Относно Официалните Автомобилни Сервизи
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- kroki_e_edin
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Относно Официалните Автомобилни Сервизи
PolandBall написа:3186 написа:Това с игнорирането на американски коли идва от кораба майка. Дилърът няма нищо против да ти вземе парите.
Това не е вярно!
Това е точно така, Ауто Бавария също не могат да приемат атомобили, внесени от USA за каквото и да е и това е така от година някъде, дори не им е позволено ключове да вадят..
Това е въздушен ф-р за M-power, поръчахме го миналата седмица, както виждате датата на производство е от преди почти 2 години, така че това с датата не е меродавно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- PolandBall
- младши ентусиаст
-
- Кара: Racist G30
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Kroki написа:PolandBall написа:3186 написа:Това с игнорирането на американски коли идва от кораба майка. Дилърът няма нищо против да ти вземе парите.
Това не е вярно!
Това е точно така, Ауто Бавария също не могат да приемат атомобили, внесени от USA за каквото и да е и това е така от година някъде, дори не им е позволено ключове да вадят..![]()
Това е въздушен ф-р за M-power, поръчахме го миналата седмица, както виждате датата на производство е от преди почти 2 години, така че това с датата не е меродавно.
Това само за България ли е? Защото, както писах по-горе, в Нидерландия няма проблем и в Гърция няма проблем
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Аз се чудя на американките как им вадят ключове, ако БМВ България не съдейства 
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d Individual, JGC, MT-09
- Мечтае да кара: Mustang GT
carmanf1 написа:Аз се чудя на американките как им вадят ключове, ако БМВ България не съдейства
Е имат си чалъми джамбазите.
Като ги крадат, да не би да търсят съдействие от бмв?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Да се оплача и аз от форумен сервиз. Няма да го споменавам, халал да му е и работата и парите.
Преди няколко години оставих колата там за смяна на масло на скоростите, накладки и датчик на ъгъла за завиване.
Тия дни сменях накладките пак. Обикновено я оставям в сервиз и за такива дребни неща, но предвид цените и търговската отстъпка на частите, която сервизите си прибират реших да спестя 50% от сумата, която вече си стана и сериозна и за такива елементарни консумативи.
Та в този сервиз, където цените са сходни в официалния просто са сменили накладките и толкова. Никак не ми се вярва, че всичките лайна, наслоен прах от накладките, ръжда, напукани маншони на водачите и т.н. са се случили само в последните 40к. Нещата бяха грозни.
Скоростите от тогава си текат. Не е стегнат картера правилно явно.
Бях писал за един случай в който спрях мъжката и педала потъна - не бил обезвъздушен и АБС-а вероятно.
Та ей така.. искат пари като за при официален дилър, но вършат работа като в мизерен квартален сервиз, да не казвам и по-зле.
Преди няколко години оставих колата там за смяна на масло на скоростите, накладки и датчик на ъгъла за завиване.
Тия дни сменях накладките пак. Обикновено я оставям в сервиз и за такива дребни неща, но предвид цените и търговската отстъпка на частите, която сервизите си прибират реших да спестя 50% от сумата, която вече си стана и сериозна и за такива елементарни консумативи.
Та в този сервиз, където цените са сходни в официалния просто са сменили накладките и толкова. Никак не ми се вярва, че всичките лайна, наслоен прах от накладките, ръжда, напукани маншони на водачите и т.н. са се случили само в последните 40к. Нещата бяха грозни.
Скоростите от тогава си текат. Не е стегнат картера правилно явно.
Бях писал за един случай в който спрях мъжката и педала потъна - не бил обезвъздушен и АБС-а вероятно.
Та ей така.. искат пари като за при официален дилър, но вършат работа като в мизерен квартален сервиз, да не казвам и по-зле.
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Колега не се дразня, но когато не споменаваш името на сервиза тази информация просто е безполезна. Пак казвам, не ти се заяждам, дори те харесвам, но .....а относно сервизите все по-трудно ще става намирането на читав такъв. Дори те в един момент свалят качеството на услугата, тъй като се поблазнят от идеята за повече клиенти, оборот и печалба.....дълга е темата. Със здраве!
