Препъри и други

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Колко време мога да изкарам самостоятелно?

1 ден
3
14%
1-5 дни
6
29%
5-21 дни
2
10%
21+ дни
10
48%

Общо гласове : 21
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Препъри и други

Мнение от BMW_POWER » 08 Мар 2026, 16:15

Динамиката на емигрантския живот няма нищо общо с препърството. Можеш да експериментираш само докато си млад. Аз го направих. После си сядаш на трите букви и си правиш математиката.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 11 Мар 2026, 14:55

Въпроса в темата е "Колко време мога да изкарам самостоятелно?" и повечето отговори са за 21+ дена. И очевидно подготовката е за колко гориво имаме :dunno: А вода имате ли за всички членове на семейството за 3+ седмици ? Че в доста ситуации може да спре водата. Няма в чешмата, няма в тоалетната. Ако имаш бойлер - ще имаш вода. Ама ако нямаш ? Храна за 3 седмици има ли ? Като гледам колко ядем вкъщи, сигурно на половината форум фризера е пълен с мръвки, имат един бидон с бензин, соларна система, ядрена мини-централа и още 2 бидона с питейна вода.

Не случайно всякакви "препърски" схеми са за 24ч, 48ч, 72ч. Нагоре става трудно и изисква инвестиции.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 11 Мар 2026, 17:59

Повер-ка, по принцип за агрегати има други карбуратори с една хуйня към тях специално адаптирани за газова бутилка. Що се мъчиш с тоз бензин не знам :dunno:
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Мар 2026, 2:06

TNT написа:...

ПАрен каша духа. Аз живея при едни условия, вие при други. Който живее в блок практически почти няма опции. Който е в къща и в провинцията, там е съвсем друго. Аз съм на газ за отопление, топла вода и печка. Жената беше малко крива, когато купихме къщата за печката, ама сега не иска и да чуе за електрическа. Магазинът за месо ми е на около 30км (фермерски с истинско месо, не ширпотреба). Ходя, зареждам приблизително 10-12кг свинско, още толкова кайма, 12-16 бургера (много са хубави), 5кг полски наденици (мммммм...), 12-16 пържоли, разни дребни вкусотийки и $400 (към €250) много бързо сменят собствника си. Но имам в консерви червен боб, грах, зелен боб .... Готвим ги и ги въртя.

E34 написа:Повер-ка, по принцип за агрегати има други карбуратори с една хуйня към тях специално адаптирани за газова бутилка. Що се мъчиш с тоз бензин не знам :dunno:

Генераторът ми е малък и икономичен. 100л за 95 часа непрекъсната работа. С един резервоар бачка около 18-19 часа. Ако го вържа с бутилка газ за барбекюто, ще я издуха много по-бързо. А да го върша към централното подаване на природен газ, то там цената е $$$$$. Да не говоря, че трябва да го връзвам и откачам при употреба. Ако не го "вържа" на 100% перфектно, следва изпускане на газ и риск от екшън. Независимо, че е навън на открито.
"Мъча" се зимата и пролетта, когато е по-рисково. Лятото не е проблем.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 16 Мар 2026, 6:53

Препърството е повече борба със собственото невежество , от колкото борба с природата . Примерите за хора попаднали в екстремни ситуации и са оцелели в следствие находчивост и умело използване на ситуацията не са много . За сметка на това има маса примери за хора загубили битката заради самонадеяни и глупави действия . Дори нещо повече , това се счита за нещо екстраординарно и извънредно едва ли не резултат на външва намеса и злоумишлени действия на външни сили . Все едно човек като има палатка, запалка и на рамбо ножа няма как да не оцелее , ако вземе че се затрие 100% са извънземните мафията военните .... :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 17 Мар 2026, 1:33

Бла бла бла, защото нямаш идея за какво пишеш. Нека спре тока в града ти за четири дни и пак ще говорим :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 17 Мар 2026, 4:06

Бил съм 10 дни без ток на лонг айлънд в началото на зимата след санди. Без да съм препър, оцеляхме и беше забавно. Магазините отвориха след два дни, метках пържоли, газ имаше… На тоя акъл сега, няма да се задържа и 24 часа, а директно отивам някъде на хубаво. Добре е да имаш една раница с медицински кит и вода за тия до 24 часа, ако трябва да разчистват и изчезвам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 17 Мар 2026, 4:30

