Бонус малус от догодина?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Бонус малус от догодина?
Абе аз с едни накладки карам 10 години и отгоре. На компакта като го купувах при прегледа се видя, че са свършили. Смених ги 8 по-късно и до тогава си бяха ОК.
Чудно ми е как ще ме оценят тия
Чудно ми е как ще ме оценят тия
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Добрре де , ако не разливаш много вода от кофата после какво ти правят на малуса ? Втората година ти наливат по малко вода в кофата или какво ?Грубо казано, напълнете една кофа с вода до горе, като водата да е на 2-3мм от ръба на кофата. Слагате я в багажника и карате.
Между другото , 8 месеца месеца в годината може да не се притесняваш за водата в кофата . Просто при вас в Канада ако е , ще возиш кофа лед ...
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
Аз с удоволствие бих записал моята джигитка за това приложение, ама няма начин да се съгласи.
Дори спира всякакви сейфти асистенти, много и се месели на топ изпълненията...
Как пък на мене не се месят...
Дори спира всякакви сейфти асистенти, много и се месели на топ изпълненията...
Как пък на мене не се месят...enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
- TNT
- младши ентусиаст

-
- Мечтае да кара: 911
https://economy.bg/economy/view/64834/S ... rTRwYm5Rfg
5 години назад ще гледат
След над 10 години дебати и два неуспешни опита системата „бонус-малус“ при задължителната застраховка „Гражданска отговорност за автомобилистите“ влиза в сила. Днес, 25.08.2026 г., са обнародвани и влизат в сила съответните изменения и допълнения в Наредба за задължителното застраховане по застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите и в Наредба за регистрите на Гаранционния фонд, приета от Комисията за финансов надзор, Министъра на вътрешните работи и Министъра на транспорта и съобщенията.
5 години назад ще гледат

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ама кое ще гледат? дали си джигит или дали си катастрофирал?
защото има бая пияници и друсалки които не са причинили щети, а са потенциално много опасни
защото има бая пияници и друсалки които не са причинили щети, а са потенциално много опасни

You said: "Time will change!" What if it changes you?
vicho написа:ама кое ще гледат? дали си джигит или дали си катастрофирал?
Надявам се и двете…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
То хубаво като казват 5 години назад, обаче така е написано, че все едно ще се гледа и от 2021-ва насам, а когато го приемаха казваха, че няма да е със задна дата! 
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: вара, каравара...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Щети само...Но няма единна методика, всяка зк ще си решава колко малус , колко бонус ша дава, трябва да публикуват какво са решили. Но няма нищо фиксирано.
Демек нищо няма да се промени.
Демек нищо няма да се промени.
Хм,хм...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Top Gun Maverick написа:То хубаво като казват 5 години назад, обаче така е написано, че все едно ще се гледа и от 2021-ва насам, а когато го приемаха казваха, че няма да е със задна дата!
Ако започнат да гледат от сега , трябва да сложат на всички максималния бонус и от тук нататък да го намалят на джигитите в следващите 5 години ако трупат черни точки . Което някак си не ми се вярва да стане . Както винаги ще почнат с лошо , ще сложат на всички голям максимален малус , и в течение на следващите 5 години ако нямаш сакатлъци ще ти дават малко ню ню бонусче .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Да, ще се гледат само заведените щети... Все пак е някакво начало! Какво ще направят ЗК-тата? Ами те са си 'държава' в държавата! Ще направят, каквото си искат! Успяха да изгонят една компания наскоро, та сега ли няма да се 'оправят'
?
В регистъра с щетите ще може да се гледа спокойно и от гражданите... "Историята" на колата ще 'върви' с нея, за да не се 'изчиства' при смяна на собствеността. Слушах го по БНР. Това е добре!
?В регистъра с щетите ще може да се гледа спокойно и от гражданите... "Историята" на колата ще 'върви' с нея, за да не се 'изчиства' при смяна на собствеността. Слушах го по БНР. Това е добре!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Колко да е добре? Продавам си колата на теб със заведени щети и ти започваш да плащаш повече ли?
Според мен по-скоро водача трябва да си пази своята история. Нали по този начин ще трябва като купуваш кола да гледаш с каква история е защото някой си решил да завежда щета за одраскан калник по Каско или счупено предно стъкло.
И накрая по български очаквам да се върнат договорките на пътя. Чукнал си някой леко, 100 пъти предпочиташ да му кихнеш някой лев, вместо да ти впишат в досието щета, за която да плащаш още 5 години. Кой ще спечели пак? Застрахователите защото ще им завеждат по-малко щети за дреболии, а познайте дали така ще намалят цената на застраховките...
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Z3 1.9, C32AMG, CLS55AMG,XF SV8
- Мечтае да кара: 612
Ами да.
Тук по принцип си е заложена бонус-малус системата.
От всичките коли, само за една година на една от колите съм имал "пълно каско" и то беше, защото цената беше близка, пък и те я оцениха на доста повече, от колкото реално струва.
Но да не се отплесваме.
Бях дал C32-то на един приятел, докато Поршето му беше в сервиз. Той се удари в доставчик, каращ мотоциклет и леко го посплеска. За щастие на мотоциклетистът му нямаше нищо. Та ми звъни "Дай си застраховката, че се ударих" Казвам му "Нямам "пълно каско". Виж колко пари ще ти иска човека с мотора, дай му ги и после ще се разберем, да ми оправиш щетите. И никаква полиция!!!" Както казах, за щастие всичко беше много леко и те се разбраха за някакви дребни пари. Ако това ми беше влязло в "досието", на всички други коли гражданската щеше да ми хвръкне във въздуха, което би ме разорило. Или поне накарало да разпродам всичко и да не мога да се занимавам с "моите си глупости"
Та, в България съм сигурен, че не се открива топлата вода и всичко ще е много подобно.
Тук по принцип си е заложена бонус-малус системата.
От всичките коли, само за една година на една от колите съм имал "пълно каско" и то беше, защото цената беше близка, пък и те я оцениха на доста повече, от колкото реално струва.
Но да не се отплесваме.
Бях дал C32-то на един приятел, докато Поршето му беше в сервиз. Той се удари в доставчик, каращ мотоциклет и леко го посплеска. За щастие на мотоциклетистът му нямаше нищо. Та ми звъни "Дай си застраховката, че се ударих" Казвам му "Нямам "пълно каско". Виж колко пари ще ти иска човека с мотора, дай му ги и после ще се разберем, да ми оправиш щетите. И никаква полиция!!!" Както казах, за щастие всичко беше много леко и те се разбраха за някакви дребни пари. Ако това ми беше влязло в "досието", на всички други коли гражданската щеше да ми хвръкне във въздуха, което би ме разорило. Или поне накарало да разпродам всичко и да не мога да се занимавам с "моите си глупости"
Та, в България съм сигурен, че не се открива топлата вода и всичко ще е много подобно.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Какъв джигит бих бил и аз ако гледаха нарушенията...ето днес проверявам за глоби и излезе една на жената на колата, да ама се сетих, че в петък на 17.07 аз карах към морето и си викам в коя ли нива беше скрита тая камера, че ме е снимала с 11-20 над ограничението. И тъкмо и бях казал да върви утре до КАТ да и го връщат или като види спряла патрулка да спре да ги помоли да и го връчат те...спрели я в 23:30 близо до нас, някаква жена и то, алкохолна проба.
Това специално за тези, които още си мислят, че в малките населени места не проверяват за алкохол.
Та връшават и фишът за скорост, 66 на ограничение 50, но забележете часа и мястото, село Кърнаре в 4:01 сутринта.
Значи аз бях сама кола на пътя с километри, никакво движение даже на животни нямаше, помислих си аз, че тоя може да "спят" някъде в това село по спомен, че съм виждал там патрулка и камера зад една стена през деня на центъра на селото и ги знам, че си дават нощни смени и си намалих до някакви нива, но явно недостатъчно. Та да, добре е, че няма да ги вземат предвид тези неща, обаче според някои източници ще имат достъп и до тях и освен досието на колата, ще имат право да ти образуват цена и по личното досие на водача като рисков или не, та върви обяснявай после как само катастрофите с вина трябва да ти гледат.
Та връшават и фишът за скорост, 66 на ограничение 50, но забележете часа и мястото, село Кърнаре в 4:01 сутринта.
Значи аз бях сама кола на пътя с километри, никакво движение даже на животни нямаше, помислих си аз, че тоя може да "спят" някъде в това село по спомен, че съм виждал там патрулка и камера зад една стена през деня на центъра на селото и ги знам, че си дават нощни смени и си намалих до някакви нива, но явно недостатъчно. Та да, добре е, че няма да ги вземат предвид тези неща, обаче според някои източници ще имат достъп и до тях и освен досието на колата, ще имат право да ти образуват цена и по личното досие на водача като рисков или не, та върви обяснявай после как само катастрофите с вина трябва да ти гледат.