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
Поредна среща с пореден сервиз. Колата (Шеви БОЛТ - електричка) от април издава звуци в предното окачване и кормилната уредба. На 8 април беше първата ми докладна, че колата има проблем и трябва да се оправи. Тишина. Колата ходи веднъж, "сложили грес в предна лява полуоска" и проблемът е решен. Откога с грес се решават луфтове и разбито окачване, не знам. Всяка сутрин трябва да попълвам онлайн формуляр, че колата е топ и е сейф за работа. Пуснах официален мейл до мениджъра ми, да ми напише, че колата е без проблеми и може да се кара спокойно. Ако се подпиша, това означава, че аз съм я строшил при евентуален инцидент и вината ще си е изцяло моя. Отказах категорично да правя това. Представиха ми документ, че колата е тествана и всичко в нея е изрядно. Казах, че ще я закарам при дилъра и ще си платя, за да видя, какво ще каже той. Отговорът беше, "НЯМАШ ПРАВО ДА ВЪРШИШ ТОВА!". Записах какви звуци се чуват по път с неравности при скорост, която се вижда на видеото
https://www.youtube.com/shorts/_SpYSrN2Cfo
Та тоя "сервиз" е с 90-годишна история и цените изобщо не са му ниски (4.8/5 звезди в гугъл ревютата).
Та накратко, ето какво е "изправна кола"
https://www.youtube.com/shorts/_SpYSrN2Cfo
Та тоя "сервиз" е с 90-годишна история и цените изобщо не са му ниски (4.8/5 звезди в гугъл ревютата).
Та накратко, ето какво е "изправна кола"

Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- ildivvy
- старши ентусиаст

-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Flat rate е убийството на качествената услуга в авто-сервизите! Така те продават труд, а не услуга по ремонт на автомобили...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Приемчикът в сервиза "Unable to duplicate noise concern in the front suspension".
Това е шумът от волана, когато го въртя с два пръста на едно място. Понеже на старото видео го държах с две ръце, шефът ми каза, че съм го "натискал много силно" и затова издавало такъв звук. И срещу едни кинти издадоха долното умозаключение
Това е шумът от волана, когато го въртя с два пръста на едно място. Понеже на старото видео го държах с две ръце, шефът ми каза, че съм го "натискал много силно" и затова издавало такъв звук. И срещу едни кинти издадоха долното умозаключение
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Случка от Словения - приятно съм изненадан от нашето и словенското представителства на Хюндай.
Една от колите в групата е нова Кона, бензин. Няколко дни беше започнала да пали трудно сутрин, вчера започна и силна миризма на бензин при палене. Въпреки това тръгнахме с идеята да посетим сервиз в Любляна...е не стигнахме защото загуби мощност малко след тръгване. Интересно, че не даваше никакви грешки по таблото.
Оказа се теч на гориво. ГОЛЯМ, направо се лееше (1/4 замина само докато я натоварим/разтоварим от пътната помощ). Хвана ни по път както стана ясно...звъним на нашите и даваме обяснение, 10 минути по-късно звънят словенците за доуточнения на локацията, 1 час по-късно колата вече е натоварена и пътува към официален сервиз. Веднага я приеха и няма и 2 часа по-късно вече се работеше по колата. Днес в 09:00 трябва да отидем да си я вземем
Една от колите в групата е нова Кона, бензин. Няколко дни беше започнала да пали трудно сутрин, вчера започна и силна миризма на бензин при палене. Въпреки това тръгнахме с идеята да посетим сервиз в Любляна...е не стигнахме защото загуби мощност малко след тръгване. Интересно, че не даваше никакви грешки по таблото.
Оказа се теч на гориво. ГОЛЯМ, направо се лееше (1/4 замина само докато я натоварим/разтоварим от пътната помощ). Хвана ни по път както стана ясно...звъним на нашите и даваме обяснение, 10 минути по-късно звънят словенците за доуточнения на локацията, 1 час по-късно колата вече е натоварена и пътува към официален сервиз. Веднага я приеха и няма и 2 часа по-късно вече се работеше по колата. Днес в 09:00 трябва да отидем да си я вземем