Формула 1 - обща тема
Модератор: Общи модератори
- mr_petroff
- младши ентусиаст
-
- Кара: X4 G02,HYMER,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Re: Формула 1 - обща тема
Да, онези жълтите определено повечко вървят, дано да е от пистата...
В Испания е часът на истината
В Испания е часът на истината
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
https://www.tiktok.com/@f1/video/768284 ... 9YvR3CGx0A
Сериозна смелост се искаше! С специалният шлем и да не загубил вяра като стартираш в края на колоната...това много малко пилоти биха го имали.
Тото Волф няма нужда вече да съжалява, че не е взел Верстапен, ето му го в млада версия. Новият Сена, новият Шумахер!
Или поне има всички шансове да стане такъв! Дано Ферари направят кола и някой ден да го видим да печели с тях!
Сериозна смелост се искаше! С специалният шлем и да не загубил вяра като стартираш в края на колоната...това много малко пилоти биха го имали.
Тото Волф няма нужда вече да съжалява, че не е взел Верстапен, ето му го в млада версия. Новият Сена, новият Шумахер!
Или поне има всички шансове да стане такъв! Дано Ферари направят кола и някой ден да го видим да печели с тях!
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Аз пък не виждам нещо кой знае колко впечатляващо в Антонели.
Този сезон е изцяло доминиран от управлението на енергията, а чисто пилотските качества са на заден план.
Антонели кара платформа, която има драстично предимство пред всички останали и се е научил да управлява енергията много по-добре от съотборника си. Верстапен според мен беше класа над Антонели в неделя, но каквото и да прави, не може да пребори управлението на енергията за повече от кратка серия от обиколки.
Този сезон е изцяло доминиран от управлението на енергията, а чисто пилотските качества са на заден план.
Антонели кара платформа, която има драстично предимство пред всички останали и се е научил да управлява енергията много по-добре от съотборника си. Верстапен според мен беше класа над Антонели в неделя, но каквото и да прави, не може да пребори управлението на енергията за повече от кратка серия от обиколки.
Така отваряш много дълга тема за обсъждане и спорове.
Иначе ето хубава новина. Робин Райконен влиза в младежката програма на Ред Бул. Момчето върви много добре и много вероятно, скоро ще започнем да чуваме за него в малките формули.
Иначе ето хубава новина. Робин Райконен влиза в младежката програма на Ред Бул. Момчето върви много добре и много вероятно, скоро ще започнем да чуваме за него в малките формули.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
TheDriver написа:Аз пък не виждам нещо кой знае колко впечатляващо в Антонели.![]()
Гледаш го много предубедено. Реалността е, че Антонели и Мерцедес са класи над всички при тези правила. Разликата с Ръсел е също смазваща. Напомня ми на ранния Верстапен и тоя стил много пасва на колите тоя сезон. Предвид колко добре усеща механично колите, предвиждам светло бъдеще и следващия мултишампион.
BMW_POWER написа:Така отваряш много дълга тема за обсъждане и спорове.
Няма лошо да се подъвчем малко
П.С. Следя го и аз. И като фен на оригиналния Кими и финландците, чакам да видя какво ще стане.
В тоя ред на мисли съм леко разочарован от Тука Тапонен и представянето му този сезон в Ф3.
Spunky написа:TheDriver написа:Аз пък не виждам нещо кой знае колко впечатляващо в Антонели.![]()
Гледаш го много предубедено. Реалността е, че Антонели и Мерцедес са класи над всички при тези правила. Разликата с Ръсел е също смазваща. Напомня ми на ранния Верстапен и тоя стил много пасва на колите тоя сезон. Предвид колко добре усеща механично колите, предвиждам светло бъдеще и следващия мултишампион.
Ръсел не става, спор по тая тема нямаме.
Антонели беше посредствен в 'Ground effect' ерата, но изглежда прилично в кола с равен под. Верстапен доминираше и в трите ери. За мен лично петното от предната епоха ще си остане за винаги върху Антонели.
По отношение на титлите, мисля че вероятно ще вземе 2026; 2027; 2028 и 2029.
Тези 4 години ще са доминирани от контрола над ел.енергията, а Мерцедес и той лично имат огромно предимство там. Предимство което AUDO няма да промени, защото се занимава само с ДВГ.
Мерцедес няма да привлекат Верстапен, а наоколо и отдолу не виждам конкуренция за Антонели в следващите 4 години.
Ако обаче ел.компонентът бъде редуциран и се върнем към традиционните пилотски предимства, Антонели ще има сериозен проблем.
П.С. Антонели беше с AUDO 2 ДВГ на Монца(всички останали компоненти бяха AUDO 1). Това е някакво предимство спрямо Ръсел.
П.С2: Цитирам Верстапен по памет "Юки скача от скамейката в болида и е бърз веднага, Лиам се качва от Рейсинг Бул в Ред Бул и е бърз веднага. Тези коли просто не се влиаят от това което пилота прави"
Юки и Лоусън може да му се обидят, но той така или иначе им е нанесъл вече травма до живот.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Според много коментатори Беърман е повече пилот от Кими и с еднаква техника би бил по-бърз от него
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
И аз съм повече пилот от него, дайте ми еднаква техника да ви го докажа. 
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
И пилоти.Don_Diego написа:Според много коментатори Беърман е повече пилот от Кими и с еднаква техника би бил по-бърз от него
Алонсо го каза в Монтмело.
В предни категории с еднаква техника Беърман го е биел.
Както сме стадо от овце от време на време някой вълк великан се идентифицира и прави крачка напред.
Не е баш ф1, ама пак е свързано със моторните спортове тв затова го пост-вам тука.
Loek Hartog- потърсете и гледайте видеото…
Не е баш ф1, ама пак е свързано със моторните спортове тв затова го пост-вам тука.
