Съвет за летни гуми
Модератор: Общи модератори
- bir40o0
- младши ентусиаст
-
- Кара: G31
- Мечтае да кара: F80
- Детайли за колата: BMW G31 530xD
Re: Съвет за летни гуми
Днес сложих и аз летните гуми на комбито, 19". Като имам само един комплект джанти и два чифта гуми, тоест въртим зимни - летни. Струваше ми точно 56 евро с хотела на зимните 19ки.
Миналата седмица сложих чисто нови гуми 18" на Е60то, с хотела струваше 45 евро. Гумаджийницата е една и съща, доволен съм от цената, от свършената работа също.
Миналата седмица сложих чисто нови гуми 18" на Е60то, с хотела струваше 45 евро. Гумаджийницата е една и съща, доволен съм от цената, от свършената работа също.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: на германки и американки
Едната ми кола от 2 години си я карам с Contınental Premium contact 7. Тази зима на минус 12 градуса на сух асфалт нямах абсолютни никакви ядове. Умишлено на празен път набих по рязко спирачки и колата си спря нормално. За мен тази мантра, че зимата летните гуми ставали на "пластмаса" умря. Иначе ако завали сняг или е лед просто не изкарвам колата, не съм зависим от автомобил въобще. От доста време насам кола изкарвам само събота и неделя до към 10-11 часа когато народът още не плъзнал на разходка по моловете и след това който иска да кисне в лудницата. За пътуване извън града не отварям въпорос.
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Z3 1.9, C32AMG, CLS55AMG,XF SV8
- Мечтае да кара: 612
empar написа:SportContact или PremiumContact 7?
Както винаги - отговорът е "зависи"
Приемам, че става въпрос за SportContact 7
Аз лично бих избрал тях. Много по-директни, много повече (субективен) грип.
PC7 са по-комфортни, по-безшумни, по-малко се износват и на практика почти не отстъпват от SC7 по сцепление, но както казах горе, субективно се усеща голяма разлика.
Ако можеш да преглътнеш "по-лигаво" поведение PC7. Аз не мога и за това бих взел SC7.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
Cry...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Последните 2 модела Sport Contact 6 и 7 свършват за норматив, но имат идиотски грип 

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Z3 1.9, C32AMG, CLS55AMG,XF SV8
- Мечтае да кара: 612
+1
Те и SC5 свършват за норматив, но идиотски нямат никакъв грип.
Те и SC5 свършват за норматив, но идиотски нямат никакъв грип.
Laugh...
Cry...
Cry...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Това беше и слабия показател на Bridgestone Potenza Sport, уж в новия модел Evo са го оправили
За информация на чудещите се за какви нови гуми да вземат.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Don_Diego написа:Последните 2 модела Sport Contact 6 и 7 свършват за норматив, но имат идиотски грип
Аз съм със 7. Миналата година им им направих близо 25к км и верно има осезаемо износване.
За сцепление няма какво да говорим. Лайката си е брало. Без да напъвам много се докарах на 2-3 пъти по дефилето да ми стане лошо от собственото ми каране...
Накрая на сезона срязах една предна(спорт пакет съм) и купих сега две предни, ама като гледам до месец-два ще трябва и за задни да мина.
- astrapower
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 28i xDrive, R1200GS К50
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d, R259
empar написа:Don_Diego написа:Последните 2 модела Sport Contact 6 и 7 свършват за норматив, но имат идиотски грип
Аз съм със 7. Миналата година им им направих близо 25к км и верно има осезаемо износване.
За сцепление няма какво да говорим. Лайката си е брало. Без да напъвам много се докарах на 2-3 пъти по дефилето да ми стане лошо от собственото ми каране...![]()
![]()
![]()
Накрая на сезона срязах една предна(спорт пакет съм) и купих сега две предни, ама като гледам до месец-два ще трябва и за задни да мина.
С хомологация ли са?
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
astrapower написа:empar написа:Don_Diego написа:Последните 2 модела Sport Contact 6 и 7 свършват за норматив, но имат идиотски грип
За сцепление няма какво да говорим. Лайката си е брало. Без да напъвам много се докарах на 2-3 пъти по дефилето да ми стане лошо от собственото ми каране...![]()
![]()
![]()
С хомологация ли са?
Не.
Don_Diego написа:Това беше и слабия показател на Bridgestone Potenza Sport, уж в новия модел Evo са го оправили![]()
Потвърждавам за изтъркването, за 2 лета замина и моят комплект,но пък зверски грип, във всякакви условия. След загряване, де.
Благодаря на всички за мненията по летните.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
empar написа:Аз успях да направя едно снежно прибиране през Петрохан средата на Февруари с 4х4-то. Ми, същото като без 4х4 е, но с 4х4.![]()
SportContact или PremiumContact 7?
sport contact , premium с тия размери не знам дали има

You said: "Time will change!" What if it changes you?