Демографска криза

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Демографска криза

Мнение от BMW_POWER » 15 Май 2026, 0:03

alx написа:60 месеца заплата за апартамент през 80те

Сега- 250,000 евра със заплата 1500 евра- 166 месеца заплата.

Не показваш цялата картинка. Липсват много детайли. На първо място е любимата на Стинката "покупателната способност". Сиреч, какво можеш да си позволиш с една заплата. Грубо казано, какъв процент от заплатата ти отива за храна, сметки и удоволствие. На второ място, през 80-те не е имало сметки за мобилни телефони, интернет, компютри, електроника, абонаменти за онлайн игри и т.н.

driver69 написа:
BMW_POWER написа:
driver69 написа:Кво толкова мрънкат колко е трудно да се купи жилище сега - аз живея в наследствен имот, но колкото трудно е било преди 50 години, толкова е и сега.. Примерно...

Да, добре :winky:

Иронизирах - идеята ми е, че като не си правил нещо сам си склонен да омаловажиш труда и даването на зор на другите.

Лесно е да емигрираш (ако не си), да гледаш деца сам (ако не ти се е налагало), да купиш/построиш жилище без наследство (ама като не си пробвал) и т.н.

Ми аз и жената сме направили всичко с двете си ръце. Без грам помощ отникъде. Заем за един апартамент, заем за втори апартамент, заем за къщата. Няма баби, няма дядовци. Ние двамата. Това е :ok:

Апропо, заемът за първия апартамент в бг беше в USD със 7% лихва :conf:
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

Предишна

Назад към Извън Темата