С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Адаш, с такова карам Zката…като изкпчим драмата с лагерите, която наследих - маслото е мръсен топ!
N52 дето се слави за маслояд - не го пипа и температурно се държи супер при всякакво каране. А двигателя не се чува как работи
За Шкодичката предвид, че се кара от крадена от който я хване в офиса - поръчах Ravenol VMP. Сега гледам, че май малко са ме натоварили с цената ама здраве да е (10-15€ разлика с повечето тукашни онлайн магазини). Да товари фирмата, а после като поръчвам за моята си кола да съм на “тънка лайстна”
N52 дето се слави за маслояд - не го пипа и температурно се държи супер при всякакво каране. А двигателя не се чува как работи
За Шкодичката предвид, че се кара от крадена от който я хване в офиса - поръчах Ravenol VMP. Сега гледам, че май малко са ме натоварили с цената ама здраве да е (10-15€ разлика с повечето тукашни онлайн магазини). Да товари фирмата, а после като поръчвам за моята си кола да съм на “тънка лайстна”
Don_Diego написа:Адаш, с такова карам Zката…като изкпчим драмата с лагерите, която наследих - маслото е мръсен топ!
Колега, а изясни ли се проблема със стружките?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Не 23ти я оставям в сервиза да я правят и тогава ще знам със сигурност. Поради работни ангажименти и пътувания не мога по-рано
Иначе общото мнение на всички приемници в софийските представителства на BMW, моят майстор и още няколко други по-тясно специализирани с BMW е, че драмата е от биелните лагери вследствие на 25+к интервал между смените на масло в миналото. Щяло да има износване и на другите, но много по-малко уж
.
Пак казвам колата има нулев разход на масло при нормална експлоатация и почти минимален разход при здраво натискане (0w40 масло), няма драми с налягане на маслото, нито промяна в звука на двигателя или нещо да чука при палене/гасене и по-време на работа.
Съвета на всички е "бързия ремонт" - сваляне на моста, картера и оттам да се сменят лагери и маслена помпа без да се вади мотора.
Иначе общото мнение на всички приемници в софийските представителства на BMW, моят майстор и още няколко други по-тясно специализирани с BMW е, че драмата е от биелните лагери вследствие на 25+к интервал между смените на масло в миналото. Щяло да има износване и на другите, но много по-малко уж
. Пак казвам колата има нулев разход на масло при нормална експлоатация и почти минимален разход при здраво натискане (0w40 масло), няма драми с налягане на маслото, нито промяна в звука на двигателя или нещо да чука при палене/гасене и по-време на работа.
Съвета на всички е "бързия ремонт" - сваляне на моста, картера и оттам да се сменят лагери и маслена помпа без да се вади мотора.
С биелните лагери проблем може да има, ако вискозитета на маслото е паднал сериозно поради някакви причини(прегряване на двиг., сложено е масло с нисък вискозитет, попаднало е много гориво или друго), или е карана често като на състезание. При нормална експлоатация, даже и с удълженни интервали за смяна на масло, до такива няма как да се стигне. При мен например до 130к съм имал само 4 смени на интервали от 20 до 35к км, в момента е на 357к км, анализите показват нормално да не казвам минимално износване на лагерите(според медта, калая и оловото). Но като си решил, действай. Интересно е какво ще се установи при ремонта. Искай да ти покажат подменените части направи снимки ако може.