Въпрос за Dpf e61 525 d 2008
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за Dpf e61 525 d 2008
Здравейте колеги! Имам едно питане. Колата е 525д 197 коня фейс. На менюто се показа Партикъл филтър. Четох по форума че има заложени километри, на които да излезе това. Въпросът ми е някой може ли да ми каже на диагностика какви стойности трябва да се гледат за да се види състоянието + евентуално каква прицедура би била добре за почистване / регенерация, машинно чистене/. Благодаря предварително!
- D.Hill
- Потребител
-
- Кара: E60 LCI 525d xDrive
Re: Въпрос за Dpf e61 525 d 2008
Филтъра е запушен щом излиза това съобщение. Пробвай принудителна регенерация, ако не стане махай само DPF-а. Чистенето е временно и излишно даване на пари.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Може да се видят стойности с ИНПА/ИСТА и да се прецени, не е проблем или сложно! Програмата прави и тест... Ако е запушен - махай го и това е.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
hag_1924 написа:Здравейте колеги! Имам едно питане. Колата е 525д 197 коня фейс. На менюто се показа Партикъл филтър. Четох по форума че има заложени километри, на които да излезе това. Въпросът ми е някой може ли да ми каже на диагностика какви стойности трябва да се гледат за да се види състоянието + евентуално каква прицедура би била добре за почистване / регенерация, машинно чистене/. Благодаря предварително!
До колкото разбирам от обяснението, това не е грешка, а изтича сервизния интервал. Може да се видят на диагностика стойностите, обратналяга, грамове пепел и тн. Ако наистина не записва грешки колата, значи филъра си работи и колата си прави нормални регенерации. Може да му направиш едно сваляне и чистене на машина (ако не е пробит или стопен, това се вижда като се свали). След чистенето се прави един ресет и си караш колата. Това че чистенето е време решение е вярно когато колата се кара на къси разстояния или не прави регенерация заради друг проблем или самата пита на ДПФ-а е зле и тн. Ако ДПФ-а е здрав и колата прави нормални регенерации, сваляш чистиш и газ. Старото ми Е60 има вече 30К след като му чистих ДПФ-а (вече в новия собственик), но като цяло колата нямаше проблем. Просто видях че е почнала на вдига обратното налягане на празен ход (все още беше в норми) и го изчистих. Сега на единичката на жена ми също правих същата процедура. Имаме към 10К км след чистено и на нея. Така всичко е комплексно, при здрава кола и здрав филтър чистенето е перфектен вариант ако искаш да не караш еко катастрофа.

- h0r4ex
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
Изтегли си bimmer-tool за телефона с един K/D кабел и си погледни dpf-а в какъв health е.
Bayerische Motoren Werke AG
Е46 '02 320D
E61 '08 525D
Е46 '02 320D
E61 '08 525D
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ако е сервизен интервал, той може да се занули.
Ако е прескочил стойностите, а те са 3 - на празен ход, на 2000 и на 3900, може да се почисти - става и на място, без да се демонтира DPF.
Важно е да се погледне и каква е причината да се запуши, защото без тя да се отстрани, само почистването е временно решение.
Ако е прескочил стойностите, а те са 3 - на празен ход, на 2000 и на 3900, може да се почисти - става и на място, без да се демонтира DPF.
Важно е да се погледне и каква е причината да се запуши, защото без тя да се отстрани, само почистването е временно решение.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
6 мнения
• Страница 1 от 1