Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Re: Всичко за електрическите автомобили
Забравяш, че тесла са дефакто софтуерна компания която прави коли между другото
Сега погледнах в teslamate, от ноември до сега съм получил 17 ъпдейта, като цяло тва е нещо напълно обичайно и не съм чул някой да е имал проблем. Но ги сваля само по wifi защото обикновено са гигабайти и явно пестят от мобилни данни. Но те пита кога да ги инсталира и си предупреждава, че 40-50мин няма да можеш да я караш през това време.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Като ви чета се сещам за стийма и една игра, дето имам там и понякога играя. Обаче играя рядко и аха ми остане някой час свободен някъде и си викам я да отворя да поиграя и... има нова версия и трябва да тегля и докато се изтегли свободния час заминал. Та с тия компютри на колела е нещо подобно като слушам. Качиш се в колата и - ъпдейт! На мен ми звучи досадно, дано не са много чести тия ъпдейти. 

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: LCI2
B48B20А
Е то и без това половината от времето са закачени на зареждачката, така че има предостатъчно време за ъпдейтване 
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
streetz написа:Е то и без това половината от времето са закачени на зареждачката, така че има предостатъчно време за ъпдейтване
на бързо зареждане не може да се ъпдейтва колата
- Kroki
- kroki_e_edin
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
drifty написа:...
При Теслата можеш да си избереш кога това да се случи и съответно да не ти убие карането. Не е като игрите, докато не се ъпдейтне, не можеш да караш, можеш да си го свалиш и да си седи така 1 седмица, или изобщо да не ъпдейтваш.. нищо няма да стане..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Сигурно е така, просто ми се струва, че тия коли стават излишно сложни.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
Аа бъркаш се. Моята например се кара макс в 5% от времето. През останалото седи закачена на зарядното. Значи през 95% не през половинатаstreetz написа:Е то и без това половината от времето са закачени на зареждачката, така че има предостатъчно време за ъпдейтване
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
drifty написа:Сигурно е така, просто ми се струва, че тия коли стават излишно сложни.
Не е сложно при теслите - просто и лесно е. Сложно е при немците - явно защото обичат да им е тегаво

enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
- adovet
- старши ентусиаст
-
скоро карах БМВ 3 nuew classe и въпреки, че съм стар Бееемвист ми беше доста сложно да се оправя в менютата - менюта подменюта и т.н. Не знам защо ги правят толкова сложни и объркващи 
Как ти хареса иначе нюкласето? Не съм карал още, а мисля нетесла за майка ми и това или их3 ми харесват най-много за сега.
- adovet
- старши ентусиаст
-
Spunky написа:Как ти хареса иначе нюкласето? Не съм карал още, а мисля нетесла за майка ми и това или их3 ми харесват най-много за сега.
имах голям мерак даже питах за оферта от Мкар обаче след като го покарах нещо бързо ми минаха мераците. Уж премиум клас но няма софт клосе, адаптивно окачване и други дреболии. Също така беше на 4000км и вътре дрънкаше повече от теслата ми дето е на близо 140к. Това най много ме учуди. Иначе за зареждането е супер бързо но все още има доста малко зарядни където може да ползваш такова зареждане. Харчи малко над теслата (около 1кв повече/100). Общо взето според мен това е нова ера за БМВ определено в правилната посока, но трябва да се доопрвят някои неща. Също така ми е чудно защо слагат такава голяма батерия, общо взето само тежи и няма кой знае какви предимства.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Скоро гледах репортаж на АМС по темата и констатираха, че просто това търсят хората заради range anxiety.
По-голяма батерия = по-голям пробег в съзнанието на повечето хора.
То е така, но предвид технологиите на зареждане и разход на електромоторите с по-малка батерия става по-удобно за път заради по-малкото време за пълно/~80% зареждане.
По-голяма батерия = по-голям пробег в съзнанието на повечето хора.
То е така, но предвид технологиите на зареждане и разход на електромоторите с по-малка батерия става по-удобно за път заради по-малкото време за пълно/~80% зареждане.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
adovet написа:Spunky написа:Как ти хареса иначе нюкласето? Не съм карал още, а мисля нетесла за майка ми и това или их3 ми харесват най-много за сега.
имах голям мерак даже питах за оферта от Мкар обаче след като го покарах нещо бързо ми минаха мераците. .....
Според мен BMW IX e много по-добро от ix3 и тези новитe на платформата neue klasse, а и може да се вземе доста изгодно на някакви малко км. Ще видим новата електрическа X5 как ще е.
I love the sound of V8 in the morning...
[quote="adovet"][/quote]
Мерси. За поевтиняването на интериорите и орязването на екстрите ми е ясно, от няколко години това е тенденцията в индустрията въобще. ИХ-а е от старото поколение с добри материали но е покъртително грозна. Новото Х5 ми харесва на вид, но се оплакват от материалите също.
Мерси. За поевтиняването на интериорите и орязването на екстрите ми е ясно, от няколко години това е тенденцията в индустрията въобще. ИХ-а е от старото поколение с добри материали но е покъртително грозна. Новото Х5 ми харесва на вид, но се оплакват от материалите също.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст

-
adovet написа:Също така ми е чудно защо слагат такава голяма батерия, общо взето само тежи и няма кой знае какви предимства.
Както и Диего каза, това търсят хората, които не са пипали такава кола. За теб и мен е глупаво да плащаш за няколко стотин кг отгоре, после ги влачиш с теб. Ама тва е защото сме живели с електрическа кола и сме разбрали кога колко ток ни трябва и че това е излишно почти винаги. Това обясних на баща ми скоро защото и той се нави да се електрифицира и мисълта му беше - най-голямата възможна батерия, да има. Просто му сметнах, че за целия живот на колата у него, с тая разлика на батерията и с неговото каране ще спести около 5 часа общо от зареждания(в най-най-лошия случай). Ако караш много много километри и все на дълго може да отидат на 20 часа. Е, струват ли тия 20 часа 5-10к евро?
Колкото до ix3 според мен който го обмисля задължително трябва да пробва и GLC, Volvo EX60 и Zeekr 7X. Не че е лошо nuew classe-то, ама бая го прехвалиха и вдигнаха очакванията, а не е чак толкова добро. Конкурентите определено не му отстъпват, а има неща в които го и превъзхождат.