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d Individual, JGC, MT-09
- Мечтае да кара: Mustang GT
Демек, идеята им е, да си плащаме задължителната застраховка, но при щета да даваме пари на ръка, за да не ползваме застраховката и да не се оскъпява... 
Много умно, да им ЕПМ и изнудвачи мазни, ми аз ако няма да я ползвам, поне да ми оставят правото и да не я плащам...
Много умно, да им ЕПМ и изнудвачи мазни, ми аз ако няма да я ползвам, поне да ми оставят правото и да не я плащам...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Идеята им винаги е била следната и не само на тях:
"Кой, каквото и да ти говори знай, че става дума за пари". От баща ми го чух за пръв път отдавна.
Наистина ли някой си мисли, че това се приема поради някаква друга причина? Не мога да претендирам за това как е по света, но има голяма вероятност и там да е поради тази проста максима. Тук обаче 100% е за да може вечно недоволните застрахователи да ти вдигат застраховката както може без това да рефлектира върху политиците, които го позволят когато да на власт. И вълкът сит, и агнето цяло.
Ще има да ни доят, доят, доят...накрая ще ти сложат по-скъпа гражданска защото караш БМВ, понеже това по дефоулт си е джигитска кола и има по-голям шанс да си по-рисков водач на пътя.
Дори милиционерът гледа на теб с различни очи като те види с тази марка. 
"Кой, каквото и да ти говори знай, че става дума за пари". От баща ми го чух за пръв път отдавна.
Наистина ли някой си мисли, че това се приема поради някаква друга причина? Не мога да претендирам за това как е по света, но има голяма вероятност и там да е поради тази проста максима. Тук обаче 100% е за да може вечно недоволните застрахователи да ти вдигат застраховката както може без това да рефлектира върху политиците, които го позволят когато да на власт. И вълкът сит, и агнето цяло.
Ще има да ни доят, доят, доят...накрая ще ти сложат по-скъпа гражданска защото караш БМВ, понеже това по дефоулт си е джигитска кола и има по-голям шанс да си по-рисков водач на пътя.
Дори милиционерът гледа на теб с различни очи като те види с тази марка. In God we trust, all others we track.