Пазаруване от Ebay?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Re: Пазаруване от Ebay?

Мнение от ivanski_2 » 04 Сеп 2026, 15:48

TNT написа:Аз и тях ги разбирам донякъде защо вкарват ботове. Вероятно 80% от въпросите са "къде ми е пратката", "кога ще дойде" (тя поръчана преди 3 минути) и т.н. Но самия AI още е далеч от качествено заместване на човек.

Идея си нямаш колко е добър, просто реализацията в родината ни е трагична.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 04 Сеп 2026, 17:13

ivanski_2 написа:реализацията в родината ни е трагична

Кога амазон стана родна компания? :mhihi: Да не говорим, че даже ЕМАГ не е българска....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 04 Сеп 2026, 19:01

bum_bum написа:А тия от Амазон са минали изцяло на AI с поддръжката и е направо тотал щета.

Донесоха ми изцяло грешна поръчка и вече седмица се упражнявам със съпорта им без успех.
Обяснил съм над 20 пъти как съм си поръчал едно, а получавам коренно различно нещо, етикетите за връщане DHL не знаят какво да ги правят, а Спиди искат някакви други кодове за да ги вземат и нищо.

На мейла или никой не отговаря или са само чат ботове.
На чата явно сметнаха въпроса за приключен, щом връщането е инициирано и изобщо не ми дава достъп до жив агент.

Да, и аз имах проблем със “съпорта” им скоро. Няколко пъти променят датата кога ще изпратят нещо, от малоумните ботове може да се изкара само “всичко е нормално, ще ти кажем като го изпратим” . Даже Алексата казва “ не мога да намеря поръчката с тоя номер “ И така близо две седмици ме караха да чакам :help:

Цялата магария явно беше, защото същия продукт го имаха листнат и малко по-скъп - като го поръчах на по-високата цена за 2 дена дойде :mhihi:

И двата листинга бяха “fulfilled by Amazon” така че не могат да се оправдават с трети лица :dunno: Предполагам, че е нарочна стратегия измислена от някой изкуствен интелект, натоварен със задачата да максимизира печалбата :ok:
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Сеп 2026, 21:09

Интересно. Аз винаги като съм с е обаждал на Амазон съм стигал в един момент до човек…

Може би в Щатите съпорта има други “логики”…
алекс
трабант 601с
разни други возила

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 04 Сеп 2026, 21:12

С емага и аз имах бая разправии, докато стигна до жив човек, но пък там бяха любезни накрая и решихме проблема

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 04 Сеп 2026, 21:28

alx написа:Интересно. Аз винаги като съм с е обаждал на Амазон съм стигал в един момент до човек…

Може би в Щатите съпорта има други “логики”…

Сигурен ли си, че е човек? :ok:
И при мен уж беше човек накрая, ама се провали на Тюринг теста :mhihi:
enigma
ⵙⵍⴻⵍⵍⵉ ⵡⵉⴷ ⵢⴻⵜⵜⵡⴰⴹⴻⵍⵎⴻⵏ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 06 Сеп 2026, 9:13

Аз се свързах с човек по чата, но ми пратиха етикети за ДХЛ.
ДХЛ казват обаче, че не те връщат стоките.

Обадих се на Спиди, понеже те били компанията за връщане, но тия етикети не вършели работа. Искат други.

Като се свържа със съпорта да искам други те почват отначало - кой номер поръчка, какъв е проблемът и т.н.., казват “ще проверим” и нищо не се случва.

После почвам нов чат след няколко дни и пак същото нещо :mhihi:

След 10-тото обяснение им казах, че искам да говоря с някой, който има поне половин мозък и от тогава ни вест, ни кост от реален човек.

По отношение на сроковете за доставка правят друга магария. Гледаш си там нещото и пише дата за доставка да кажем 01.09 в моя случай. Викам - идеално. Поръчвам го и излиза дата 07.09 и срок от 01.09 до 07.09. Реално дойде на 3-ти ама беше масло, което ми трябваше да сменя преди да пътувам, та се наложи да си взема от тук, а другото ще си ми остане за по-натам.

В Щатите предполагам им е по-читаво обслужването, че там ще ги подкарат с дела ама в ЕС, въпреки уж строгите политики за търговците си правят каквото искат.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 20 Сеп 2026, 5:15

bum_bum написа:Аз се свързах с човек по чата, но ми пратиха етикети за ДХЛ.
ДХЛ казват обаче, че не те връщат стоките.

Обадих се на Спиди, понеже те били компанията за връщане, но тия етикети не вършели работа. Искат други.

Като се свържа със съпорта да искам други те почват отначало - кой номер поръчка, какъв е проблемът и т.н.., казват “ще проверим” и нищо не се случва.

После почвам нов чат след няколко дни и пак същото нещо :mhihi:

След 10-тото обяснение им казах, че искам да говоря с някой, който има поне половин мозък и от тогава ни вест, ни кост от реален човек.

По отношение на сроковете за доставка правят друга магария. Гледаш си там нещото и пише дата за доставка да кажем 01.09 в моя случай. Викам - идеално. Поръчвам го и излиза дата 07.09 и срок от 01.09 до 07.09. Реално дойде на 3-ти ама беше масло, което ми трябваше да сменя преди да пътувам, та се наложи да си взема от тук, а другото ще си ми остане за по-натам.

В Щатите предполагам им е по-читаво обслужването, че там ще ги подкарат с дела ама в ЕС, въпреки уж строгите политики за търговците си правят каквото искат.

Имах подобен проблем наскоро, чата не успя да ми свърши работа, нещо бота не стига до човек достатъчно лесно - писах мейл и в рамките на работния ден всичко беше изчистено.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Сеп 2026, 8:37

Направо ми отрязаха чата, а на имейла не отговарят.

А дори още не съм ги запсувал .. :mhihi:

Пуснах оплакване до разните там немски служби, ще видим какво ще стане. Ако не, поне ще си имам 3 коледни елхи.

Пазарувам онлайн от около 27-8 години. Такава говнярщина не е било.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 20 Сеп 2026, 22:44

Съпорта в США има разлики от гейропата, най-малкото нема гдпр

Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk

Предишна

Назад към Извън Темата