Демографска криза

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Демографска криза

Мнение от b_u_b_o » 12 Май 2026, 18:54

И аз така смятам, това че имаш не значи, че трябва да ползваш всички ресурси все едно са безкрайни. Като си мия зъбите спирам водата или като изляза от стаята гася лампата, не щото не мога да си платя водата и тока, а защото намирам за отговорно да не пилея ресурси. Особено за храната откачам като се изхвърля, отиваш на ресторант поръчваш си 3 неща и на 3те ти отнасят наполовина пълни чинии. Еми ще си прецениш колко ти се яде и ще си поръчаш 2 ебаси. Щях да кажа че вкъщи е по-лесно щото си сипваш колкото искаш, ама се сетих, че хората не готвят масово, а поръчват. И им е под достойнството ако остане да го приберат в хладилника, а се хвърля...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Май 2026, 20:00

Вчера видях как една кака във фитнеса беше си докарала бебето в количка максимум на 1 година да беше.
Количката се движи напред назад сама по 2-3см, имитира клатене/друсане, не знаех, че има такива екстри.

Сложи един телефон на канапето до количката, пусна някакви тъпотии и бебето стоя 1час като хипнотизирано клатейки си главата на всеки 2сек защото количката се движи.

Така ги гледат днес..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 13 Май 2026, 10:23

Случайно ми попадна:

Изображение

Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 13 Май 2026, 10:33

Вчера ми попадна някаква статия за "късното" раждане на нашенките. На около 28г средно раждат за пръв път. В коментарите жените бяха потресаващо прости. Как така било късно, тия дето са родили на 35 били баби вече, не знам какво си. Гледам и коментар на учителката ми по биология и отдолу разни други женички и пишат да се "ограмоти" преди да коментира. Позволих си и аз да коментирам, някаква булка ми пише отдолу аз колко деца съм бил родил. :banghead: :banghead: :banghead: . Все едно биологията и фактите зависят от това колко деца съм родил аз като мъж.. Чудя се колко такива надъхани женички се сблъскват с инвитро или котки.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Май 2026, 10:47

И на 40+ раждат първо вече. Къде с инвитро, къде без. При нас 28 даже е добре, спрямо Европа. За мен не е проблем да се ражда на 35-38, ама нека е последно, а не първо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 / E92 M3

Мнение от theraven_nz » 13 Май 2026, 11:14

Циганките на 35 спокойно са баби вече.
---

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 13 Май 2026, 11:29

TNT написа:И на 40+ раждат първо вече. Къде с инвитро, къде без. При нас 28 даже е добре, спрямо Европа. За мен не е проблем да се ражда на 35-38, ама нека е последно, а не първо.

Да си раждат на колкото искат, ама да не се мъчат да променят фактите. Колкото по-късно, толкова по-рисково и по-трудно, към невъзможно. Аз от любопитство съм разпитвал жени в обкръжението ми, които са по пътя на инвитрото и никак не е приятно преживяване. Да не говорим пък в малките градове, където заплатите са доста по-ниски от тези в София, че не е никак евтино преживяване.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 13 Май 2026, 11:42

По принцип не би трябвало да има повече от 2 деца за мен от сега нататък. Планетата не може да кара с този темп на растеж на населението. Да, растежа не е от белите, ама все пак.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 13 Май 2026, 13:08

alekangg написа:По принцип не би трябвало да има повече от 2 деца за мен от сега нататък. Планетата не може да кара с този темп на растеж на населението. Да, растежа не е от белите, ама все пак.

За мен не е вярно. Конкретно за България, предполагам знаеш колко пусти села има и колко замрели малки и средни градове...

Живял съм в Холандия и там се чувствах ОК с тройно население на двойно по-малка площ отколкото в България. Пак си имаше огромни паркове, зеленина, широки улици, в нито един момент не съм усетил някакво задушаване или пренаселване.

Та в България съвсем спокойно в могат да си живеят едни 20-30 милиона, може и повече с правилно градоустройство...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Май 2026, 13:17

dhtj написа:Та в България съвсем спокойно в могат да си живеят едни 20-30 милиона, може и повече с правилно градоустройство...

:yes: :yes: :yes:

Хората малко не осъзнават колко примери за по-малки държави има. Освен това с айде не 20-30 милиона, ама 10 милиона население... променя картинката. Повече население, ставаме по-голям пазар, повече работна ръка, ще се плащат повече данъци, ще има пари за изграждане и поддръжка на пътища, ще може да си позволим да сме фактор в повече сфери. Ако щеш повече видове инвестиции стават рентабилни. Ето преди години щяха да строят автомобилен завод с 4000 души. При 10млн население е по-лесно да се намерят, сега с 6,4млн огромна част от които са баби и мургави... по-трудно. Много пътища липсват, ама и за области с население колкото софийски квартал... трудно става рентабилно.

А нормално да има обезлюдяваще се места. Били сме почти 9 милиона в средата на 80-те, сега сме 6,4млн. Ново строителство гърми, 40% от имотите са празни. Някои градове от 50к са станали на 27к и изглеждал обезлюден. Еми да, обезлюден ще е :dunno:
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата