Бойкотиране на компании и услуги

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Бойкотиране на компании и услуги

Мнение от TNT » 25 Юни 2026, 9:36

Бойкотирате ли компании/продукти/услуги само защото са свързани с дадени лица ?

Аз лично не зареждам на няколко вериги бензиностанции по тази причина. Лукойл, Газпром по една причина и Инса Ойл по една по-дебела причина.

Също спрях да купувам и една марка млечни продукти - Лакрима, поради същата мазна причина. Не мисля да ползвам и новите куриери с пингвина по същата мазна причина. И пак по същата причина, не мисля да купувам и велинградска минерална вода скоро. Преди не пазарувах и в Лафка по същия повод. Аа и в Техномаркет също не пазарувам.
Последна промяна TNT на 25 Юни 2026, 9:42, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Бойкотиране на компании и услуги

Мнение от alekangg » 25 Юни 2026, 9:39

Разбира се, даже над 50% ги бойкотирам, ама някои са в пълен бан Мадажров, Букинг и т.н.
Последна промяна alekangg на 25 Юни 2026, 9:45, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: LCI2
B48B20А

Мнение от streetz » 25 Юни 2026, 9:44

Да, от Озон не купувам нищо.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 25 Юни 2026, 9:50

бойкотирам тези, които не ме кефят, и спонсорирам тези, които искам да се наложат.

не ползвам новия гълъб, когато имам избор използвам само еконт.
не си купувам най-китайския китаец, когато става въпрос за техника, а залагам на бош/сони примерно, защото искам да влагат в нови разработки.
не купувам гуми, различни от мишлен/конти.
в кауфланд не стъпвам.
не пазарувам в магазини, където не мога да платя с карта.
не ходя при майстори, при които не получавам фактура и история на поддръжката.

пазарувам храни основно във фантастико, защото са българи.
зареждам основно на лукойл, никога на незнайни бензиностанции или малки вериги, свързани с неприятни за мен личности.
месни продукти купувам основно от малки до средни ферми, почти никога от верига.
когато мой приятел/познат предлага услуга, избирам нея, ако ми влиза в критериите, дори да не е на най-добрата цена.
абонат съм на мултиспорт и въпреки това си плащам абонамент към пулс.
вис виталис - дори да не са с най-добри цени предпочитам да пазарувам детски неща от тях.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 25 Юни 2026, 10:26

О, да, имам си локални и глобални, бял и черен списък и то доста дълги. :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
B48B20А

Мнение от streetz » 25 Юни 2026, 10:27

Да добавя още малко - ЦКБ, Армеец, Бул Инс, Лев Инс, ПИБ, Инвестбанк, Интернешънъл Асет Банк.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 25 Юни 2026, 10:36

Няма да е лошо да се пише и причината.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Юни 2026, 10:38

Да не купувам храна, която не е храна за мен не е бойкот.
Просто се грижа за себе ди, доколкото мога и гледам да не ям всяко лайно, което някой е решил да пусне на пазара.

По отношение на услугите бойкотирах много стриктно всичко, което не ми харесва, докато не осъзнах, че така вредя само на себе си.
При пълната апатия, която цари навсякъде и тоталната липса на някакво подобие на гражданско общество подобни действия просто губят смисъл.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
B48B20А

Мнение от streetz » 25 Юни 2026, 12:02

TNT написа:Няма да е лошо да се пише и причината.

СИК, ТИМ, банки "гнили ябълки" според доклад на бивш посланик на САЩ ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: RX350 awd / E450 all terrain

Мнение от peshehodetz » 25 Юни 2026, 13:26

В София бойкотирам всички различни от yellow таксита. Също така бойкотирам почти всички обекти където не може да се плати с кредитна карта. С кеш плащам само където не приемат карта и ми се налага да платя дадения продукт или услуга. Освен това избягвам такива които се опитват да ми дават акъл какво да купя или да ми казват какво да правя без да съм им искал мнението, нещо много често срещано явление в БГ.
В международен аспект бойкотирам всички заведения продаващи junk food
като макдонълдс, бъргър кинг и други подобни. Също така бойкотирам повечето бюджетни авиолинии, особено европейските такива като райън и уиз. Освен тях обаче бойкотирам и една доста голяма и сериозна европейска такава, която 90те беше дори за известно време най-добрата и доста често летях с тях обаче последните години много често стачкуват и канселират полети.
Бойкотирам всякакви видове Канадско уиски, веднъж пробвах и по отвратителна шитня не бях вкусвал.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
keep walking

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 26 Юни 2026, 4:22

streetz написа:Да добавя още малко - ЦКБ, Армеец, Бул Инс, Лев Инс, ПИБ, Инвестбанк, Интернешънъл Асет Банк.

streetz написа:СИК, ТИМ, банки "гнили ябълки" според доклад на бивш посланик на САЩ ...

изобщо има ли български застрахователи без мутренски корени? :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 26 Юни 2026, 9:47

Бойкотирам по-скоро заведения, магазини и молове, но главно заради обслужване и цени, не защото са свързани с някое лице. Едно, че само аз да бойкоритам - файда никаква, друго че вече до такава степен са се разраснали тези, че са много малко нещата където нямат пръст.

Раджана бийч е едно такова място...изгониха ме от ресторанта на плажа защото плувките ми били още мокри и ще им съсипя стола от ратан :kuku:
Магазини...големите вериги почти на 100% съм ги отсвирил. Единствено в Билла и Лидл за конкретни 3-4 продукта (в Кауфланд не стъпвам освен да им ползвам тоалетната като минавам покрай някой и има зор :mhihi: ),. Всичко останало купувам от други места.: месо от месарница, яйца от яйчарница, битова химия, дрехи и обувки - онлайн.

В мол не стъпвам освен ако не е за някоя книжарница или кино (интересно, че са по-добре заредени от другите обекти на веригите :kuku: :dunno: )
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 26 Юни 2026, 11:10

По-скоро услуги, места и ХОРА, които не са се държали ок към мен.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Назад към Извън Темата