За самолетите

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: За самолетите

Мнение от enigma » 24 Мар 2026, 2:27

Бързат да се приберат в Канада преди горивото да скочи още?
Дори не се опитаха да навият щурвала да избегнат удара... :dunno:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 24 Мар 2026, 2:48

Не , просто пожарната в Нюйорк така си кара ургулешката . Гражданите от години се оплакват от изцепките на пожарникарите по улиците ....Водят го за reckless disregard "съзнателно безрасъдство" . В случая пътниците на самолета могат да подават сигнали на :
NYC 311: Това е основният портал за подаване на сигнали срещу градски служители или опасно шофиране. Можете да се свържете с NYC 311 онлайн или по телефона (311 в рамките на Ню Йорк).
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Мар 2026, 3:57

enigma написа:Бързат да се приберат в Канада преди горивото да скочи още?
Дори не се опитаха да навият щурвала да избегнат удара... :dunno:

В учебника пише, че при такова ситуации е най- добре да се удариш head on… тру стори… страничния удар би убил доста повече хора. За този не знам, но примерно един Хонда Джет на който съм рейт-нат при движение по пистата със 160км/ч почти не се влияе от ъгъла на предния колесник… става за малки корекции ама толкоз… а този е доста по- голям и предполагам още по- малко би направил нещо ако навиеш “волана”… бият се всичките спирачки, навирват се флапс и всичката ривърс тяга и каквото- такова… пилотите в случая отреагираха 100% коректно и спасиха животите на всички пасажери… великани някакви са … Бог да ги прости…

… про тип- развитието/ промяната на стратегията какво се прави при такива ситуации има морски корени - започва след трагедията с Титаник … сигурен съм, че Джордана ще ни обясни…
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 24 Мар 2026, 6:00

Това за щурвала беше сарказъм... при такава скорост, мисля, че дори и в гт3 рс да си - воланът няма да помогне. Мернах сега, че скоростта на самолета е била 150+ км/ч

alx написа:
… про тип- развитието/ промяната на стратегията какво се прави при такива ситуации има морски корени - започва след трагедията с Титаник … сигурен съм, че Джордана ще ни обясни…

Нека да позная - оркестърът се раздава като за последно? :dunno:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 24 Мар 2026, 8:00

Е то причината е ясна - диспечерска грешка . Доста скъпа ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 24 Мар 2026, 18:02

enigma написа:Това за щурвала беше сарказъм... при такава скорост, мисля, че дори и в гт3 рс да си - воланът няма да помогне. Мернах сега, че скоростта на самолета е била 150+ км/ч

alx написа:

Нека да позная - оркестърът се раздава като за последно? :dunno:

ми не точно. техническия анализ направен след потъването на титаник а показал, че ако капитана не се е опитал да избегне удара а е ударил айсберга челно е щял да смачка (само) 2та предни отсека пълни със имигранти... но кораба е щял да запази положителна плаваемост.. а вместо това е разпорил странично 5 отсека - кораба е бил проектиран да наводни предните 4 и да запази плаваемост... от там тръгва школата за желателен челен удар при нещо което вози много хора... трудна тема.

и друго - при един потенциален удар (при рулиране) винаги те учат да пазиш крилата особено близо до фюзелажа ако е възможно защото там е горивото. керосина трудно се пали, ама като се запали всичко става на факла... която трудно се гаси... по-добре челен удар и жертви отпред отколкото да разлееш гориво и да изгорите всичките... пак трудна тема.

ето ги младежите... те са по 10 метра високи ама не им личи на снимките...

https://www.foxnews.com/live-news/lagua ... e-03-24-26
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Апр 2026, 23:50

Вчера и вчастност днес е купон по мексиканските летища. Отменени полети, часове закъснения...
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: RX350 awd / E450 all terrain

Мнение от peshehodetz » 05 Апр 2026, 19:05

Кое място бихте избрали ?

Изображение

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
keep walking

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Апр 2026, 22:30

Моето място го няма на рисунката… (най- отпред и в дясно според снимката) но при така зададената задача сядам без да се замислям на #6 :bchug:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 05 Апр 2026, 22:35

Това на задния ред не е ли Доналд Тръмп? Сядам до него, да му набивам канчето :dummy:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Апр 2026, 23:11

Аз сядам на мястото на пилота и ще ви извозя всичките накуп .... :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Апр 2026, 23:11

На българин въпроса "Къде ще седнеш" не се задава :mhihi:

Щото ако седнеш, скоро няма да станеш. На 9 април в Ротердам акостира
Rong Lin Wan. Последна доставка на керосин преди всичко да се успокои и да започнат редовни доставки някъде в бъдеще. През юни в най-оптимистичен вариант.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 05 Апр 2026, 23:30

enigma написа:Това на задния ред не е ли Доналд Тръмп? Сядам до него, да му набивам канчето :dummy:

:mhihi: Сядам на номер 2 до русата мацка да те контролирам да не се изложиш с набиването.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Апр 2026, 23:31

alx написа:Моето място го няма на рисунката… (най- отпред и в дясно според снимката) но при така зададената задача сядам без да се замислям на #6 :bchug:

Фен на Нирвана? :lol:

Аз бих избрал 8.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 06 Апр 2026, 1:24

Jordana написа:Аз сядам на мястото на пилота и ще ви извозя всичките накуп .... :mhihi:

Ти май не разбра, че пилотското място вече е заето от Алх :mhihi: Ама предполагам видя любимата ти Камала Харис на предния ред, затова толкова се ентусиазира да возиш :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата