Демографска криза
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Демографска криза
Това изказване на Моджо е бисера на годината.
Живее с баба и дядо, ама помощ нулева, нито минута никога…
Условията за гледане на деца, са все още много добри в България. Това че има постоянен рев си е в ДНК-то на българина.
Я да погледнем как е в по-белите страни.
1. Майчинство 2-3-4 пъти по-малко, най-често е 6-8 месеца, не 2-3 години.
2. Държавна градина/ясла, шанса е като тук или по-нисък.
3. Болничен да си гледаш детето, обикновено взимат седмица в Бг, понеже има сополи, абсурд.
Или си взимаш отпуска или плащаш на гледачка.
Сега да си представим това да дойде тук, какъв рев ще има и колко по-малко деца ще има
Условията за гледане на деца, са все още много добри в България. Това че има постоянен рев си е в ДНК-то на българина.
3. Болничен да си гледаш детето, обикновено взимат седмица в Бг, понеже има сополи, абсурд.
Сега да си представим това да дойде тук, какъв рев ще има и колко по-малко деца ще има
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
b_u_b_o написа:BMW_POWER написа:Детската градина отваря в 7:00 и затваря в 18:00.
11 часа в градината ли бе, тия деца познават ли си родителите въобще?![]()
Малкия като беше в градината имаше едно дете в групата дето никой не познаваше майка му и баща му...
Госпожите разправяха, че го оставят в 7:30 на охраната и го взимат в 19 от охраната...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
alekangg написа:Това изказване на Моджо е бисера на годината.
Самата истина. В Щатите майчинството е 2 месеца. Частната детска градина поне в моя щат започва от $3к на месец. Място в държавните има, но не искаш да си сложиш детето там по никаква схема. Забавачка след училище в държавното училище е евтина - $350/ месец, но лятото лагерите започват от $1500/ месец най- евтините. Хубав лагер 3 месеца е примерно едно $7500… и така. За гимназии и колежи въобще не говориме нали. Там е доста скъпо. Един средно качество колеж примерно като Нортистърн в Бостън е $80к на година само таксата… има много финансова помощ, но грубо то оставят половината от това да платиш от собствен джоб…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Nickelback написа:малкия се изправил до единственото несъвсем обезопасено място в хола, пада, и си цепи веждата на една пласмасарийка (която е супер заоблена и не съм вярвал, че може да направи това).
И твоята не е лесна
Добрите новини да те окуража малко - малкият явно се очертава да стане голям специалист по (кибер)сигурност

enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
enigma написа:Nickelback написа:малкия се изправил до единственото несъвсем обезопасено място в хола, пада, и си цепи веждата на една пласмасарийка (която е супер заоблена и не съм вярвал, че може да направи това).
И твоята не е лесна![]()
![]()
![]()
Добрите новини да те окуража малко - малкият явно се очертава да стане голям специалист по (кибер)сигурност
Недей. Тая дисциплина след 5-10 години ще е толкова аплаиънсаизд, че няма да става да си изкарваш прехраната дет се вика камо ли да си напред е матриала…
Не мога го мисля младото поколение… нещата с които ще може да се занимава и да прави пари от това ще се свият много силно… и ще има много безпътица… ма друга тема…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
TNT написа:Моджо написа:Аз! И винаги съм бил против да ги гледа който и да е друг. И въпреки че живеем с баба и дядо
Да, добре
Това съм го изпуснал...
Изпърдях си хемороидите от смях
Що има криза???
Седи синът в кухнята, пуши цигара и рови в Тик ток. Влиза майка му от работа. Нашият хвърля цигарата, отваря прозореца, пръска с освежител и започва да нарежда:
- Мамо, не съм пушил аз! Комшията пуши на балкона и омириса и тук....
Тя го поглежда и отговаря:
- Пуши, пий, ходи по жени! Та белким на 44г си намериш и ти някоя да се омъжи за теб най-накрая!
Седи синът в кухнята, пуши цигара и рови в Тик ток. Влиза майка му от работа. Нашият хвърля цигарата, отваря прозореца, пръска с освежител и започва да нарежда:
- Мамо, не съм пушил аз! Комшията пуши на балкона и омириса и тук....
Тя го поглежда и отговаря:
- Пуши, пий, ходи по жени! Та белким на 44г си намериш и ти някоя да се омъжи за теб най-накрая!
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
BMW_POWER написа:Ако на някой днес му се каже, че всяка вечер трябва да върти по 50км, за да има с какво да измие задника на бебето си, какво ще си помисли? Колко от вас помнят водната криза при Янчулев? Всяка вечер след работа със служебната Е34-ка до Железница за вода. Чакаш на опашката, пълниш тубите и се връщаш в София ...
Е то пък голяма мъка... ако ми дадат служебна е34ка няма да се прибирам вкъщи. Ако пък е и със служебно гориво....
dhtj написа:BMW_POWER написа:Ако на някой днес му се каже, че всяка вечер трябва да върти по 50км, за да има с какво да измие задника на бебето си, какво ще си помисли? Колко от вас помнят водната криза при Янчулев? Всяка вечер след работа със служебната Е34-ка до Железница за вода. Чакаш на опашката, пълниш тубите и се връщаш в София ...
Е то пък голяма мъка... ако ми дадат служебна е34ка няма да се прибирам вкъщи. Ако пък е и със служебно гориво....
Аз ги смятах до пет кубика и после спрях. Бачкаш цял ден и това ти е десерта след шест часа вечерта.....
Опитай се само една седмица да го правиш и после пак ще говорим.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Е... хайде сега
Всеки татко понякога има нужда да види какво е да си директор на водопад (макар и 5 кубиков такъв на Железница) 
Не друго ама малко да се поразсее от... много неща

Ако не си на Железница, задачи все ще си се намерят... и то каквиии
Идеята ми е, че много хора превъзнасят колко трудно им е било едно време.
А истината, че то винаги е било и ще бъде трудно, щото ако не се занимаваш с пълнене на вода, то ще се занимаваш с куп други неща само и само за благоденствието на семейството си.
Истината е, че едно време е бил много по-прост живота. В порядъци. Сега имаш избор, но и куп отговорности и решения покрай тоя избор

Има заложби, определено
Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
Не друго ама малко да се поразсее от... много неща

Ако не си на Железница, задачи все ще си се намерят... и то каквиии

Идеята ми е, че много хора превъзнасят колко трудно им е било едно време.
А истината, че то винаги е било и ще бъде трудно, щото ако не се занимаваш с пълнене на вода, то ще се занимаваш с куп други неща само и само за благоденствието на семейството си.
Истината е, че едно време е бил много по-прост живота. В порядъци. Сега имаш избор, но и куп отговорности и решения покрай тоя избор

enigma написа:Nickelback написа:малкия се изправил до единственото несъвсем обезопасено място в хола, пада, и си цепи веждата на една пласмасарийка (която е супер заоблена и не съм вярвал, че може да направи това).
И твоята не е лесна![]()
![]()
![]()
Има заложби, определено

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:Идеята ми е, че много хора превъзнасят колко трудно им е било едно време.
Абе... Не си гледАл 2 деца с 200 лв заплата пред 90-те... Затова си мислиш, че сега е много трудно...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
drago_pavlov написа:Nickelback написа:Идеята ми е, че много хора превъзнасят колко трудно им е било едно време.
Абе... Не си гледАл 2 деца с 200 лв заплата пред 90-те... Затова си мислиш, че сега е много трудно...
Не, нямам предвид финансовата страна на нещата - тя е подмножество на проблема
Иначе точно 'щото знам нас как са ни гледали с брат ми с 200лв 90-те, всъщност имам доста добра представа... за добро или лошо...
Даже често се усещам как в ден днешен, без да има кой знае каква нужда, налагам някакво семейно ембарго, било то на тоалетна хартия (
Иначе и на нивата по турско не е било по-лесно, убеден съм, ама и забързаното ни ежедневие в момента не ни прощава грам, вервайте ми
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:Не, нямам предвид финансовата страна на нещата - тя е подмножество на проблема![]()
E, ако изключим финансите да, тогагава нещата бях доста по-прости...
Аз от първи клас си ходех сам на училище през 2 квартала. В трети клас водех сестра ми на градина...
Сега по закон не може да го оставяш до 12 г. самО вкъщи
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Nickelback написа:drago_pavlov написа:Nickelback написа:Идеята ми е, че много хора превъзнасят колко трудно им е било едно време.
Не, нямам предвид финансовата страна на нещата - тя е подмножество на проблема![]()
Иначе точно 'щото знам нас как са ни гледали с брат ми с 200лв 90-те, всъщност имам доста добра представа... за добро или лошо...
Даже често се усещам как в ден днешен, без да има кой знае каква нужда, налагам някакво семейно ембарго, било то на тоалетна хартия () , изхвърляне на стара храна, износване на дрехи, разход на вода и какво ли не. Ама само, който си е увреден от онова време ще ме разбере
![]()
Иначе и на нивата по турско не е било по-лесно, убеден съм, ама и забързаното ни ежедневие в момента не ни прощава грам, вервайте ми![]()
Същия съм и за жалост го разбирам, че е проблем... поне за мен! Някак си онези времена оставиха трайна следа в мисленето ни...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Въобще не го смятам за проблем, камо ли травма. Днешните деца в масовия случай са презадоволени, не знаят какво е да нямаш, не знаят какво е да трябва да чакаш и да копнееш за каквото и да било, всичко им се поднася на тепсия. После се чудим защо порастват разглезени, мързеливи, без цел и без мотивация за каквото и да е.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.