Loek Hartog- потърсете и гледайте видеото…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
https://www.facebook.com/cnn/posts/1807357267366024/
На мен първо ми попадна благодарственият пост от спасеният пилот
Това и показва, че повечето спортове се играят с една топка, ама за моторните трябват две 
На мен първо ми попадна благодарственият пост от спасеният пилот
Това и показва, че повечето спортове се играят с една топка, ама за моторните трябват две 
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
alekangg написа:И пилоти.Don_Diego написа:Според много коментатори Беърман е повече пилот от Кими и с еднаква техника би бил по-бърз от него
Алонсо го каза в Монтмело.
В предни категории с еднаква техника Беърман го е биел.
Знаеш ли, че Майкъл Джордан не са го взели в училищния отбор по баскетбол в мисля девети клас? Аз знаеш ли, че на 11-12 годишна възраст Кобе Брайънт е имал цяло едно лято в което(по негови думи)не е вкарал нито един кош? Нито един, нито един фаул дори. Бил е смазан психически. Баща му му казал тогава, "за мен няма значение дали ще вкараш 0 или 60 точки, аз винаги ще те обичам". За ролята на бащата при Джордан няма нужда да говорим.
Сега се сетете какво направи Верстапен когато Кими РАЗМАЗА всички на Монца. А за ролята на Йос Верстапен в кариерата на малкия когато го води в бокса да се снима с Шумахер, което е най-малкото направено от него трябва ли да говорим?
Че той Антонели има снимка с Цолов. Къде е сега единия, къде е другия? Къде е този Беърман? Чакайте да вземе един подиум поне или нещо там, да не си остане вечната надежда. Може и да се бори с Антонели някой ден, ще видим, ама фактите засега сочат напълно различно нещо и да търсим някакви наративи ако, ако, ако..ето ви Барак Обама какво мисли по повод това ако:
https://youtu.be/poz6W0znOfk?is=rNaei39SUdGrymZU
Та може би повечето от вас знаят какво казва Джордан за провалите, че се е провалял отново и отново, затова е и успял. Вие от къде знаете, че провалите не са научили на нещо Антонели? Предполагам някои са били и спортисти от вас без значение в какъв спорт, та знаете провала и дисциплината до какво могат да докарат един мотивиран човек.
Та дали е много добър Антонели? Ще покаже времето, засега е просто феномен с няколко рекорда на 19 и 20 годишна възраст.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Много навътре ги взимаш нещата когато някой ти каже, че Кими е най-добрият, НО само за настоящия момент и регулация.
Радвай се на момента, дано вземе няколко титли дори и да запали още повече младежи към този спорт.
Като дойдат новите регулации и ако са отново много различни ще се види колко е добър.
Радвай се на момента, дано вземе няколко титли дори и да запали още повече младежи към този спорт.
Като дойдат новите регулации и ако са отново много различни ще се види колко е добър.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър

-
О, не, аз не визирах изобщо мнението на Драйвъра, който се аргументира силно и нищо не омаловажи. Ама така, някой си бил по-добър...ама ако го сложели в колата на Антонели...сър, моля ви, това са несериозни изказвания.
И дали ще стане шампион тази година предстои да видим. Дали ще стане многократен също. А дали печели заради стила, който пасва на правилата и някои технически неща също ще разберем вероятно. Обаче това не е индивидуален спорт. Абсолютно никой световен шампион нямаше да бъде такъв, ако не разполагаше с най-добрата или втората най-добра техника в редицата. Разбирам да говорим за някой като Бътън, който беше турист преди да стане шампион и си остана такъв даже в сезона в който стана шампион след като ги разкриха и изведнъж станаха бавни. Ама ние говорим за някакъв келеш, който довчера домашни в училище пишеше или му помагаха от екипа. Не може да такива феноменални неща да се казват ама ако беше баба мъжка, щеше да има дръжка. Дори Култард след финала го пита дали знае един рапър LL Cool J, Андреа каса не и онзи му добави, че може да не го знае, но има една негова песен Phenomenon и той е точно такъв. Пък хората може да смятат, че и мен да сложиш в тая кола и аз ще правя близо 30 изпреварвания на легендарна писта като Монца.
И дали ще стане шампион тази година предстои да видим. Дали ще стане многократен също. А дали печели заради стила, който пасва на правилата и някои технически неща също ще разберем вероятно. Обаче това не е индивидуален спорт. Абсолютно никой световен шампион нямаше да бъде такъв, ако не разполагаше с най-добрата или втората най-добра техника в редицата. Разбирам да говорим за някой като Бътън, който беше турист преди да стане шампион и си остана такъв даже в сезона в който стана шампион след като ги разкриха и изведнъж станаха бавни. Ама ние говорим за някакъв келеш, който довчера домашни в училище пишеше или му помагаха от екипа. Не може да такива феноменални неща да се казват ама ако беше баба мъжка, щеше да има дръжка. Дори Култард след финала го пита дали знае един рапър LL Cool J, Андреа каса не и онзи му добави, че може да не го знае, но има една негова песен Phenomenon и той е точно такъв. Пък хората може да смятат, че и мен да сложиш в тая кола и аз ще правя близо 30 изпреварвания на легендарна писта като Монца.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Там е работата, че не някой/и като теб или мен го казва, схващаш ли тънката разлика?
Така както и масово казват-пилоти, че Макс е най-добрия пилот за последните години, нищо, че не съм му фен.
За протокола Антонели си ме кефи!
Същото е за Маркес в мотогп.
Така както и масово казват-пилоти, че Макс е най-добрия пилот за последните години, нищо, че не съм му фен.
За протокола Антонели си ме кефи!
Същото е за Маркес в мотогп.