Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Re: Икономическа тема

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Авг 2026, 16:33

stean написа:
BMW_POWER написа:Източните части на Финландия бяха притегателно място за хиляди руснаци и немалка част от тях имаха и имоти в съседната страна.

Даже цяла Финландия им е притегателна отдавна, но те финландците имат спомен, а и до ден днешен виждат в какво се е превърнала земята им и какъв руский мир е настанал там.
https://clubz.bg/16387-dva_svyata_snimki

BMW_POWER написа:Освен миграцията на северните елени, тази ограда няма нищо да направи.

Тука само "южни" елени мигрират. :winky:
https://www.dnes.bg/a/2-svyat/732403-by ... -den-video

Ти сега сееш западна и икономическа пропаганда, я веднага да пуснеш московското метро, сигурен съм, че там няма да има боклуци и кал, а в Хелзинки ще е пълно с наркомани и графити. :mrgreen:
Горките руснаци в Украйна, сигурно нямат търпение да станат като тези горе освободените от Финландия по време на втората световна освободителна война. Все пак Русия и Германия я започват за да освобождават някакви хора от нещо си.

А за тези бягащите през граница към Грузия пак лъжеш, няма как Русия да мобилизира граждани за да ги праща в освободителни войни, все пак това трябва да става доброволно, а ако мобилизира някой, то ще е само ако някой напада Русия. Аз гледах картинки как им дават по 1000 долара ли беше на доброволците ако отиват да гонят нацисти. :mhihi:

А това да трябва да чакат минимум до март 2027-ма година за виза за България...ти да не си луд? Хората толкова чакат за американска зелена карта, за канадска не знам вече, за посещение в САЩ някакви седмици, а за умрялата икономически България кой ще се натиска изобщо? Все пак ако си чел внимателно форума тука нищо не произвеждаме, всичко е сринато, хората нямат пари за нищо, даже и горивата вече са поскъпнали прекалено, а автомобилите, които виждаш по пътя са или кураж, или са на ток, вода, Фред Флинтстоун задвижване или пък нещо друго необяснимо. Все пак Българинът умее да изумява света с икономическото си оцеляване. :mrgreen:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 23 Авг 2026, 17:17

ildivvy написа:'Кленовите листа' отговарят с реципрочни мита при търговията с императора! Браво на тях! Така трябва! Да ги зарязват и да се обърнат към Европа...

Toва е едно от най-глупавите решения, които могат да се вземат. Но в края на краищата оФцете сами си избраха вълк за пазач и сега тепърва ще си плащат цената. "Да се обърнат към Европа"? В качеството на какво? На доставчик на суровини и китайски стоки? Карни е един некадърен "бизнесмен", изритан от Англия. Лъснат и фризиран и доведен като месия. Само дето този "месия" унищожава страната по-бързо, отколкото успява цялата ЕК в ЕС. Две икономики, които имат много допирни точки. Един език, близка логистика, сравнително еднакви закони, САЩ са си най-голямата икономика в Света .... Не ми се изреждат всички предимства, които "листата" имат с такъв съсед до себе си. И да риташ срещу него, да му се дървиш, да вкарваш разни рестикции (говоря за листата срещу САЩ), ми тъпо е. Вместо да си подадат ръка, те се дървят. Ми като си малък, чии го дириш?
Какво може да даде ЕС на Канада? Нищо :dunno: Абсолютно нищо. Само могат да искат енергоносители. Само дето това не може да стане през две пристанища. Карни има много пари покрай фирмата си, но няма нито един долар вложен в страната.
Както писах преди това, темата е много дълга. Последните 11 години либералите взимат едно след друго грешни решения.
Не ми се говори просто :conf:
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 23 Авг 2026, 23:12

Южнокорейците са пуснали тихомълком един контейнеровоз по северния морски път за проба. Спестява две седмици път и разни неспокойни морета
Дизела по Немачко скочи за два дена с 40 цента for some reason, от 2,15 в четвъртък до 2,55 днес :dunno:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 23 Авг 2026, 23:19

nickstorm написа:Южнокорейците са пуснали тихомълком един контейнеровоз по северния морски път за проба. Спестява две седмици път и разни неспокойни морета
Дизела по Немачко скочи за два дена с 40 цента for some reason, от 2,15 в четвъртък до 2,55 днес :dunno:

:mhihi: Скоро и повече, справка темата за хегемона.

Предишна

Назад към Извън Темата