На тоя акъл сега, няма да се задържа и 24 часа, а директно отивам някъде на хубаво.
Точно това имах предвид . Ако на пауърката му спрът тока за 1 месец съм сигурен че ще изгори бензина , после ще изгори ламината и ще лови скунксове за да оцелее . Докато накрая умре от студ и глад , щото така е препърско . Вместо да запали джипката и да отиде в ерия с нормални условия за оцеляване .. :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 17 Мар 2026, 5:20

Да, реалното препърство при него е да гледа прогнозата на времето и да се омете преди да се случи катаклизма. Аз имам земетресения и пожари, като заплаха и си давам някакво време да се измъкна след.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Мар 2026, 1:50

Jordana написа:
На тоя акъл сега, няма да се задържа и 24 часа, а директно отивам някъде на хубаво.
Точно това имах предвид . Ако на пауърката му спрът тока за 1 месец съм сигурен че ще изгори бензина , после ще изгори ламината и ще лови скунксове за да оцелее . Докато накрая умре от студ и глад , щото така е препърско . Вместо да запали джипката и да отиде в ерия с нормални условия за оцеляване .. :ok:

Ти си същата бабичка като Стинката. Седи пред блока и знае всичко за всички. Няма да казвам коя е третата, ама тя няма да е изненада. "Имал предвид" .... Бла бла бла. "Виждал у Варна сняг' и раздава акъл :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ако кажа, че съм ок за три дена, ще каже, че след седмица съм аут. Ако кажа за седмица, ще вдигна мизате на две. Аз съм ОК за близо три седмици, той вдигна на месец. Къде ще идеш бе, всезнайко? Като ти замръзне къщата и си до тук. Ще я намериш с два метра вода вътре и ледена пързалка от прозорците и външната врата. И застрахователите ще ти платят таратанци, защото не си се погрижил.

За "Барбекюто и пържолите" :mhihi: :mhihi: :mhihi: Много обичам всезнайковци, ей! Ето днес. Нощес подухна вятър и цял ден градът беше като цветомузика. Ту има ток, ту няма. Беше -8С, ама с вятъра (около 45км/ч с пориви до над 60км/ч) си беше докъм -20С. Та гледайки навън си помисли, как ще успееш да запалиш ББКюто за каквато и да е мръвка :conf:

И за да не мислите, че се бъзикам, ето съобщението на кметството от днес:

City of Ottawa
Due to power outages, the Metcalfe Client Service Centre and the Provincial Offence Act Court at 100 Constellation will be closed today, March 17.
The Metcalfe Client Service Centre will reopen on Thursday, March 19.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 18 Мар 2026, 2:19

BMW_POWER написа: Нощес подухна вятър и цял ден градът беше като цветомузика. Ту има ток, ту няма. Беше -8С, ама с вятъра (около 45км/ч с пориви до над 60км/ч) си беше докъм -20С.

It sure sucks down there :ok:

rsLlt.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 18 Мар 2026, 3:57

BMW_POWER написа: :confused:
За "Барбекюто и пържолите" :mhihi: :mhihi: :mhihi: Много обичам всезнайковци, ей! Ето днес. Нощес подухна вятър и цял ден градът беше като цветомузика. Ту има ток, ту няма. Беше -8С, ама с вятъра (около 45км/ч с пориви до над 60км/ч) си беше докъм -20С. Та гледайки навън си помисли, как ще успееш да запалиш ББКюто за каквато и да е мръвка

Кофти да си ти. Мен като ми се лучи това с барбекюто, така се препнах, че преди май месец не стъпвам в НЙ. Но и аз мога да се оплача, нашето кметство също праща смс-и да се пазим, цяла седмица ще е над 30 градуса :confused:

Heat Warning
A heat warning is in effect for LA County. Visit ready.lacounty.gov/heat for resources and cooling center information.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 18 Мар 2026, 12:37

От цялата работа се чудя само, как за Бога, успя да се набуташ на това, забравено то Бога, място?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 18 Мар 2026, 12:42

Той е в по добрата за живот част , така да се каже цивилизованата ерия . Има нагоре в Албърта и Нова Скотия места където само с кучешки впрягове им носят храна :mhihi:
Последна промяна Jordana на 18 Мар 2026, 12:44, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 18 Мар 2026, 12:43

Ами да се махат от там, какво чакат?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата