Евтаназия
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Евтаназия
Малко извън темата, но и донякъде по темата, от различна гледна точка.
Какъв е проблемът с аборт след 9-та гестационна седмица, имайки предвид, че пренаталните изследвания са точни от 10-та седмица натам? Освен рисковете за майката, разбира се, които са достатъчно разяснени.
Какъв е проблемът с аборт след 9-та гестационна седмица, имайки предвид, че пренаталните изследвания са точни от 10-та седмица натам? Освен рисковете за майката, разбира се, които са достатъчно разяснени.
driver69 написа:Малко извън темата, но и донякъде по темата, от различна гледна точка.
Ембриона става на човече- всички органи са на лице и започват да растат. За мене лично премахването му след това си е убийство. Както каза- друга тема
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
driver69 написа:Малко извън темата, но и донякъде по темата, от различна гледна точка.
След 9та седмица ембриона става фетус , аборт може да се направи до 22 седмица . Но твърде вероятно да се наложи вече и кюретаж . Проблема с аборта е основно етичен в тоя период .
Това не е вярно . В 9та седмица ембриона е около 1-2см , около този период започва пролиферацията на клетките и органогенезата .Ембриона става на човече- всички органи са на лице и започват да растат.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Jordana написа:След 9та седмица ембриона става фетус ,
Хайде сега иди прочети каква е разликата между ембрион и фетус…
Жокер- ембриона са някакви парчета от пъзъла, фетуса е завършения пъзъл… демек човече
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
А да дръпнеш шалтера на едно ЛЛМ-че преди или след като е научило как се сменят биелни лагери на V10 M5 двигателя в БМВ форума - това аборт на изкуствен интелект ли е, или просто етична дилема? 

enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ
enigma написа:А да дръпнеш шалтера на едно ЛЛМ-че преди или след като е научило как се сменят биелни лагери на V10 M5 двигателя в БМВ форума - това аборт на изкуствен интелект ли е, или просто етична дилема?
Смей се ти- ама мисля, най- ценната компания като информация е … Reddit. Най редовно ги улавям разни ллм-и че ходят на библиотека там… щото всичко друго бавно се превръща във ИИ слоп…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Ей, спамъри, ще ви дойда на гости
По темата. Проучете как е в страните, където евтаназията е разрешена. Един пример, за който официално не се съобщи, мина само по мрежите.
Отива възрастен човек с доста болежки и се оплаква, че парите не му стигат, за да може да си купува всички видове лекарства. Медицинският екип подходил с разбиране и веднага му предложил евтаназия.
Просто идея, какво става с медимафията, когато добие безгранична власт
По темата. Проучете как е в страните, където евтаназията е разрешена. Един пример, за който официално не се съобщи, мина само по мрежите.
Отива възрастен човек с доста болежки и се оплаква, че парите не му стигат, за да може да си купува всички видове лекарства. Медицинският екип подходил с разбиране и веднага му предложил евтаназия.
Просто идея, какво става с медимафията, когато добие безгранична власт
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Трудно решение. Ако си с всичкия си, а си в състояние, в което не можеш сам да се оправяш поне донякъде, да очакваш от децата ти да те гледат 5-10-20-30 години, не знам, едва ли създавате деца за да ви гледат после.. Или ако си тежко болен и ежедневието ти е ужасно. Ако акъла го няма - виждам само проблеми и схеми..
Баба беше с деменция, баща ми я гледаше, ама не по цял ден, ходеше веднъж на ден да и дава лекарства, да и нагласи храна. Не беше живот това нейното, тя не го помнеше кой е, макар че помнеше, че мрази жена му, тоест майка ми. Накрая вече елементарни неща не можеше да осъзнае, беше си направо като зеленчук. Аз понеже гаража ми е там и също редовно бях там и помагах - гадно е да ти е наред тялото, а акъла - не! Това продължи общо 5 години, като в началото беше в лека форма и прогресираше с времето, та дефакто последните може би 2 години беше мъчение за нея, но и аз нас. Отиваш, сядаш, ама тоя човек, който познаваш, го няма. Няма какво да си кажеш, защото не те разбира, не те помни кой си, ужас.. Ако беше продължило още 10 години - не знам. В последните месеци наехме една жена, която да стои при нея и то пак, че жената и трябваше жилище, та цената на ден беше доста ниска и пак едва постижима за бедно семейство като нашето. Ако изпадна в такова състояние, бих искал да ме приключат, няма никакъв смисъл да съществувам така. Малко след като бабата си отиде, с бащата спряхме да си говорим за известно време, напрежението, което беше се насъбрало покрай бабата, а и куп други неща, ескалира изведнъж. До ден днешен, вече 3 години, аз не изгарям от желание да се виждам с нашите..
Бащата ми е казал ако стигне до подобно състояние да го пращам някъде да го гледат. Не знам как ще постъпя ако се стигне до това. Лошото е, че и двамата с майка са тотално абдикирали от грижата за здравето си и очаквам на много ранна възраст да сгънат в някое направление.. та очаквам някой ден да гледам хем малки деца, ако имам късмет да създам семейство, хем и родители, дето не смятат за нужно да се грижат за себе си, щото са направили деца за тая цел.
Баба беше с деменция, баща ми я гледаше, ама не по цял ден, ходеше веднъж на ден да и дава лекарства, да и нагласи храна. Не беше живот това нейното, тя не го помнеше кой е, макар че помнеше, че мрази жена му, тоест майка ми. Накрая вече елементарни неща не можеше да осъзнае, беше си направо като зеленчук. Аз понеже гаража ми е там и също редовно бях там и помагах - гадно е да ти е наред тялото, а акъла - не! Това продължи общо 5 години, като в началото беше в лека форма и прогресираше с времето, та дефакто последните може би 2 години беше мъчение за нея, но и аз нас. Отиваш, сядаш, ама тоя човек, който познаваш, го няма. Няма какво да си кажеш, защото не те разбира, не те помни кой си, ужас.. Ако беше продължило още 10 години - не знам. В последните месеци наехме една жена, която да стои при нея и то пак, че жената и трябваше жилище, та цената на ден беше доста ниска и пак едва постижима за бедно семейство като нашето. Ако изпадна в такова състояние, бих искал да ме приключат, няма никакъв смисъл да съществувам така. Малко след като бабата си отиде, с бащата спряхме да си говорим за известно време, напрежението, което беше се насъбрало покрай бабата, а и куп други неща, ескалира изведнъж. До ден днешен, вече 3 години, аз не изгарям от желание да се виждам с нашите..
Бащата ми е казал ако стигне до подобно състояние да го пращам някъде да го гледат. Не знам как ще постъпя ако се стигне до това. Лошото е, че и двамата с майка са тотално абдикирали от грижата за здравето си и очаквам на много ранна възраст да сгънат в някое направление.. та очаквам някой ден да гледам хем малки деца, ако имам късмет да създам семейство, хем и родители, дето не смятат за нужно да се грижат за себе си, щото са направили деца за тая цел.

Аз имам принцип,че всеки сам си носи кръста.И когато реши да го хвърли,защото му е тежко то последствията от това ще са и са само за него.
От чисто религиозна гледна точка както каза Алекс.
НО!До тук съм погребал няколко човека които починаха от рак.До други съм които са болни от него.
Нещата в края на тоя път за тези които не са запознати с него са крайно тежки.
Когато и морфина не е решение идва изпитанието на волята.Волята да не посегнеш на собствения си живот преди неизбежният му край.
Защото съм виждал как се вие от болка,виждал съм и как си биеш главата от стената от същата и как се умира от глад.
Тия работи са трудни за възприемане от клавиатурата.Затова и много от вас не могат да възприемат,че някой би искал да приеме "лесния" път на евтаназията.
Но както споменах...аз не съм по "лесното".
И за моя "радост" тези около мен също не бяха,макар всички неща които им се наложи и им се налага да преминат.
Мъката е за всички.И за болния и за близките.
От чисто религиозна гледна точка както каза Алекс.
НО!До тук съм погребал няколко човека които починаха от рак.До други съм които са болни от него.
Нещата в края на тоя път за тези които не са запознати с него са крайно тежки.
Когато и морфина не е решение идва изпитанието на волята.Волята да не посегнеш на собствения си живот преди неизбежният му край.
Защото съм виждал как се вие от болка,виждал съм и как си биеш главата от стената от същата и как се умира от глад.
Тия работи са трудни за възприемане от клавиатурата.Затова и много от вас не могат да възприемат,че някой би искал да приеме "лесния" път на евтаназията.
Но както споменах...аз не съм по "лесното".
И за моя "радост" тези около мен също не бяха,макар всички неща които им се наложи и им се налага да преминат.
Мъката е за всички.И за болния и за близките.
slatanic написа:Мъката е за всички.И за болния и за близките.
Ей тука ми е на мен чуденето около пренаталните изследвания и аборта след 9-та или 10-та седмица - знаеш, че ще обречеш детето и себе си на страдание, но ще го направиш, заради религиозни разбирания.
За болестите е доста подобно, за жалост там е малко по-различно от гледна точка, че човекът е бил бащата/дядото/бабата/майката, която си познавал цял живот, и е много трудно да приемеш, че вече не е той/тя, а приключването на страданията е по-скоро избавление, отколкото "лесен" изход.
П.П.: Лесен може да е за всички други, но не и за този, които взема решението, вместо страдащия...
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2