Бонус малус от догодина?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Бонус малус от догодина?
Момчето е на 17 , кви високоплатени работи
Похвално е, че работи. Сега масово на 23-24 им е първи работен ден.
Похвално е, че работи. Сега масово на 23-24 им е първи работен ден.- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Абе а каква е логиката, да няма разрочена ГО за мотори и като цяло??? За къв чеп да плащам нещо, дето физически няма как да го използваш.. ?!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Как защо - защото ГО е рекет, готов сладък бизнес подарен на "наши" хора. И явно печалбата не стига, затова трябва да се стриже повече.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ГО не е да го ползваш, а като причиниш вреди на някой друг да плати, вместо да ти пуснат имуществото на съдия изпълнител. Вярно е, че мотористите вредят предимно на себе си, но не е даденост... но пък заради това затраховката е символична.
Имаше скоро катастрофа, при която моторист влетя в купето на кола челно и утрепа човек... та не е като да са напълно безобидни.
Според мен ако няма изобщо задължителна, ще е доста по-дисциплиниращо, ама държавата се грижи... солидарност
Имаше скоро катастрофа, при която моторист влетя в купето на кола челно и утрепа човек... та не е като да са напълно безобидни.
Според мен ако няма изобщо задължителна, ще е доста по-дисциплиниращо, ама държавата се грижи... солидарност
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
steeN явно нещо не разбра за какво се говори, щото пишеш глупости. Никой не иска да кара мотор без застраховка. Искаме да не трябва да имаме застраховка в месеците когато не караме, което беше възможно преди. Не ми звучи като престъпление мотора ми да стои в гаража без застраховка, не мислиш ли?
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Цената на застраховката отразява и това, че моторът не се кара.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Kroki написа:Абе а каква е логиката, да няма разрочена ГО за мотори и като цяло??? За къв чеп да плащам нещо, дето физически няма как да го използваш.. ?!
Ти сериозно ли? Отговорът ти е във въпроса.
Човек, изгодно е моето каско, нула лева, другия вариант вече го описах, но да допълня: dhtj написа:Тва като тея педали от каското, които ти вдигат вноската, когато направиш две-три щети за годината... Ми да ви ева майката като ще ми вдигате вноската, направо ви режа и почвам сам да си плащам щетите.
Добре дошъл в моя клуб.
Ама аз толкова и ги карам да се отбележи. И все пак, Каско не правя, последно 2013-та на М5 Е60 тогава първата година и следващите три нула лева съм дал за Каско, а него го карах даже.
В нашият град коли не крадат, като ида някъде винаги е с особено внимание, по пътя гледам да не нацеля някой, ГО ще плати достатъчно ако някой ме целне, Каското също не ти покрива на 100%-та освен ако няма някоя схема или нещо не се объркат, но те и при ГО се объркват понякога.
Каско не!!! Алчни, ненаядени, самозабравили се бирници. Едно евро няма да им дам, едно.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А бе на по-съвременните коли, където един фар е няколко бона... рисково е да се карат така. Иначе в малък град и при нисък пробег - може да се пропусне, наистина. Познавам не един и двама в малки градове, където пробега е 5000-6000км годишно. То няма кога да се изцапа колата 
Най-добре ти да си си каско. Трябва колата да си е твоя(не дължиш пари) и да можеш да я замениш при пълна загуба, без да ти направи особен проблем. Правилото е, ако годишната премия е над 10% от стойността на колата и при условията в предното изречение, вече е по-разумно да го махнеш. В щатите е разделено на две - удари в движение и всичко останало. Тази за в движение е пъти по-скъпа от другата, та си струва да оставиш тази за всичко останало, ако колата е сравнително скъпа още. Тук също има първоначална сума, до която ти плащаш, та малки щети и одрасквания са винаги за твоя сметка. Може и пълно да покрива, но става безумно скъпо и никой почти не го прави. Новите коли и особено теслите вдигнаха поне двойно премиите в последните години, щото ги тотализират за доста минимални щети. При стойностни и оскъпяващи се коли има смисъл от пълно каско, като има застрахователи дето само с такива се занимават. Премията е нищожна част от стойността и винаги остава разумно да го плащаш. Има силно ограничение на пробега, но те така се и карат по принцип.
Kroki написа:Абе а каква е логиката, да няма разрочена ГО за мотори и като цяло??? За къв чеп да плащам нещо, дето физически няма как да го използваш.. ?!
И в Щатите е така. Питах. Най нагло ми отговориха- “представи си че децата през зимата си играят в гаража и бутнат мотора и той падне върху детето на съседа. ГО ще покрие медицинските разходи”… аз им казах че със същия успех може и метеор да ги удари ама нещо не се разбрахме…

Иначе каско на скъпи коли като са били нови- винаги. Щото ти може да си купил АМГ-то на 3 години на 50% надолу ама като го изтряскаш някъде не правиш кола за $100к а за $200к колкото е било ново… мене така съвсем скоро (пак) един ми спря във задната броня на с63-ката (за втори път за няколко години ама с друго с63) и резила беше около $20к… а на вид почти нищо му нямаше… ама броня, гърнета, резервоар, помпи, вентилации на резервоара, сензори, един стоп, манифактур магно сива боя и.. те го те.
Та каско винаги… да ми е мирна главата. Ама аз нали съм на години и не ме дерат жестоко… или поне аз така си мисля де…
Едит: правопис
Последна промяна alx на 10 Май 2026, 0:41, променена общо 2 пъти
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:Kroki написа:Абе а каква е логиката, да няма разрочена ГО за мотори и като цяло??? За къв чеп да плащам нещо, дето физически няма как да го използваш.. ?!
И в Щатите е така. Питах. Най нагло ми отговориха- “представи си че децата през зимата си играят в гаража и бутнат мотора и той падне върху детето на съседа. ГО ще покрие медицинските разходи”… аз им казах че със същия успех може и метеор да ги удари ама нещо не се разбрахме…
Tо не е за вярване, ама понякога се получават и абсурди. Преди много много години санитарите бяха отървали една количка и надрали колата на супервайзъра ми тогава. Нисан Роуг. И то така качесвено, по цялата страна. Като клеймвал, застрахователите не повярвали, че това е възможно.
Ей тука
https://www.google.com/maps/place/H%C3% ... FQAw%3D%3D
За моторите тук имат оправдание. Застраховката е за шест месеца. За другите шест ти е безплатна. Но и моторджиите не мелят яко.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
alx написа: мене така съвсем скоро (пак) един ми спря във задната броня на с63-ката (за втори път за няколко години ама с друго с63)
Май трябва и ти да се замислиш как караш като те нацепват толкова често
? Срамота - АМГ ударено отзад 
Нищо чудно, че се съмняват застрахователите кво правиш в гаража с мотора в свободното си време
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Не са ти виновни отверките по пистата, я виж аз с кви дупки по гумите карам 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не те ли е страх тоя мотор да го държиш в гаража без ГО и пълно каско ? С тая пробойна на гумата ...може да се пръсне гумата както стои паркиран вътре и мотора да падне настрани . Да катурне някой тубичка с бензин върху разклонителя на пода да възникне искра да пламне гаража после цялата къща от дървени разпалки .... 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...