СПАМ ТЕМА
Модератор: Общи модератори
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: СПАМ ТЕМА
Don_Diego написа:Чакам някой да направи меме с онзи от Под прикрития дето пита ти Q7ца карал ли си ама с модернизиран текст:
Ти Тесла Плад с всесезонки карал ли си?
Тамън вчера го снимах тоя селянин
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
Моджо написа:
Това е някаква тайна схема за желание да се самонараняваш. Това да си срежеш вените в банята или да си сложа чин чонг гуми 21 цола на 2.5 тона електричка е грубо казано на кантар.
Българина трябва да се покаже - дори “отвътре” всичко да е леш. Аз по- комплексиран народ ама с претенции от нас не знам… всичко е фасада…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Spunky написа:alx написа:Това е
Това е AI ве
Не променя нищо…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
И то е AI с който се ебават с тебе...
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
alx написа:Това да си срежеш вените в банята или да си сложа чин чонг гуми 21 цола на 2.5 тона електричка е грубо казано на кантар. …
Явно рядко караш тук защото ще се изненадаш неприятно колко много премиум автомобили са с китайски гуми

И премиум галоши от втората седмица на амнайста година.
Пък на китайците, ехее.. само картофена салата може да им напрайте
https://autodir.bg/4-marki-avtomobilni- ... zbyagvate/
Пък на китайците, ехее.. само картофена салата може да им напрайте
https://autodir.bg/4-marki-avtomobilni- ... zbyagvate/
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
Тия китайци ги правят само за нашата страна, другаде не се продават, това ако е в США ще е станало тренди даже.
Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Don_Diego написа:alx написа:Това да си срежеш вените в банята или да си сложа чин чонг гуми 21 цола на 2.5 тона електричка е грубо казано на кантар. …
Явно рядко караш тук защото ще се изненадаш неприятно колко много премиум автомобили са с китайски гуми
Maни китайските гуми, хората цели китайски коли карат и ги хвалят даже.
Като гледам цените на европейците не се учудвам никак.
Тия дни ме е напънало нещо да сменям колата та ровя за нови претенденти...тегава работа.
А хич не обичам лизингите аз.
Тия дни ме е напънало нещо да сменям колата та ровя за нови претенденти...тегава работа.
А хич не обичам лизингите аз.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
По Щатите са популярни МучоМачо тайърс....
Цените на колите по Немачко къртят мивки, вчера мернах една бяла Е36 седан, за 5200 Е
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи 
- KoolyO
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Z3 1.9, C32AMG, CLS55AMG,XF SV8
- Мечтае да кара: 612
Човек се учи докато е жив...
Заради тук-там някоя вибрацийка вчера ми провериха ходовата част и ме пратиха в "една гумаджийница", която не е дори и гумаджийница. Оказа се сервиз на 40+ години който се занимава -само- с баланс и регулиране на сходимост. Дори не продават нищо.
Аз обаче за пръв път виждам такова чудо.
На един от колегите на ChatJRD трябваше да пратя такъв срийншот, за да разбере за какво го питам. До преди това ми говореше за Хънтъри RoadForce...
Сигурно има хора тук, които са наясно с този тип динамичен баланс, който реално не балансира само колелото, ами цялата въртяща се тежест, заедно с хъбове, дискове и т.н. и се оказва един вид позабравено изкуство/занаят, което в някои случаи се оказва незаменимо.
Еле пък за по-дърти бараки на километри, колкото Аполо 11.
Питах същият ентелект, за такива сервизи в София/България, но ми отговаря уклончиво, че в Дунев били много добри и май имали, ама ако не мога да намеря, пак да си търся където имат Hunter RoadForce...
Та резултатът е, че колата сега се търкаля като билярдна топка на нова маса.
Абе като електричка се усеща. Еле пък че и току-що смених тампоните на мотора и скоростите.
