Пенсионни фондове

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: Пенсионни фондове

Мнение от TNT » 27 Авг 2026, 13:06

И са 18,92% , което си е близо още 20 :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 27 Авг 2026, 13:23

Моджо написа:Като цяло и не треа да ви вълнуват тия работи. Стигат ли парите постъпили по сметката кво значение има колко са ви удържали.

Тва е безумно мислене...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: вара, каравара...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 27 Авг 2026, 13:49

Що, ще ти стане по хубаво като знаеш ли?
Нямаш контрол, каквото е такова е.Ставаш дипутат и са бориш с ветеро хах.Или си ги искаш в пликче хохо.
Аз фиш не съм поглеждал от години.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 27 Авг 2026, 13:58

Защото тогава ще живееш в илюзията на Пауъра, че нищо не даваш и няма и защо да искаш да получаваш обратно. Тоя наратив ми е ясен, затова и винаги му опонирам. Все ми е тая той какво мисли, ама ако го напише 10 пъти и никой не го опровергае, някой дето го чете почва да вярва. Точно каквото искат управляващите...народ дето дава колкото му искат и не пита за какво се харчи, ако не гласува още по-хубаво. Може да не зависи пряко от всеки от нас, но като общество за щастие още имаме някакви лостове да не изпускаме положението съвсем.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 27 Авг 2026, 14:05

А реалността е, че 2 дена работиш за държавата. И като се почне с ДДС-та, акцизи, други данъци... и отиде и сряда от работната седмица. И това в държавата с "ниски" данъци!!
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Авг 2026, 15:04

b_u_b_o написа:Защото тогава ще живееш в илюзията на Пауъра, че нищо не даваш и няма и защо да искаш да получаваш обратно. Тоя наратив ми е ясен, затова и винаги му опонирам. Все ми е тая той какво мисли, ама ако го напише 10 пъти и никой не го опровергае, някой дето го чете почва да вярва. Точно каквото искат управляващите...народ дето дава колкото му искат и не пита за какво се харчи, ако не гласува още по-хубаво. Може да не зависи пряко от всеки от нас, но като общество за щастие още имаме някакви лостове да не изпускаме положението съвсем.

Може ли да подкрепиш с каквито и да е факти :dunno:
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 27 Авг 2026, 15:34

Колегите са го дали много изчерпателно какво и как се плаща на държавата. Ако не го схващаш, сори - не мога да помогна. Няма да пиша 100 пъти едно и също.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Авг 2026, 15:41

b_u_b_o написа:Колегите са го дали много изчерпателно какво и как се плаща на държавата. Ако не го схващаш, сори - не мога да помогна. Няма да пиша 100 пъти едно и също.

Нямаш факти разбрах. Обикновено заяждане. Само немога да разбера, защо се опитваш да станеш "Стинка N2"? Толкова ли ти липсват заяждането му с всички?

Темата леко се измести от фондове към данъци, но те са си свързани под една или друга форма.
Авторът да каже дали е ок с това.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 27 Авг 2026, 16:07

Сам си се чудя на акъла, че ти се връзвам :mhihi:

Ето ти факти:
Screenshot From 2026-08-27 16-00-23.png

35% са ти само удръжките от заплатата. Ако дори 1 четвърт от остатъка изхарчиш за да живееш вече си минал 40%. Ако не живееш като отшелник и си харчиш заплатата за лукс като храна и услуги доближава до 50%. Ако потребяваш акцизни стоки лесно и ги прехвърля. Сега чакам от тебе факти как КЪДЕТО И ДА Е им взимат х5 на това което аз давам от дохода си на държавата(да ти помогна със сметката между 150% и 250%). Много ще са ми интересни да ги видя въпреки, че очаквам какво ще отговориш.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Авг 2026, 16:19

BMW_POWER написа:
b_u_b_o написа:...Не ти ли писна да говориш неверни неща?

Бла бла бла бла

В България фрийлансърите (лицата на свободна професия) плащат 10% плосък данък върху облагаемия доход, след като от приходите се приспадат нормативно признатите разходи.

As a freelancer (known as a zzp'er or sole trader) in the Netherlands, you must pay income tax, value-added tax (VAT), and a healthcare contribution

Income Tax Your business profits are taxed as personal income using progressive brackets.
Up to €38,883: 35.75%
€38,884 to €78,426: 37.56%
Above €78,427: 49.50%
Healthcare contribution (Zvw):
An extra 4.85% on your taxable profit.

Бла бла бла 250% бла бла бла :mhihi:
Знам колко плаща баджанакът ми (балдъзата вие всяка година) и твоите фантазии просто са без покритие.
Давай сега да видим 2500000% или какво беше.
Да! Нищо не плащате и това е факт :ok:

Леко сменяме темата, аха. Какво от написаното от мен не е вярно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 27 Авг 2026, 16:23

Не е вярно, че данъка е само 10%, знам че ти устройва тезата и се вкопчил в тая цифра като удавник за сламка ама просто е грешно :bchug: Всичко което плащаш на държавата е данък без значение как се казва. Ако го кръстят "подарък" тоя ДОД ще ми твърдиш сигурно че не плащам данъци изобщо :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Авг 2026, 16:55

Омота се и се опитваш да се измъкнеш ;)
Малко излиза, че едно IT с кола електричка и заплата €5К (примерна цифра) ще има по-малки данъци от един пияница и пушещ шофор на такси. Колко данъци, акцизи и не знам си още какво има върху алкохола, цигарите и горивата?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 27 Авг 2026, 17:16

Не съм се омотал, просто по някаква непонятна за мен причина си мислиш, че само ДОД е данък, а другите данъци не са. Не знам дали наистина е така или го правиш само за да ти изнесе на тезата. Колкото до примера ти - да, точно така, който харчи повече за стоки с ддс или акциз си увеличава данъците, това пак е някаква азбучна истина дето си мислех, че няма смисъл да се обсъжда даже така ли е не е...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Авг 2026, 19:05

Омота се и сега се мяткаш наляво и надясно. Имаш данък върху дохода и куп други данъци, които само счетоводител може да изброил. Осигуровките ти са част от данъците върху доходите ти. Те не са свързани с данъците върху разходите ти.
И тук са тъпотиите с максимални осигурителни тавани, тавани на пенсии и т.н. комунистически алабализми. Осигурил си се на €1000, пенсията ти е €200 (примерно). Плащал си осигуровки на €10 000, пенсията ти ще е €2000.
Ама комунизма с уравновиловките не си отива :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 27 Авг 2026, 19:11

BMW_POWER написа:Омота се и сега се мяткаш наляво и надясно. Имаш данък върху дохода и куп други данъци, които само счетоводител може да изброил. Осигуровките ти са част от данъците върху доходите ти. Те не са свързани с данъците върху разходите ти.

Аз ли се омотах, са последно, осигуровките част ли са от данъците върху доходите или не са? Щото до сега не ги броеше и много държеше да са 10% само данъците? :dunno:

ЕДИТ: ето ти храна за размисъл, дали е такъв данъчен рай какъвто си въобразяваш:
Screenshot From 2026-08-27 19-18-43.png

Това е ако си изхарчиш всички пари за стоки с ддс 21%, ама там има диференцирано ддс и ако случайно се храниш и част изхарчиш за храна или други стоки с ддс 9% или освободени от ддс има голям шанс накрая да си платил по-малко данъци в Холандия при равен доход. Аз приключвам темата, ти си мисли каквото искаш, всеки има право да е заблуден колкото си иска :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата