Успехи на българският спорт!
Модератор: Общи модератори
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Re: Успехи на българският спорт!
Стабилен Цолов пак оглави класирането във F2
Лично аз видях едно отлично и зряло каране от нашето лъвче в Каталуня. Отдавна не съм гледал F1 на живо , догодина... 
Лично аз видях едно отлично и зряло каране от нашето лъвче в Каталуня. Отдавна не съм гледал F1 на живо , догодина... - TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
https://www.mediapool.bg/ispanskata-pre ... kCamiZ5x1e

Испанската преса: Никола Цолов е потвърден за Формула 1 от 2027 г.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Победа и пак победа!
Цолов с нова победа във F2! Отлично състезание направи
Цолов с нова победа във F2! Отлично състезание направи
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Браво, нещата се нареждат!
Между другото бива да отбележим, че националния по волейбол победи с 3:2 Италия в турнира на нациите. Не е като да беше на световното, но все пак това бе първи мач между двата отбора след загубения финал.
Между другото бива да отбележим, че националния по волейбол победи с 3:2 Италия в турнира на нациите. Не е като да беше на световното, но все пак това бе първи мач между двата отбора след загубения финал.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Интересно, като Никола стигне до формула 1, кой ли олигофрен ще се изтъпанчи да се хвали, както винаги се случва в България
Мирослава Цолова – сама разказва точно това в интервюта.
Тя е напуснала всичко в България, за да тръгне със сина си в чужбина и да му посвети живота си. Това не е преувеличение на медиите, а нейните собствени думи.
Какво точно е направила семейството?
- Майката напуснала всичко: Тя е учителка. Напуснала работата и познатия живот в България, качила се в колата посред зима с багаж и мечти и тръгнала с Никола в чужбина (първо Италия, после Испания и други страни), без да знае английски или италиански, без план Б и без да знае какво я чака. Казва, че просто е почувствала, че „трябва да го направи“.
- Бащата (Димитър, компютърен специалист) е този, който през 2015–2016 г. завежда 9-годишния Никола на картинг в София Ринг Мол. Семейството няма никакви връзки в моторния спорт и не е богато. Те инвестират всичките си ресурси, време и пари в скъпите тренировки, екипировка, пътувания и състезания.
- Животът им се върти изцяло около Никола: Постоянни пътувания из Европа, тренировки, състезания, логистика, емоционална подкрепа. Бащата често остава в България да работи (за да финансира всичко), а майката пътува с него. Никола от години живее предимно в Испания (Валенсия и по-късно Монако), а семейството му се адаптира изцяло към неговия график.
Защо точно „подчинили целия си живот“?
Защото в моторния спорт (особено картинг и формулите) успехът без пълна семейна отдаденост е почти невъзможен. Това е изключително скъп спорт, а Никола идва от обикновено семейство без спонсори в началото. Майката го казва директно: майките обикновено са „в сянка“ и се отказват от собствения си живот, за да помогнат на децата си да сбъднат мечтите си.
Това е класическата история зад много млади таланти – семейството продава/залага всичко, жертва кариера, комфорт и нормален живот, за да даде шанс на детето. В случая на Никола журналистите го повтарят, защото майката сама го признава в предавания като „На кафе“, NOVA и други.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Don_Diego
- ентусиаст
-
Нова победа за Цолов в Спринта на Силвърстоун
Мачкай машинкааа!
Няколко обиколки създаваше стрес на Мини и в последната обиколка той сбърка и нашия го размина
Мачкай машинкааа!
Няколко обиколки създаваше стрес на Мини и в последната обиколка той сбърка и нашия го размина

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Не следя тоя спорт, ама до колкото знам и колата и механиците са страшно важни за успехите. Как оценявате тия победи на нашия, до колко са плод на талант и уменията му и до колко и отбора помага? Знам, че и двете са много важни, но предполагам винаги е някакъв спектър и предполагам има много случаи когато много можещ не му се получава нищо заради слаба кола или когато посредствен пилот печели благодарение на техническите предимства на колата му.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Само отбор и кола не са достатъчни, както и само пилот. 3 в 1 е рецептата, ако тези три неща искаш да гледаш. Да се компенсира липсата на едно от другите две е много трудно.
От поне 7-8 години името на Никола циркулира из автомобилното пространство като невероятен талант с огромен потенциал.
Случайности, късмет и т.н. в тоя спорт има по веднъж на сезон. Лидер в генералното класиране е плод на МОЖЕНЕ.
Въпреки детските грешки, които му ядат от точките, не виждам кой ще го спре да вземе този сезон!
От поне 7-8 години името на Никола циркулира из автомобилното пространство като невероятен талант с огромен потенциал.
Случайности, късмет и т.н. в тоя спорт има по веднъж на сезон. Лидер в генералното класиране е плод на МОЖЕНЕ.
Въпреки детските грешки, които му ядат от точките, не виждам кой ще го спре да вземе този сезон!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Вчера беше голям ден
Никола на Силвърстоун, после Гришо на Уимбълдън се пребори със себе си и с всички хейтъри
Много красива игра направи и го заслужаваше след случката със Синер на миналия Уимбълдън
Даже много го заслужаваше. След всичкия хейт дето отнася, ама той си го каза - "Искам просто да играя"
Направиха ми подарък за рожденния ден тия момчета

P.S. През години толкова много съм му се ядосвал на Гришо, особено с тия к0ври, дето му пречеха, ама е великан, спор няма
Никола на Силвърстоун, после Гришо на Уимбълдън се пребори със себе си и с всички хейтъри
Много красива игра направи и го заслужаваше след случката със Синер на миналия Уимбълдън
Даже много го заслужаваше. След всичкия хейт дето отнася, ама той си го каза - "Искам просто да играя"
Направиха ми подарък за рожденния ден тия момчета

P.S. През години толкова много съм му се ядосвал на Гришо, особено с тия к0ври, дето му пречеха, ама е великан, спор няма

- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Гришо е отново в боя, на първа линия 
Следващият противник бих казал, че е "преодолим".
Следващият противник бих казал, че е "преодолим".
- zAcK
- Старши Алкохолик
-

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Наш Цолов пак мачка!
И основното състезание спечели по безапелационен начин!
Дръпна с малко пред Мини и много пред Камара в класирането
Отделно е първия пилот в историята на F2, който печели 3 състезания подред
И основното състезание спечели по безапелационен начин!
Дръпна с малко пред Мини и много пред Камара в класирането
Отделно е първия пилот в историята на F2, който печели 3 състезания подред
Последна промяна Don_Diego на 05 Юли 2026, 16:40, променена общо 1 път
Шампион се става с агресия. Браво на Никола!
Следващия път когато опита нещо такова, може да има самолетна катастрофа, но както казваше великият "Intimidator"- " You win some, you lose some, you wreck some."
Изпреварване отвън в Копс, завършено от външната страна в Магътс..... Както му казаха и по радиото - направо без думи.
Следващия път когато опита нещо такова, може да има самолетна катастрофа, но както казваше великият "Intimidator"- " You win some, you lose some, you wreck some."
Изпреварване отвън в Копс, завършено от външната страна в Магътс..... Както му казаха и по радиото - направо без думи.
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Това момче е от друга вселена просто!
С тия изпреварвания направо ми събра очите в точка!
С тия изпреварвания направо ми събра очите в точка!