Покупка на автомобил от представителство

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Покупка на автомобил от представителство

Мнение от moom » 24 Апр 2026, 8:26

Решил съм да закупя употребяван автомобил с гаранция от официално представителство в България. Дилър на BMW ми предложи конкретен автомобил, който в момента се намира в Германия. Колата е била служебна или тестова, на малко километри и е сертифицирана по програмата BMW Premium Selection. Планът е автомобилът да бъде внесен в България и обявен за продажба тук.
В тази връзка имам следните въпроси:
Каква е бизнес логиката един такъв автомобил да бъде изтеглен от немския пазар и пренасочен за продажба в България?
Съществува ли риск автомобилът да има скрити дефекти или да е претърпял сериозни ремонти, въпреки сертификацията му?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: Skoda oStavia

Re: Покупка на автомобил от представителство

Мнение от barty » 24 Апр 2026, 11:48

moom написа:Решил съм да закупя употребяван автомобил с гаранция от официално представителство в България. Дилър на BMW ми предложи конкретен автомобил, който в момента се намира в Германия. Колата е била служебна или тестова, на малко километри и е сертифицирана по програмата BMW Premium Selection. Планът е автомобилът да бъде внесен в България и обявен за продажба тук.
В тази връзка имам следните въпроси:
Каква е бизнес логиката един такъв автомобил да бъде изтеглен от немския пазар и пренасочен за продажба в България?
Съществува ли риск автомобилът да има скрити дефекти или да е претърпял сериозни ремонти, въпреки сертификацията му?

Според мен, няма място за притеснения.

Мой приятел работи в БМВ Мюнхен. Всяка година поръчва ново БМВ по тази схема, кара го максимум 20 000км или 1 година и задължително трябва да го върне. Няма да ти казвам как го лъска! Имат отговорност да го поддържат НОВО.
Винаги е голям мотор и с много екстри.
По времето на ползване плаща наем.

Според мен е схема на БМВ, по която планират производство на определен брой коли, които служителите частично плащат, кефят се, взимат им една част от парите под формата на наем...и накрая продават колата на печалба.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 24 Апр 2026, 11:56

На 20 000 км си е направо като нова, даже още е с оригиналното масло от завода.
Милиони години еволюция и още има хора да вярват, че тестова или служебна кола е добър избор за покупка.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 24 Апр 2026, 12:30

Който е карал тестов автомобил знае как го пробва и т.н. Скоро обикалях доста тестове .
На два от тях бях със служител на представителство . И двата пъти бях съветван да пробвам кикдаун, лънчконтрол, да влизам в една или друга дупка, за да видя поведението на колата и други такива :mhihi:
Когато пък е без служител си е ясно как се пробва. Все пак тестовите се пробват доста пъти на предела : ще хвърлиш "торба" с пари и трябва да видиш за какво ги даваш ;)
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Апр 2026, 13:06

Автора не виждам да е написал, че ще купува демо автомобил. Но ако е демо - аз не бих :mhihi: По гореспомонатите причини. Сваляш найлоните и отива в прекъсвач не е добре за автомобил, който ще се ползва дълго.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 24 Апр 2026, 13:16

Колата е била служебна или тестова

Направо си е такава мисля. В повечето случай тестовите ги дават и като служебни и става две в едно :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 24 Апр 2026, 16:02

Ем значи по-добре пас :mhihi:

В интерес на истината клиентски не е задължително да е нещо различно, но демо автомобил е по-скоро гаранция, че е ръчкан още от първите километри. Това не са коли, които се плашат от газ, но всеки нов ДВГ е добре първите поне 1500км да не му даваш много ряз. А демо автомобил смятай, че поне 50% от километрите са му били в спорт+рейсинг-дрифт режим :mhihi: Някои ентусиасисти дори сменят първото масло на 4000-5000км. Аз също бих, ако смятам колата да я карам доста км.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от moom » 24 Апр 2026, 21:11

Става въпрос за i5 xdrive40

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 24 Апр 2026, 21:25

Да се има предвид, че офиц. представителства масово продават рентакари.
I love the sound of V8 in the morning...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 25 Апр 2026, 11:14

Моята X5 е по тази програма, на 1г. и 13 хиляди км я взех. Неразличима от нова, много екстри, била на служител на БМВ. Не мисля, че има място за притеснение, от декември 2024 я карам и няма никакви проблеми.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-klasse, BlueTec, 2017

Мнение от E.5KOV » 25 Апр 2026, 16:46

От 2000г. до сега съм купил три автомобила от представителства, но само такива в Германия. Сега вече гледам към 4-ти такъв автомобил. Тези коли са на около 20 хил.км. и ако сложа едни найлони на седалките, то никой няма и да помисли, че колата не е чисто нова. Изминавал съм със всичките коли по 60-70 хил.км. и съм ги продавал, т.е. преди да станат на 100 хил.км. До сега съм сменял само масла и консумативи на всички тези коли, като имам само един светнал чек (за Nox сензор), който изгасиха за 30 мин. по гаранция. И най-важното, тези коли са с цена 40% надолу от нови, и с 2 год. гаранция. Опита ми казва, че няма по-правилно място за покупка на безгрижна кола.

ПП. Ако колата е била Рент а кар, дилъра на марката в Германия неминуемо го съобщава. За Ваше спокойствие, съветвам да си купите такава кола от немски дилър и да си направите една супер приятна екскурзия до Германия, докарвайки си нова кола. Ако не Ви се пътува, има спедитори, които щу я доставят до тук за 1000-1200€.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 26 Апр 2026, 21:56

streetz написа:Милиони години еволюция и още има хора да вярват, че тестова или служебна кола е добър избор за покупка.

:OT:
По-лошо е ,че може да се намери някой , който да повярва на всезнайковците от беенве форума ;)
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Назад към Основен Форум