Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: RX350 awd / E450 all terrain

Re: Икономическа тема

Мнение от peshehodetz » 15 Авг 2026, 17:01

Ако имаше бутон за лайкване щях да го направя за горния пост.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk
keep walking

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 18 Авг 2026, 12:18

Добри новини за кленовите листа... Обсъждат силно намаляване на митата за автомобили произведени от тях при внос в щатите! Интересно делене между впрочем! Тези коли не са ли/бяха американски все пак?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

kroki_e_edin
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 18 Авг 2026, 14:09

BMW_POWER написа:Ми гледай го Енигмата, какви ги върши :ok:

човека си пуска видео от двора, което е било двор преди 15 години, сега е гора. :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

kroki_e_edin
Аватар

Мнение от Kroki » 18 Авг 2026, 14:16

Относно Еевовизията, аз се радвам и не се радвам, че няма да е в София.

Радвам се, защото работя под Арената и предвижването и работния процес, щеше доста да стане тромав - доставчици на части, тестване на коли, клиенти да дойдат и т.н.

От друга страна ме е яд, защото щяха доста да пооправят тротоари, градинки и всякакви други неща в околието. :confused:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: LCI2
B48B20А

Мнение от streetz » 19 Авг 2026, 1:06

Няма как да оправят нищо за 8 месеца - целия район там е изкоп за метрото.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 19 Авг 2026, 4:18

ildivvy написа:Добри новини за кленовите листа... Обсъждат силно намаляване на митата за автомобили произведени от тях при внос в щатите! Интересно делене между впрочем! Тези коли не са ли/бяха американски все пак?

Тук нещата са толкова объркани, че и Господ не може да ги разбере. Двете икономики са свързани. Особено тази на "листата" с американската. 70% от "листата" е пряко или коствено свързана с американската. "Американски" коли се произвежда(ха)т тук. Всяка трета кола в Щатите беше призведена в Канада. Дойде Тръмп, започна с мита и сега е мазало. Аз не знам, дали някой изобщо може да се оправи в бъркотията, която е настанала в момента. Бях го давал примера. Има мито на канадския алуминии. Отива в Щатите. Там се произвеждат канетки (за бира да речем) и има мито, като влязат в Канада. После има мито, когато канадската бира иде в Щатите. Оня скоро ще му духнат под опашката, но той вече направи каквото можа. Не, че канадското правителство и действия са винаги правилни, но аз лично не мога да им хвана края.

Само дадопълня :idea:

Пейките свършиха, започват черчеветата :ok:

TNT написа:... да горим дограма ли ...

Един лаф отиде в историята :roll:
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

kroki_e_edin
Аватар

Мнение от Kroki » 19 Авг 2026, 10:14

streetz написа:Няма как да оправят нищо за 8 месеца - целия район там е изкоп за метрото.

Е и? Не е като да не оправиха в момента тротоара от ГМ посока 4-ти км и кръпки по целия булевард, че се бяха отворили баси траповете. Са гледах, че са начертали със спрея бая. Той си плаче за цялостна реконструкция от Симеоновско, но дали ще доживеем да го видим това. Има ли план нещо къде да се види какво ще се ремонтира?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 19 Авг 2026, 12:02

Kroki написа:
streetz написа:Няма как да оправят нищо за 8 месеца - целия район там е изкоп за метрото.

Е и? Не е като да не оправиха в момента тротоара от ГМ посока 4-ти км и кръпки по целия булевард, че се бяха отворили баси траповете. Са гледах, че са начертали със спрея бая. Той си плаче за цялостна реконструкция от Симеоновско, но дали ще доживеем да го видим това. Има ли план нещо къде да се види какво ще се ремонтира?

ГМ има план за разширение, но нямат парите за да го направят...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Предишна

Назад към Извън Темата