България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Наи-вероятно като в 90% от случаите, мама и тати са далавераджии и са крали от ДДС, обществени поръчки и европейски програми за развитие
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи 
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Не са 20-годишни със сигурност...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
И 20 ли нямат още? Щото малко странно да си 35 + и да се кара по тоя начин, 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
drifty написа:И 20 ли нямат още? Щото малко странно да си 35 + и да се кара по тоя начин,
аз познавам няколко на 35+ с поршета и точно така карат, даже и по-зле ... порша дава крила
това са бмвджии с МНОГО пари, така го гледай
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- drifty
- младши ентусиаст
-
Мисълта ми беше да карат групово, тандемно или както там му викат, изпреварвай в пакет и т.н.
Да е един, да настъпи поршето тук там, никой няма да забележи общо взето. И аз да съм тук там ще го напъна малко. Но да, ако можеш да си караш на писта, не знам каква нужда ще имаш после да настъпваш по пътя.
Да е един, да настъпи поршето тук там, никой няма да забележи общо взето. И аз да съм тук там ще го напъна малко. Но да, ако можеш да си караш на писта, не знам каква нужда ще имаш после да настъпваш по пътя.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Да караш Порше на писта определено не е за всеки и парите са най-малкия проблем 
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- kiko
- старши ентусиаст

-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Пичовете си карат...вие не ги мислете
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Нека карат, никой не иска да ги спира.
Да не пречат на останалите хора! Никой не им е длъжен.
Засичал съм подобни групички и по Искърското Дефиле няколко пъти. Рядко нагли и опасни.
Засичал съм подобни групички и по Искърското Дефиле няколко пъти. Рядко нагли и опасни.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
empar написа:Нека карат, никой не иска да ги спира.
е те рядко излизат в пакети, я се случи в годината 2-3 пъти, я не... и да нагли са... и да, опасни са...
не можем да избягаме от манталитета си (за съжаление)

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Уикенда вече спим в Самоков и ми направи впечатление следното:
Абс всички спират на тротоара, така че не може да се мине и по улиците е пълно с пешеходци, майки с колички и т.н.
Дооста карат кросови/ендуро мотори, без регистрация и видимо 14 годишни, съответно без книжки.
Абс всички спират на тротоара, така че не може да се мине и по улиците е пълно с пешеходци, майки с колички и т.н.
Дооста карат кросови/ендуро мотори, без регистрация и видимо 14 годишни, съответно без книжки.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- drifty
- младши ентусиаст
-
У наше село /Дебелец/, тия дни се разхождам и 6-7 годишни карат малки моторчета, или атв-ца

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Абе тия на коли снимката на пистата малко не приличат на онези от снимките с КАТ, ама както и да е. 
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
А реално, пречат ли ви нещо тези с поршетата?
Настигат ви, изпреварват ви и си заминават напред.
По-добре, отколкото няклй мотльо да се влачи с 40 и да създава колони зад себе си.
И да стават рискови изпреварвания заради него.
Настигат ви, изпреварват ви и си заминават напред.
По-добре, отколкото няклй мотльо да се влачи с 40 и да създава колони зад себе си.
И да стават рискови изпреварвания заради него.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ами ... правят го по кофти начин на гадни места, като преди това пак карат 'криво' - това дразни/притиска околните! Но, така са преценили! Тук всеки си преценя
...
...Ex: 96' BMW318ti

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
На мен реално не ми пречат, даже им се радвам, че са захранили МВР, желая им все така да я карат ако е възможно без ПТП-та.
Като ги видя някой ден ако съм с подходяща кола може да ги видя повечето кафеджии ли са или карачи на пътя, обичам с по-слаби коли да наказван някой ако е превъзбуден.
Колеги, отпаднало е едно малоумие тия дни без да разберем, явно последното народно събрание е успяло да направи нещо хубаво преди да го разпуснат. Взехме една кола от друга област и сменяхме номерата, че там беше с хубав номер и човека си го свали за да си го запази и сложи транзитки(иначе не давам пари да сменям номер никога)и днес жена ми минаваше КАТ. Звъня да запазя час за преглед защото нали като излезеш от КАТ и по малоумен начин губиш техническия преглед като си сменил номера. След малко звъни жена ми, отпаднало било, вече самия КАТ ти издава преглед като сменяш областта и номера.
И то не просто ти оставя валидността на стария, а ти издава нов за цяла една година. Нямам идея дали ако колата е без преглед пак ти издава нов, но вероятно е така.та в крайна сметка едно малоумие по-малко в тази държава относно регистрациите. Скоро някой беше писал във форума, че минавал преглед наново и затова викам да споделя, че от няма и месец важи. На тоя на прегледите хич не му хареса, пак вика сигурен ли си.
Хляба им намаля малко.
Браво на Тиквите. 40-50 евро са си 40-50 евро и половин, за някои цял ден разправия ако трябва да си вземат отпуска в деня на прегледа, плюс шанса милиционерите на пътя да не излезнат разбрани и да те глобят с 51 евро защото нямаш право и да се придвижиш до преглед даже.
Да не говорим ако някой пък те удари, тогава и да са разбрани ченгетата, пак ще те нарисуват. 
Колеги, отпаднало е едно малоумие тия дни без да разберем, явно последното народно събрание е успяло да направи нещо хубаво преди да го разпуснат. Взехме една кола от друга област и сменяхме номерата, че там беше с хубав номер и човека си го свали за да си го запази и сложи транзитки(иначе не давам пари да сменям номер никога)и днес жена ми минаваше КАТ. Звъня да запазя час за преглед защото нали като излезеш от КАТ и по малоумен начин губиш техническия преглед като си сменил номера. След малко звъни жена ми, отпаднало било, вече самия КАТ ти издава преглед като сменяш областта и номера.
И то не просто ти оставя валидността на стария, а ти издава нов за цяла една година. Нямам идея дали ако колата е без преглед пак ти издава нов, но вероятно е така.та в крайна сметка едно малоумие по-малко в тази държава относно регистрациите. Скоро някой беше писал във форума, че минавал преглед наново и затова викам да споделя, че от няма и месец важи. На тоя на прегледите хич не му хареса, пак вика сигурен ли си. Браво на Тиквите. 40-50 евро са си 40-50 евро и половин, за някои цял ден разправия ако трябва да си вземат отпуска в деня на прегледа, плюс шанса милиционерите на пътя да не излезнат разбрани и да те глобят с 51 евро защото нямаш право и да се придвижиш до преглед даже.
Да не говорим ако някой пък те удари, тогава и да са разбрани ченгетата, пак ще те нарисуват. 
In God we trust, all others we track.