Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Re: Мотористите във форума!
Някой има ли наблюдения над фитилите за гума тип "гъба"? Онзи ден пръснах задна гума от остро камъче на пътя и не беше приятно изживяване като цяло.
П.С. Фък Кричим - Девин, тоя път за мен спира да съществува.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
На мотоциклетна гума не е подходящо да се поставя нито фитил , нито гъба - каркаса там е по слаб и тънък , и оплетката му е различна . Единствено лепенка , и то подходяща такава и не на всяка повреда и не на всяко място . Възтановяването на качеството на мотоциклетна гума наистина трябва да стане при специалист , гаражния разбирач не върши работа тук 
Аз под пръсната гума разбирам , че гумата е тотал ...
Аз под пръсната гума разбирам , че гумата е тотал ...
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Ами да, с 2 см. цепка. За фитилите питам за да не давам пак 200 евро за пътна помощ, ако ми се случи същата неволя. Че гумата ще я хвърлям е ясно. Ебати и скъпата разходка си направих тоя път.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Не знам какво се има предвид под фитил тип гъба - ако е това, което го набутваш вътре с шило и като го изкараш залепва - редовно ги ползвам, пукам гуми през няколко месеца
няма проблеми с нормално каране да се прибереш.
Не се ядосвай, свиква се с тия скъпи разходки
няма проблеми с нормално каране да се прибереш. Не се ядосвай, свиква се с тия скъпи разходки
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
С фитил може да се прибиреш, ако е гумата е само "убодена", гъбата не върши работа - за поставяне се демонтира гумата.
Spit-Fire написа:Някой има ли наблюдения над фитилите за гума тип "гъба"? Онзи ден пръснах задна гума от остро камъче на пътя и не беше приятно изживяване като цяло.
На тоя същия път съм имал няколко случки с камъни. Веднъж един с големина малко по-голям от паве прелетя с няква луда скорост между двете гуми на мотора като ме чукна леко в задната. Това се случва докато съм бая легнал в завой със стабилна скорост. Мотора така се разклати че незнам как не се изтръсих, пълен късмет. Една идея по-силно да ме беше ударил и щях да съм тотал щета и аз и мотора. Друга случка имам при която стана свлачище пред мен ,но там го видях навреме. За камъни по платното да не говорим, тях си ги има винаги. Та опасен път е ,трябва да се внимава много.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ето номера на един човек, който предлага транспортни услуги с бус/фургон с падащ борд: +359887211432 Ангел . Човека е супер точен и разбран, фургона е пригоден за подобни превози и взима пари, като за обикновено такси... Т.е. за прибиране от Девин щеше да е малко над 50 евро... Мен ме прибра от Доспат, когато паднах преди две години. Извършва услуги и в града, като в случая говорим за гр.Пловдив, но прави и други маршрути, не е проблем.
Относно 'гъбата' - наскоро гледах клип, в който сравняваха 4 вида 'фитили' за гуми. Единия беше такава 'гъба'. Пробваха ги на автомобилна гума и то на дебелата част от грайфера... Не се изискваше демонтаж. Всички държаха до много над нормалното налягане...За мотоциклетна гума - ако е в дебелия грайфер бих сложил за прибиране. След това лепенка! Ако е на тънкото ... имало да става! Там едва ли нещо временно ще задържи за прибиране.
Относно 'гъбата' - наскоро гледах клип, в който сравняваха 4 вида 'фитили' за гуми. Единия беше такава 'гъба'. Пробваха ги на автомобилна гума и то на дебелата част от грайфера... Не се изискваше демонтаж. Всички държаха до много над нормалното налягане...За мотоциклетна гума - ако е в дебелия грайфер бих сложил за прибиране. След това лепенка! Ако е на тънкото ... имало да става! Там едва ли нещо временно ще задържи за прибиране.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- dhtj
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Има и някакви "гумени винтчета" за спукани гуми. Навива се в дупката с отвертка. Има лепило по него. Зимата сложих едно такова в гума 16ка на аудито на баща ми. Държи досега 5-6 месеца не е мръднало.