Велосипеди
Модератор: Общи модератори
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: вара, каравара...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Велосипеди
Значи , Бубо, просто да си се разхождаш с колелото става, нали ? Мойто е двойно по евтино и не се е разпаднало още вече 5 години
) Разбира се, аз просто се возя, когато карам. Карано е и по черен път между другото.
На каката пак е някакво рокрайдер, тука хлапета с такова като нейното скачат от тротоари, по стълби слизат, метат се... доколкото рзбрах става въпрос просто за каране на колело отвреме навреме, без никакви претенции за нещо. Има и амортисьор има и много скорости )))
На каката пак е някакво рокрайдер, тука хлапета с такова като нейното скачат от тротоари, по стълби слизат, метат се... доколкото рзбрах става въпрос просто за каране на колело отвреме навреме, без никакви претенции за нещо. Има и амортисьор има и много скорости )))
Хм,хм...
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Това декатлонското е почти същото като моето, тоест е безмислено да купувам друго колело, ако ще е такова, Моджо. Малко по-добро е от моето, но и на това ще му стигна лимита на първото каране. И моето ми върши работа, ама вероятно хабя два пъти повече енергия за същия резултат, който постигат другите с по-съвременни велосипеди. И аз се инатя от много време, но вчера ми стана пределно ясно, че без добро колело, дългите преходи са по-скоро мъчение, от колкото удоволствие, въпреки, че особено на изкачванията вчера, много малко хора ме изпреварваха. На спусканията пък нямам достатъчно високи предавки и изоставам.
Бубо, имаш право, но май за сега ми се струва, че ще държа на преден амортисьор. Иначе тия гравъли са с няколко кг по-леки, което със сигурност си е предимство, та май имам време да умувам и евентуално да пробвам варианти.
Иначе поразгледах още из байк центъра и сякаш ей това ми е нещо като отправна точка, макар и малко над бюджета:
https://www.bikecenter.bg/product/velos ... -itm137157
Единствено това с конфигурацията 1х12 не ми се нрави много, ама явно това е стандарта..
Бубо, имаш право, но май за сега ми се струва, че ще държа на преден амортисьор. Иначе тия гравъли са с няколко кг по-леки, което със сигурност си е предимство, та май имам време да умувам и евентуално да пробвам варианти.
Иначе поразгледах още из байк центъра и сякаш ей това ми е нещо като отправна точка, макар и малко над бюджета:
https://www.bikecenter.bg/product/velos ... -itm137157
Единствено това с конфигурацията 1х12 не ми се нрави много, ама явно това е стандарта..

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
b_u_b_o написа:Ела да седиш на педал 100км да те видяНа пусканията ставаш естествено, ама тва блъскане е и нагоре и на равно и като е над 4-5 часа и се натрупва.
Еее, зор голям да ми зяпаш навирения гъз!
С парашутни гащи карам, нищо не се вижда.
Майтапът настрана, ако всичките 100км са чак толкова неравни, няма да стане с твърдак, какъвто и гъз и крака да имаш.
То и с мекица трудно ще стане.
drifty написа:май за сега ми се струва, че ще държа на преден амортисьор.
Дай да се върнем пак на темата КЪДЕ, КОЛКО И КАК караш, защото за асфалтови преходи, особено пък в група, наистина е излишно да си купиш планинско колело. Няколко факта, без грам субективизъм:
1. гумите са шумни
2. нямат нужното сцепление
3. предавателните числа са абсолютно неподходящи(както и сам каза)
4. стойката на тялото не е оптимална
5. колелото е почти двойно по-тежко
Понеже сме автомобилен форум, да го преведа на автомобилен език - Тойота Хайлукс с рошави гуми ще те придвижи от т.А до т.Б по магистралата, но далеч по-удачния избор е БМВ 5та серия.
- drifty
- младши ентусиаст
-
Това е от една от последните соло разходки, които си правих. Нататък по пътя беше по-камъначесто.
Това е от по-предходна разходка.
Като цяло карам основно по междуселски пътища и по асфалт, най-приятно ми е, но не се ограничавам до асфалт, минавам и по разни пътеки като от снимките. В града не карам, а пътят ми до работа е 7.5км почти изцяло изкачване (45 минути), та за да ходя с колело до работа трябва да е е-байк. Скоро ще се местим в друг офис на +1 баир разстояние, та ще стане още по-гадно - все пак Търново..
Не карам много, занимавам се с бойни изкуства, харесва ми плуването, понякога и бягам, зарибил съм се да си купувам и каяк/падъл борд скоро, тъй като водните занимания си ме влекат. В общи линии карам когато ми е дойде на кеф, наслаждавам се на селски гледки и ако съм с приятели, на приятна компания. Ходя и на доста организирани велопоходи, тази година поне на 6-7 такива, но повечето са по 35км или по-малко.
Как карам, лежерно, за кеф, търся комфорт когато съм сам, не гоня време. Когато съм в група се появява малко състезателен дух, та гледам да съм по-напред.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

- empar
- младши ентусиаст
-
seimo написа:Търси си крос кънтри с предно окачване
Категорично!

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Имаме консенсус, и евентуално после може да играе с гумите и да сложи нещо по-тесничко и не много рошаво да му поолекне на асфалта. Тоя кюб дето прати не е лош вариант, ама предполагам тепърва почват намаленията, не бъразай да купуваш.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- empar
- младши ентусиаст
-
drifty написа:Тоя кюб не е ли XC реално? И който аз пратих и който колегата първоначално спомена.
Да! 68.5 градуса ъгъл му дават.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
... баси драмите за 500 евро, майна....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи 
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d Individual, JGC, MT-09
- Мечтае да кара: Mustang GT
Кви са тея 100км походи с колело, кви са тея наказания? 
Колелото е за разходки. Ако искаш да обикаляш страната и да гледаш забележителности, си търсиш колело с резервоар и свещи.
Колелото е за разходки. Ако искаш да обикаляш страната и да гледаш забележителности, си търсиш колело с резервоар и свещи.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
Карам трърдак предимно на асфалт и градско, вилката се заключва от кормилото, скачам си от бордюри и минавам навсякъде откъдето реша. Ходи скочи с тоя гравел, ако си нямаш друга работа. Карам бързо щото така ме кефи и нагоре и нанадоле
Някои пешеходци дигат кръвно, ама такъв е животът....
аз съм излязъл да се раздвижа и натоваря, не да люпя семки по алеята или да разхождам мастията да се изака на тревата в парка.... 
- empar
- младши ентусиаст
-
Вие двамата що не си спестите мозъчните пръдни?
Колегата питаше за колело, избистрихме в детайли какво му трябва, намери си решение според бюджета и толкова.
Да вземем направо да закрием форума, понеже 90% от него е същия тип изпадане в детайли, само че за автомобили?
Колегата питаше за колело, избистрихме в детайли какво му трябва, намери си решение според бюджета и толкова.
Да вземем направо да закрием форума, понеже 90% от него е същия тип изпадане в детайли, само че за автомобили?
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
empar написа:Вие двамата що не си спестите мозъчните пръдни?![]()
Трябва да има равновесие в природата, не може само вие да пърдите мозъчно
Колегата като тръгне да се жени, пак да пише за съвети във форума