Нова по- скромна или стара по- лъскава кола?
Модератор: Общи модератори
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Нова по- скромна или стара по- лъскава кола?
… породено от спора които се заформи във темата за автокъщите…
Та… нова, по- надеждна, но по- стръмно обезценяваща се кола или по- стара, по- лъскава, но дето ще трябва да я правиш? И после кво?
Та… нова, по- надеждна, но по- стръмно обезценяваща се кола или по- стара, по- лъскава, но дето ще трябва да я правиш? И после кво?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Re: Нова по- скромна или стара по- лъскава кола?
Нещата винаги опират до три неща: бюджет, акъл, прагматичност. Оттам-варианти безброй..... 
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи 
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: вара, каравара...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ако може винаги нова..не ме интересува ако ще да има 1 тонколона, да е 50 коня и всичко да и е ръчно. Само да има климатик / на практика то вече такива не знам и да има/.
Това за ежедневка, за семейна , екскурзионна може и да не е нова и да е по лукшури. Ама там идеята е да се кара много години..и по малко км. За нас /аз и жената/ колите са необходимост и няма алтернатива от рода на такси, градски транспорт и подобни. Вариант да седят по сервизи няма. Затова нови.
Това за ежедневка, за семейна , екскурзионна може и да не е нова и да е по лукшури. Ама там идеята е да се кара много години..и по малко км. За нас /аз и жената/ колите са необходимост и няма алтернатива от рода на такси, градски транспорт и подобни. Вариант да седят по сервизи няма. Затова нови.
Хм,хм...
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
А защо няма опция нова и нескромна? 
Последните години има продадени рекорден брой нови скъпи коли в България.
Последните години има продадени рекорден брой нови скъпи коли в България.
I love the sound of V8 in the morning...
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Премиум как. Ако има пари нов , ако има много пари стар

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Защо почти винаги се слага паралел между нова и по-надеждна, като това от доста време не е съвсем така? Ако се има предвид, че проблемите няма да ги плаща 'гордия собсвеник', това вече е друго нещо...Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Служебната може да е всякаква стига да не вози на варел и да има климатик.
Личната...тия са много и всяка си има предназначението...или поне така са в моята глава.
Личната...тия са много и всяка си има предназначението...или поне така са в моята глава.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: Skoda oStavia
Старите по-лъскави коли искат много поддръжка, което гълта пари и време. Ако можеш да си го позволиш защо пък не?
Аз лично заложих на нова Шкода, за да не вися по сервизите ( условно казано ).
Засега съм доволен.
Темата е голяма, с много мнения и предпочитания. Всеки е прав за него си.
Аз лично заложих на нова Шкода, за да не вися по сервизите ( условно казано ).
Засега съм доволен.
Темата е голяма, с много мнения и предпочитания. Всеки е прав за него си.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: Skoda oStavia
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Аз минавам да кажа само Зафира Б 1.8 140 коня на газ
пък който иска да ми обяснява колко багаж събира неговата кола, тона товар може да качи, колко хора може да качи, колко му харчи електричката спрямо това, ако ще и колко може да върви по родните пътища с наличието на толкова камери за средни, моментнис триноги и обикновени камери за стъклата по патрулките.
А реално коя кола трябва да се вземе, нов кошник или стар премиум...колкото хора, толкова и мнения.
А реално коя кола трябва да се вземе, нов кошник или стар премиум...колкото хора, толкова и мнения.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
barty написа:https://automedia.investor.bg/a/2-novini/66000-skandal-hilyadi-brakuvani-v-sasht-koli-sa-prodadeni-v-evropa?fbclid=IwdGRzaASnuz5jbGNrBKe7EGV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHq2LNPV3JJfkipKOnoEzR9xNkyNMg-y4xybFbo4Pt_1U8FLNxKyFKyqh0VOm_aem_EyyiBFisp-lT_4dEonRl5w
какъв процент от тези коли са дадени директно на скраб в Европа? П(р)опадналите в Русия не ги брой, там купуват всичко. Отворени въздушни възглавници в огромен брой от случаите се водят тоталка. Проблемът е друг. Купува се такава кола, прехвърлят се номерата на крадена кола тя е вече чиста. Никой и никъде няма да ви спре. Тоталка в Канада е непипана и недраскана в Европа. Проверявайте до последна подробност комплектацията според вин и какво виждате пред вас. Никой не сменя салони и т.н.
Долният юнак има доста интересен канал
Александре, какво направи с Джетата?
Аз бих гласувал за:
Нова германка и я продавам веднага, щом изтече гаранцията.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- Aleksandar.7
- Потребител
-
- Кара: e60 530xd
- Мечтае да кара: g30
Новите коли са за хора, които не могат да поддържат стари.
Сега сериозно, новата кола е винаги по-добрият избор, но само ако си я купуваш от магазина, иначе няма смисъл. Кола излязла от гаранция е по-голям разход. 20 годишна кола ще се чупи колкото и 10 годишна само, че на 10 годишната частите ще са няколко пъти нагоре като цена. Всичко, което не излиза от магазина е въпрос на късмет дали ще е надеждно, без знчение 5, 10, 15 годишно.
Сега сериозно, новата кола е винаги по-добрият избор, но само ако си я купуваш от магазина, иначе няма смисъл. Кола излязла от гаранция е по-голям разход. 20 годишна кола ще се чупи колкото и 10 годишна само, че на 10 годишната частите ще са няколко пъти нагоре като цена. Всичко, което не излиза от магазина е въпрос на късмет дали ще е надеждно, без знчение 5, 10, 15 годишно.
Най-разумно е на около година в бюджета, с малко пробег, оставаща гаранция и опция за удължаване.
Най-готино е нов премиум, но не е разумно, та само ако можеш да си го позволиш лесно.
Стар премиум никога не е било добра идея, но някак си се получаваше при евтини майстори и втора употреба и всякакви алтернативни части, а това не е никакво премиум усещане и повечето подобни коли са гробове безподобни. Ако ще обслужваш, както си трябва и имаш гръб за това, стар премиум е готино също, просто най-неразумно.
Правилен отговор няма на въпроса и зависи от финансовия комфорт, щото неразумните неща са супер, само когато не са придобити за сметка на лишения при базовите разходи и стандарт на живот. Дали ще е кредит или спестени пари, трябва да е от дискотечните.
Най-готино е нов премиум, но не е разумно, та само ако можеш да си го позволиш лесно.
Стар премиум никога не е било добра идея, но някак си се получаваше при евтини майстори и втора употреба и всякакви алтернативни части, а това не е никакво премиум усещане и повечето подобни коли са гробове безподобни. Ако ще обслужваш, както си трябва и имаш гръб за това, стар премиум е готино също, просто най-неразумно.
Правилен отговор няма на въпроса и зависи от финансовия комфорт, щото неразумните неща са супер, само когато не са придобити за сметка на лишения при базовите разходи и стандарт на живот. Дали ще е кредит или спестени пари, трябва да е от дискотечните.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Моджо написа: За нас /аз и жената/ колите са необходимост и няма алтернатива от рода на такси, градски транспорт и подобни. Вариант да седят по сервизи няма. Затова нови.
Така поставена задача - ти си само за Ролс Ройс.
Като се строши нещо ти пращат механик с хеликоптер. После като им се обадиш да платиш викат "какво плащане, имате грешка, Ролс ройсите не се чупят"
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
За сметка на това от G класите остават само спомени
https://www.facebook.com/watch?v=1296093672206990
https://www.facebook.com/watch?v=1296093672206990
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5