали да си взема цял 2ра ръка гюрук със механиката барабар, или просто да си оправя моя и да си поръчам външната част. Пиша тук за да не отворя нова тема, а и вече има писан материал така може да се види че съм минал и първите етапи от сагата 'гюрук'... Благодаря ви.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 09 Мар 2026, 8:40

Ако и без това ще сменяш гюрука, по-добре си прави твоя! Явно механизма е здрав. Като свалите гюрука, предполагам, че ще се види и инсталацията... Виж ги тези микроключета и ги прозвъни, да не е прекъсната инсталацията някъде... Виж и някакви клипове в ютуб за някакви насоки...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 09 Мар 2026, 22:20

Гледам, че са минали 6 години от моето питане на предната страница.
След ровене по форуми и опит за възстановяване след незнайно на брой специалисти и поредна смяна на автоматичен с полуавтоматичен реших проблема просташки. Изрязах всичко, две копчета за ел. стъкла и 4 релета. Сега е полуавтоматичен с ръчно управление. С единия бутон назад вдигаш капака, с втория напред отваряш палатката, с другия бутон напред затваряш капака, продължаваш с втория докато се изпъне палатката и заключваш с механизма на ръка.
Тъпо, но работещо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 10 Мар 2026, 14:25

Да и това е решение :yes: !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

Предишна

Назад към E36