Заради тук-там някоя вибрацийка вчера ми провериха ходовата част и ме пратиха в "една гумаджийница", която не е дори и гумаджийница. Оказа се сервиз на 40+ години който се занимава -само- с баланс и регулиране на сходимост. Дори не продават нищо.
Аз обаче за пръв път виждам такова чудо.
На един от колегите на ChatJRD трябваше да пратя такъв срийншот, за да разбере за какво го питам. До преди това ми говореше за Хънтъри RoadForce...
Сигурно има хора тук, които са наясно с този тип динамичен баланс, който реално не балансира само колелото, ами цялата въртяща се тежест, заедно с хъбове, дискове и т.н. и се оказва един вид позабравено изкуство/занаят, което в някои случаи се оказва незаменимо.
Еле пък за по-дърти бараки на километри, колкото Аполо 11.
Питах същият ентелект, за такива сервизи в София/България, но ми отговаря уклончиво, че в Дунев били много добри и май имали, ама ако не мога да намеря, пак да си търся където имат Hunter RoadForce...
Та резултатът е, че колата сега се търкаля като билярдна топка на нова маса.
Абе като електричка се усеща. Еле пък че и току-що смених тампоните на мотора и скоростите.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
Cry...
- Kroki
- kroki_e_edin
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
А как се прави този баланс?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- KoolyO
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: Z3 1.9, C32AMG, CLS55AMG,XF SV8
- Мечтае да кара: 612
https://streamable.com/d7vrrp
Ами поне това, което ми обясни ентелекта е, че в голямата си част това си е изкуство и човекът трябва да е наистина наясно какво прави. Вдигат колата, и слагат една подпиралка от вътрешната страна, която е и сензор за вибрации, който се закача с кабел към тази машина. Тя върти гумата, едно стробо светка, човека гледа стойности, маха/слага тежести и така.
Тях самите нямаше как да ги питам, защото знаеха може би, едноцифрено число английски думи.
Трябваше да звънна на човек и да им дам телефона, че той да им обясни, на някакъв странен език, какво искам.
За това трябваше да разпитвам на ChatJRD колегите.
На английски му казват Finish balancing.
Има и уловки. Например, защото това балансира цялата въряща маса, ако свалиш гумата и не я сложиш обратно в абсолютно същото положение, всичко отива под ягодите. А и много модерни коли, също и много такива със сложни 4х4 системи не можеш да ги балансираш така, заради компютри/датчици/раздатки/диференциали...
Ами поне това, което ми обясни ентелекта е, че в голямата си част това си е изкуство и човекът трябва да е наистина наясно какво прави. Вдигат колата, и слагат една подпиралка от вътрешната страна, която е и сензор за вибрации, който се закача с кабел към тази машина. Тя върти гумата, едно стробо светка, човека гледа стойности, маха/слага тежести и така.
Тях самите нямаше как да ги питам, защото знаеха може би, едноцифрено число английски думи.
Трябваше да звънна на човек и да им дам телефона, че той да им обясни, на някакъв странен език, какво искам.

За това трябваше да разпитвам на ChatJRD колегите.
На английски му казват Finish balancing.
Има и уловки. Например, защото това балансира цялата въряща маса, ако свалиш гумата и не я сложиш обратно в абсолютно същото положение, всичко отива под ягодите. А и много модерни коли, също и много такива със сложни 4х4 системи не можеш да ги балансираш така, заради компютри/датчици/раздатки/диференциали...
Laugh...
Cry...
Cry...
Забравено изкуство е защото е ненужно изкуство което дава отговор на въпрос който не трябва да бъде задаван и решаван. Ти сам си го написал- ако гумата е балансирана със роуд форс обаче на колата има вибрации на скорост- това е защото или диска е крив или главината има луфт или е крива или имаш износени елементи по окачването- все неща които колкото и да ги маскираш със специфичен баланс на гумите в един момент пак изплуват. Тоя баланс един вид е патерица за други проблеми дето трябва така или иначе да се решат и колкото повече отлагаш толкова по- скъпо става.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила