Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Бая са надути цените на таксиметровите услуги. То Спарк излиза същото или малко по-евтино. А ако си останал без кола за 1-2 дена и трябва да обикаляш... 100% ще излезне бая по-евтино. Щом се караха разпадащи Дачии, а сега поръчват Тесли - хич не си броят стотинките. По празници няма намиране. Събота вечер също, особено ако си за краен квартал и ще имат "празно". Ако работят за малко, ще бачкат по всички празници. Както един бивш форумец казваше - лекарството за високите цени са високите цени. Все повече хора излизат с колата без да пият. Сюльо и пульо има кола и шофира вече. Има Спаркове, тротинетки, скоро и велосипеди.
При мен Спарка има и друг плюс. После като си взема колата и се радвам още повече, че карам БМВ
VW Up е все едно караш фурна Раховец 
При мен Спарка има и друг плюс. После като си взема колата и се радвам още повече, че карам БМВ
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Това за Раховецът е култово.
Ееее, тези цени, които ти казваш са вече съвсем различни от написаното от колегата 12 евро за 25 км.
Моджо написа:Ми не са пишльовци. Има и по-възрастни. На мен се ми се падаха не поляци. Беларусци, Литовци...
По справка от Болт като съм отивал към летището от Кажимеш за 16 км съм платил 51 злоти което са 11.80 евро. На отиване към Краков съм платил малко повече, но пък ме чакаха с табелка на летището.
До Аушвиц 65 км - 231 злоти = 53,50 евро.
Няма престои, няма нищо..знаеш си колко ще ти струва още преди да си тръгнал. Като ако ти се чака примерно 10-на минутки и по евтино може даже.
И изобщо към 10 на пътувания имам в Краков и наоколо и нямаше ни едно да е скъпо като в бг...да не говорим че си го плащам предварително през приложението.
Като се върнахме 1. чакахме 15 минути йелоу такси, че нямаше коли и 2 искаш да платиш с карта - да бе, да. Немам да ти върна е ясно))
ПП Бакшиш можеш да дадеш пак през приложението като ти свърши пътуването и ако искаш де.
Май месец тая година
В Чехия беше същата работа.
Ееее, тези цени, които ти казваш са вече съвсем различни от написаното от колегата 12 евро за 25 км.

In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Всички у нас са като топ гъна, ама да видим докога, края се вижда според мен. Затова и в магазина е по-скъпо и т.н.
Крафт наливни бири бяха 4-4,50€ за половинка, норалните са 3,5-3,7€ пак са много добри.
Ето бележката от юбера , че някой може да не повярва 24,9км, 26мин, 52злоти / 12€

И да не забравя има някаква такса за влизане в летището, която не ми е искана.
Крафт наливни бири бяха 4-4,50€ за половинка, норалните са 3,5-3,7€ пак са много добри.
Ето бележката от юбера , че някой може да не повярва 24,9км, 26мин, 52злоти / 12€

И да не забравя има някаква такса за влизане в летището, която не ми е искана.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Нашите цени откак влезе еврото са вдигнати с някакви 10 стотинки на километър и то защото съвпадаше периода на дълго време без да ги вдигат. Това още миналата година в края на лятото. За София не знам, за тук са нормални. Но курсовете из града са редовно от 2.50-4.50 евро
до близките села вече малко повече.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: вара, каравара...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ами то цените варират, не са твърди. Зависи колко е натоварено, по кое време на деня е , дали ти се чака или не, дали искаш по така кола....
Всъщност съм излъгал. 12 евро съм платил обаче това е заедно с таксата за влизане в летището и бакшиша. Самото пътуване ми е било 40 злоти или 9 евро.
Ако съм искал да ме остави на бариерата което е на 100-на метра от входа на терминала и не съм дал бакшиш ще съм платил 9 евро.
За Юбер не знам, аз ползвам болт. Витали ме е возил
)) За мен е по-важно удобството за ползване, да си плащам с картата и да знам точно колко ще ми струва предварително, а не да зависи имало ли е чакане на светофари, ама било здръстване, ама минах по друг път. Че колата и шофьора се оценяват го оставям настрана. Даже и по скъпо да беше не е голям проблем.
Всъщност съм излъгал. 12 евро съм платил обаче това е заедно с таксата за влизане в летището и бакшиша. Самото пътуване ми е било 40 злоти или 9 евро.
Ако съм искал да ме остави на бариерата което е на 100-на метра от входа на терминала и не съм дал бакшиш ще съм платил 9 евро.
За Юбер не знам, аз ползвам болт. Витали ме е возил
Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
-
От нас до майстора преди 6-7 години ходех и се връщах за 8-9лв. Сега за 15 евро
Последните 2 пъти със Спарк ми излиза 0,50-1евро по-евтино и знам как карам. Щото няколко пъти се возих при бакшиш, дето не може да кара. А в Пловдив за бонус и всички са станали не-пловдивчани и трябва да им обясняваш постоянно къде искаш да отидеш. С автобус ще ми е 1 евро двете посоки, ама времето е х3 и не съм ползвал от години.
За нашите апп-ове и рейтинг системата е топ. Ако слагаш кофти оценки на шофьорите - получаваш shadow ban. Единия колега ми каза, че е 100% сигурен, щото негов приятел е наредил 2-3 пъти подред шофьорите, че не могат да карат, таблото коледна елха със светещи чекове и тропащо окачване, колите мръсни. Та вече си пуска апп-а, ама баннат - не намира кола. Като пусне някой друг за същия адрес - веднага се появява кола
Та изглежда рейтинг системата е еднопосочна.
Последните 2 пъти със Спарк ми излиза 0,50-1евро по-евтино и знам как карам. Щото няколко пъти се возих при бакшиш, дето не може да кара. А в Пловдив за бонус и всички са станали не-пловдивчани и трябва да им обясняваш постоянно къде искаш да отидеш. С автобус ще ми е 1 евро двете посоки, ама времето е х3 и не съм ползвал от години.За нашите апп-ове и рейтинг системата е топ. Ако слагаш кофти оценки на шофьорите - получаваш shadow ban. Единия колега ми каза, че е 100% сигурен, щото негов приятел е наредил 2-3 пъти подред шофьорите, че не могат да карат, таблото коледна елха със светещи чекове и тропащо окачване, колите мръсни. Та вече си пуска апп-а, ама баннат - не намира кола. Като пусне някой друг за същия адрес - веднага се появява кола
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Така е, така е Моджо, важни неща са, затова и с обикновено такси съветвам мои познати да си питат предварително за твърда цена.
Обаче ако говорим за такси като такси, обикновено са скъпи навсякъде по света с някакви изключения и на някои места поради тази причина почти не се ползват от местните и са много малко на брой.
В тази София не знам какво става, напоследък големи легенди чувам какви пари изкарват немързеливите, ама да видим. Нови БМВ-та петици за таксита...
Обаче ако говорим за такси като такси, обикновено са скъпи навсякъде по света с някакви изключения и на някои места поради тази причина почти не се ползват от местните и са много малко на брой.
В тази София не знам какво става, напоследък големи легенди чувам какви пари изкарват немързеливите, ама да видим. Нови БМВ-та петици за таксита...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: вара, каравара...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ама Болт и Юбер са си обикновени таксита бре...има си и такива дето са си с личните коли, ама повечето са брандирани, едва ли са техни собствени. Не помня дали имаха на покрива табелка. Даже току що си изтеглих касовата бележка /имам такава в приложението/ - бакшиша си е отишъл директно при шофьора, няма го в касовата. Компанията е fregat spolka z ograniczonа нещо си..демек някакво оод. Има си и нормални таксита само че при такава конкуренция и техните цени не са *2 или *3....не мисля, че возят по скъпо и те.
Как е организирано, дали им излиза сметката - не знам. Явно им излиза след като е пълно с такива коли на болт и юбер а отделно има и един куп таксита на различни компании.
EDIT
Питах интелекта и се оказа , че само в Бг няма ни Болт ни Юбер като коли. Навсякъде в ЕС има или едното или другото, а най-често и двете. Ние па сме от "умните"
Как е организирано, дали им излиза сметката - не знам. Явно им излиза след като е пълно с такива коли на болт и юбер а отделно има и един куп таксита на различни компании.
EDIT
Питах интелекта и се оказа , че само в Бг няма ни Болт ни Юбер като коли. Навсякъде в ЕС има или едното или другото, а най-често и двете. Ние па сме от "умните"
Хм,хм...
- TNT
- младши ентусиаст
-
Top Gun Maverick написа:Нови БМВ-та петици за таксита...
То там и цената е почти х2 за еднакъв маршрут
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
И аз така си рекох, вероятно ги ползват някакви, които искат да им е скъпо и хубаво...и скъпо.
Не знам как обаче ще успяват да покриват градската мрежа, вероятно не могат без да ходят празни до някъде си и затова си плащаш като поп и празни му километри, а когато е наблизо или идва с друг клиент в твоята посока...е, няма как да знаеш, та пак ще си ги платиш.
Не знам как обаче ще успяват да покриват градската мрежа, вероятно не могат без да ходят празни до някъде си и затова си плащаш като поп и празни му километри, а когато е наблизо или идва с друг клиент в твоята посока...е, няма как да знаеш, та пак ще си ги платиш.
- Kroki
- kroki_e_edin
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Такси от хотела до пристанището, хотела ми го викна, питаха дали искаме столчета, дойде с 2! Взеха ми 14€, на връщане 13€. Нямаше пуснат апарат вътре.
На Китен, северен плаж или там как се води, две големи менти със спрайт - 13€.
На Китен, северен плаж или там как се води, две големи менти със спрайт - 13€.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Top Gun Maverick написа:В тази София не знам какво става, напоследък големи легенди чувам какви пари изкарват немързеливите, ама да видим. Нови БМВ-та петици за таксита...
Волта е интересно явление, но недей да слушаш на Оги Попов бисерите в социалните мрежи.
Даваш 35 евра, вземаш „почти нова“(така и не стана ясна точната дефиниция) 5ца/Е-класа и почваш да правиш по 4 евра на месец.
В ЛинкедИн отнесе зверска храна след тоя пост и рязко замлъкна след това.
В началото като тръгнаха само с автопарк от G30-ки бяха наели някакви 20-25 годишни олигофренчета, дето въртяха гуми по светофарите и гледаха лошо...
Тая част обаче упорито я премълчава!
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз не съм толкова запознат и мислех, че тези коли са лична собственост на тези, които ги управляват.
Не го знам кой е тоя, нито съм чел, ама бакшишите не обичат да разправят колко изкарват.
Това да купиш БМВ и да го пуснеш под аренда освен да си перач на пари, няма и 1% вероятност да е нещо друго. Печалба няма да видиш ако ще и 50 евро да ти е арендата. В мигът в който почнат да се чупят и си приключил филма. Каму ли пък да качих на тях някакви абдали и да очакваш да ги пазят след като всеки арендатор мисли само за едно - как да изкара повече оборот и нищо друго. От там се почва най-голямото бързане именно от арендаторите, минаване през дупки защото бързал и тонус скоростта на котка с бензин под опашката, трамвайни релси и неравности не да и пожелателни за намаляне даже, вземане на заявки отдалеч без да си прави сметката за амортизацията и още много други неща. Докато ако колата е негова бързането никога не му е идея фикс защото знае, че си има цена освен разхода на гориво, да не говорим за шанса да го ударят и колата му вече винаги да е удряна сериозно.
Това да купиш БМВ и да го пуснеш под аренда освен да си перач на пари, няма и 1% вероятност да е нещо друго. Печалба няма да видиш ако ще и 50 евро да ти е арендата. В мигът в който почнат да се чупят и си приключил филма. Каму ли пък да качих на тях някакви абдали и да очакваш да ги пазят след като всеки арендатор мисли само за едно - как да изкара повече оборот и нищо друго. От там се почва най-голямото бързане именно от арендаторите, минаване през дупки защото бързал и тонус скоростта на котка с бензин под опашката, трамвайни релси и неравности не да и пожелателни за намаляне даже, вземане на заявки отдалеч без да си прави сметката за амортизацията и още много други неща. Докато ако колата е негова бързането никога не му е идея фикс защото знае, че си има цена освен разхода на гориво, да не говорим за шанса да го ударят и колата му вече винаги да е удряна сериозно.
Последна промяна Top Gun Maverick на 10 Сеп 2026, 16:30, променена общо 1 път
- Kroki
- kroki_e_edin
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Е да ве, ма май затова купуват нови коли, шото не се чупят. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Дам, до едни километри е така.