Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 40i M-sport и Grand Cherokee WK
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: :)

X7: G07 pre-LCI '22, B&W, individual black Merino leather, full bench 2nd row, extended shadow line...

GC: ...SRT

Re: Имотният пазар

Мнение от Nickelback » 05 Сеп 2026, 12:07

zAcK написа:Ние търсим нормален парцел, или доста голям апартамент и предлагането е като преди 1-2-3 години.
Нищо читаво и нищо на поносима цена :dunno:
Единственото ми наблюдение е, че в големите и скъпи комплекси се задържат непродадени жилища,
но за там имам съмнения, че качеството отговаря на цената :idea:
4-стайните с всекидневна над 40м2 и паркомясто/гараж излизат над 700-750 000 евро, та не зная къде е това криза точно?
По-скоро такава няма. Да не говорим, че апартаменти по 700-800-900 000 ново строителство без паркоместата продължават да се купуват :dunno:

Естествено, че няма криза за мръсните пари. Малцина от "тия" с 700-1000к са изкарали тези пари с честен труд, че да им се свидят толкоз, и да имат скрупули да ги трошат по коптори, или пък недотам коптори. Важно е да се изперат :yes:
Кризата е за обикновения човечец, дето си мечтае за сносен дом, и не виждам как той би се конкурирал с мръсните пари на някой си. Та това е каквото е :dunno:

Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
Изображение Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 05 Сеп 2026, 12:20

Е как бе, зеления чорап се пребори с олигархията, вече мръсни пари няма.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: Skoda oStavia

Мнение от barty » 05 Сеп 2026, 12:21

Това е положението.
В годините на мръсни пари, крипто балони и т.н. бързи пари, няма как едно семейство с честни, трудови пари да се пребори.
Важното е човек да е жив и здрав, да се радва на живота. Останалото е едно пожелание за имане. Ако стане стане, ако ли не, здраве да е.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Сеп 2026, 12:45

4 стаен апартамент с 40кв хол у нас са под 1% от всичко, даже по-малко.
Заради това, цената ще е още по-жестока.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 05 Сеп 2026, 17:59

zAcK написа:Ние търсим нормален парцел...

bum_bum написа:А ти правиш точно същата грешка като мен.... Но в нашия случай единствено ние си страдаме.

ildivvy написа:Интересно, че и аз съм стигнал до този извод, макар и не във връзка с тази тема... И вместо 'страдаме' бих използвал думата 'неразбрани', но ... въпрос на виждане :yes: !

Много са интересни тия мнения, така подредени. И в трите случая, говориме за някакъв вид самозащита на егото и извъртане на неуспехите ви(според вас), като морално превъзходство. Проблема не е във вас, евахти сте пичовете, но България не ви обича-вете :mhihi: Само че точно това пречи на реалния анализ на ситуацията и решенията ви в миналото, а от там и на следващите решения. По-важно е да запазите положителна представа на собствената ви преценка, отколкото да се питате "къде сбърках". Това е едно от най-важните неща в развитието, да можеш да си признаеш, че дадено решение е било грешно, да разбереш защо и да се адаптираш. Имотния пазар и въобще живота, не е нужно да е справедлив, нормален или според принципите ви, а е какъвто е. What are you gonna do about it?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 05 Сеп 2026, 19:33

:mhihi: :mhihi: :mhihi: ... и отново - 'де го чукаш, де се пука' !
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Сеп 2026, 20:52

Аз изобщо не се смятам за неуспял. Напротив.

Едно време бях толкова беден, че имах само пари.

Все още имам там една къща в която съм наврял 400 бона на парите преди 12-13 години, но остана незавършена защото по едно време казах “стига”.

Имам си чудесно семейство, деца, жената която беше с мен като имахме пари за каквото и да си поискаме е все още с мен и след времето в което заради моите решения сме се чудили довечера какво точно ще ядем.
В момента пека пържоли пред палатката, вместо да сме на Малдивите и сме си щастливи.

Ако някой смята, че щастието и успехът в живота се крие в купчина тухли, която да наречеш дом и камарата тенекии над която да трепериш мога само да го съжалявам.

Дом е там, където си щастлив с това, което имаш и с тези около теб, които те приемат такъв, какъвто си.

Кариерно развитие, пари, имоти, коли.. бегай от тука. Аз имам един живот и достатъчно от него изкарах като роб на тия неща.

До 33 години вече бях построил две къщи.
Сам, без наследствени имоти и пари от роднини. Ако ми беше толкова важно да имам нещо материално, щях да го имам. Ама аз избрах да бъда щастлив неудачник :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: Skoda oStavia

Мнение от barty » 05 Сеп 2026, 20:59

Да бъдеш щастлив е едно от най-успешните неща в живота! Да, не е свързано задължително с пари, коли... Браво! Бъди жив и здрав!
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 05 Сеп 2026, 22:19

Spunky написа:
zAcK написа:Ние търсим нормален парцел...

bum_bum написа:А ти правиш точно същата грешка като мен.... Но в нашия случай единствено ние си страдаме.

ildivvy написа:Интересно, че и аз съм стигнал до този извод, макар и не във връзка с тази тема... И вместо 'страдаме' бих използвал думата 'неразбрани', но ... въпрос на виждане :yes: !

Много са интересни тия мнения, така подредени. И в трите случая, говориме за някакъв вид самозащита на егото и извъртане на неуспехите ви(според вас), като морално превъзходство. Проблема не е във вас, евахти сте пичовете, но България не ви обича-вете :mhihi: Само че точно това пречи на реалния анализ на ситуацията и решенията ви в миналото, а от там и на следващите решения. По-важно е да запазите положителна представа на собствената ви преценка, отколкото да се питате "къде сбърках". Това е едно от най-важните неща в развитието, да можеш да си признаеш, че дадено решение е било грешно, да разбереш защо и да се адаптираш. Имотния пазар и въобще живота, не е нужно да е справедлив, нормален или според принципите ви, а е какъвто е. What are you gonna do about it?

Стинка, ти ли си бря? Веднага да му върнеш на човека акаунта :lol: :lol: :lol: :lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Сеп 2026, 17:26

bum_bum написа:Аз изобщо не се смятам за неуспял. Напротив.

Едно време бях толкова беден, че имах само пари.

Все още имам там една къща в която съм наврял 400 бона на парите преди 12-13 години, но остана незавършена защото по едно време казах “стига”.

Имам си чудесно семейство, деца, жената която беше с мен като имахме пари за каквото и да си поискаме е все още с мен и след времето в което заради моите решения сме се чудили довечера какво точно ще ядем.
В момента пека пържоли пред палатката, вместо да сме на Малдивите и сме си щастливи.

Ако някой смята, че щастието и успехът в живота се крие в купчина тухли, която да наречеш дом и камарата тенекии над която да трепериш мога само да го съжалявам.

Дом е там, където си щастлив с това, което имаш и с тези около теб, които те приемат такъв, какъвто си.

Кариерно развитие, пари, имоти, коли.. бегай от тука. Аз имам един живот и достатъчно от него изкарах като роб на тия неща.

До 33 години вече бях построил две къщи.
Сам, без наследствени имоти и пари от роднини. Ако ми беше толкова важно да имам нещо материално, щях да го имам. Ама аз избрах да бъда щастлив неудачник :mhihi:

Еднo хубаво мнение. Браво
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Сеп 2026, 11:20

Е, то не всичко е цветя и рози.
Има си и трудните моменти, когато се чудиш дали си постъпил правилно.
Предполагам човек не може да бъде само щастлив или само нещастен, но важното в баланса да е в посоката, която искаме.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 08 Сеп 2026, 14:37

Ако форума имаше опция за " :yes: " на мнение - бих го харесал на секундата / и не само аз /
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 08 Сеп 2026, 16:10

phpbb платформата много отдавна има опция за харесване на мнения. Някакъв външен екстеншън беше. :bchug:
За споменаване на човек с @ също има.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Сеп 2026, 17:35

Да, Бум-бум го удари философски, прав е и е добре да служи това като отправна точка за хората, когато все търсим кое не ни е наред.
Но не се бърка да вървят нещата и с някакъв материален успех. Обаче и без него може да си ок...особено ако не ти трябват много пари за нещо извънредно.

bum_bum написа:Принципите значат нещо ако достатъчно много хора ги имат. Тогава нещо може да се промени. Но в нашия случай единствено ние си страдаме.

На мен пък ето това мнение ми хареса много, понеже много пъти съм си го казвал в живота, че е важно да си отстоявам принципите, но за масата хора някои мои принципи не значат нищо. Примерно принципа, че ако съм взел и 5 лева назаем от някой, трябва да му ги върна като очаквам същото и от някой друг. И ако в приблизителния срок не може всичките, да ти даде колкото може за да покаже желание, а не да почва да се крие и увърта. И разни други такива принципи като кажеш, че ще направиш нещо, значи по-скоро ще престъпиш закона на дадена държава, но ще си спазиш личната дума. Защото ако не си спазваш думата си просто измекяр и производни на това. И то не толкова за хората, те ще се оправят, ама за самия себе си си такъв и няма как да го промениш. А неминуемо ще останеш насаме с мислите си и ще го осъзнаеш по лесния или по трудно начин, рано или късно. Говорим ако си приблизително нормален човек.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 08 Сеп 2026, 18:24

bum_bum написа:Аз изобщо не се смятам за неуспял. Напротив.

Хубаво мнение, да, добре е да си го четеш от време на време. В повечето ти други мнения, човек остава с впечатление, че имаш кисел вкус в устата от как са ти се развили нещата, което гарантирано ограбва от щастието.

Top Gun Maverick написа:
bum_bum написа:Принципите значат нещо ако достатъчно много хора ги имат. Тогава нещо може да се промени. Но в нашия случай единствено ние си страдаме.

На мен пък ето това мнение ми хареса много, понеже много пъти съм си го казвал в живота, че е важно да си отстоявам принципите, но за масата хора някои мои принципи не значат нищо. Примерно принципа, че ако съм взел и 5 лева назаем от някой, трябва да му ги върна като очаквам същото и от някой друг. И ако в приблизителния срок не може всичките, да ти даде колкото може за да покаже желание, а не да почва да се крие и увърта. И разни други такива принципи като кажеш, че ще направиш нещо, значи по-скоро ще престъпиш закона на дадена държава, но ще си спазиш личната дума. Защото ако не си спазваш думата си просто измекяр и производни на това. И то не толкова за хората, те ще се оправят, ама за самия себе си си такъв и няма как да го промениш. А неминуемо ще останеш насаме с мислите си и ще го осъзнаеш по лесния или по трудно начин, рано или късно. Говорим ако си приблизително нормален човек.

Проблема тук е с мисленето, че твоите принципи са правилните и всички трябва да мислят, като теб. После следва една горчилка, в стил "аз съм добър, най-добър, другите са идиоти", което трови душата, а е защитна реакция. Супер е да си имаш принципи и да си ги спазваш, без значение какво правят и мислят другите. Ако това са "правилните" принципи, то те ще се приемат и от обществото.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата