Цените на горивата
Модератор: Общи модератори
- Моджо
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: вара, каравара...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Цените на горивата
Нафта ще да е. Бензина не толкова. И даже май е дизел ви повер, демек от скъпия, щото обикновения дизел и той не е 2.20
Или е некъв егати скъпия шел
)
AI генератед ще да е, така вика чека
Или е некъв егати скъпия шел
AI генератед ще да е, така вика чека
Последна промяна Моджо на 15 Сеп 2026, 20:41, променена общо 2 пъти
Хм,хм...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Да, моя грешка... Понеже се виждаше надписа отстрани, реших, че е бензина...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Цените на горивата
Моджо написа:AI генератед ще да е, така вика чека
Не му вярвай много, не е читав явно
Нормалната нафта мисля беше 1,96, но аз си зареждам от тая с вярата, че харчи по-малко и вероятно имам по-нисък шанс за проблеми с горивната система, че и там е скъпо.

- Моджо
- кандидат ентусиаст

-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: вара, каравара...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Виповер нафта по може. Аз зареждам главно на шел, но бензин. Ще погледна следвашия път, че нямам навик да гледам колко е цената )).
За спорта съм зареждал няколко пъти виповер бензин и не съм открил никаква разлика. И не зареждам вече.
За спорта съм зареждал няколко пъти виповер бензин и не съм открил никаква разлика. И не зареждам вече.
Хм,хм...
TNT написа:Моджо написа:https://fr.fuelo.net/fuel/type/diesel/week?lang=bg
3-те евро във Франция...тц,тц,тц.
Ако не беше в Канада, щях да му продам малко и на 5 евро , да се хвали![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
"Ритнах" темата и гледай колко се изписа
Иначе сериозно, гледах снимки по €2.85 за литър дизел във Франсето. Може да е и монтаж, знае ли човек. Излиза ми и това:Average Price: ~€2.34 / liter (ranging up to €2.80 at higher-cost stations)
Някъде средно е около €2.40. Луда работа

Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
bum_bum написа:Вие сте ебаси разглезените, 1,40 Евро за литър и ревете (без да споменаваме разликата в доходите и по-важното разходите като теглиш чертата в края на месеца).
Всъщност, разликата в разходите в края на месеца ще е в полза на БГ. Средната и медианата е около $5500-5800 на човек, а средния разход на човек е $4700. Сложи няколко стотин/хиляди месечно по кредитните карти и скъпия бензин почва да се усеща. Днес в Калифорния дизела е над $8, бензина $6, идва на €1.85 и €1.40.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Тоест идея под БГ. Всъщност там се усеща доста повече, отколкото поради една много проста и видима причина, а именно огромните разстояния. Прибави и многото народ с коли на пътя...това да не ви е Холандия, че да цъкат с колелета? В Ню Амстердам(Ню Йорк)има развито метро, ама само толкова. Прибавяш и комплексите на средния американец да кара нещо по-малко от камион с аеродинамика на аквариум и получаваш едни огромни разходи за гориво. Правоъгълен и то аквариум, че има бая по-аеродинамични водни съдове от този род, отколкото са американските кошове с обеми 5.7-6 и т.н.
Чудя се във Вегас сега колко ли струва литър...вода.
Чудя се във Вегас сега колко ли струва литър...вода.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Честито на печелившите!- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Ехе, средния америакнец, живее по-зле от средния българин, сигурно и за швейцареца се отнася, защото има много разходи...
В Америка отдаван не карат масово камиони, какво мислят някои все още, масово са на японски и корейски.
А у нас стигна и ще мине 2евро нафтицата, няма проблеми, ДДС и акцизите си вървят, та държавата е добре.
Очаквам нови поскъпвания на всичко от А до Я. Следва евтината газ за зимата
В Америка отдаван не карат масово камиони, какво мислят някои все още, масово са на японски и корейски.
А у нас стигна и ще мине 2евро нафтицата, няма проблеми, ДДС и акцизите си вървят, та държавата е добре.
Очаквам нови поскъпвания на всичко от А до Я. Следва евтината газ за зимата
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Не виждам къде написах, че средния американец живее по-зле от средния Българин, но щом това си разбрал, може и в тая насока да разсъждаваме. Виж колко му е нужно на средния американец за да живее и виж на средния Българин, Спънки даже ти е помогнал. После прибави и доходите в това уравнение. Говорим за четири човека, че да може да сметнем и детските градини, които в САЩ са супер... евтини.
Не знам, вероятно средния американец живее по-добре от средния Българин, но това, което знам е, че със сигурност средния Българин към днешна дата живее МНОГО по-добре спрямо средния американец ако го съпоставиш с това как живееше средния Българин спрямо средния американец преди 15 години, още по-добре сравнимо със средния Българин спрямо средния американец преди 20 години, да преди 30 години да не говорим.
Та да, понастохнахме ги и по всяка вероятност още са по-напред от нас средните там, но пък тук почти липсват бездомни и т.н. докато там по-добре от мен знаеш какво е, видял си с очите си, не като мен само от нета и по приказки на приятели, роднини, познати. Тоест нашите бедни са по-добре от техните, нещо като бедния ми, е много по-добре от бедния ти.
Иначе Никола е прав(леле какво казах
)никой не може да се заблуждава, че няма да го засегне. Но пряко тях ги жегва повече, ако си забелязал през годините малко да им бутнат петрола и почват да реват като ободени мечки. Тука утре и с колелото може да тръгнеш ако времето позволява, там може да си го избиеш от главата предвид разстоянията.
НА ВСИЧКО ОТГОРЕ НИЕ ИМАМЕ ИДЕАЛНО РАЗВИТА НРЕЖА ОТ ПРОПАН-БУТАН!!! Който в момента е на смешни цени спрямо нафтата особено. Майсторът ми онзи ден ми каза, че са луднали да слагат газ в момента. Та варианти имаме. Айде накарай реднека да си сложи газ или да кара електричка.
Даже второто има силна вероятност спрямо първото.
И горивото в България не е скъпо, щом продължават да се купуват и карат премиум кенефи от светата троица по 3 литра дизел, значи всичко е точно. Като видя опашка за газ, или да карате много електрички, тогава може да реша, че ви е скъпо.
Дотогава само ще знам, че в магазина е скъпо защото пряко зависи от нафтата.
Та да, понастохнахме ги и по всяка вероятност още са по-напред от нас средните там, но пък тук почти липсват бездомни и т.н. докато там по-добре от мен знаеш какво е, видял си с очите си, не като мен само от нета и по приказки на приятели, роднини, познати. Тоест нашите бедни са по-добре от техните, нещо като бедния ми, е много по-добре от бедния ти.
Иначе Никола е прав(леле какво казах
НА ВСИЧКО ОТГОРЕ НИЕ ИМАМЕ ИДЕАЛНО РАЗВИТА НРЕЖА ОТ ПРОПАН-БУТАН!!! Който в момента е на смешни цени спрямо нафтата особено. Майсторът ми онзи ден ми каза, че са луднали да слагат газ в момента. Та варианти имаме. Айде накарай реднека да си сложи газ или да кара електричка.
И горивото в България не е скъпо, щом продължават да се купуват и карат премиум кенефи от светата троица по 3 литра дизел, значи всичко е точно. Като видя опашка за газ, или да карате много електрички, тогава може да реша, че ви е скъпо.
Дотогава само ще знам, че в магазина е скъпо защото пряко зависи от нафтата.
In God we trust, all others we track.
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Е чакайте малко бе, ние нали доставяме от евтиния азербайджански петрол, рижия павиан великодушно ни разреши да си ползваме рафинерията (
), Спецов с голямата заплата вече не е оправител на Лукойл-откъдя накъдя дизела в БГ ще е над 2 евро, бря? Надиверсифицирахме ли се или офте мофте?

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи 
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Двигателист написа:kiko написа:Georgi_G написа:Don_Diego написа:BMW_POWER написа:€3/л дизел във Франция, $9,99/галон в Какафорния. Цените на храните няма да коментирам
Да ходим към Босна...миналата седмица 100 октановият бензин беше 1.68€...тази едва ли ще е стигнал 1.80
А в Гърция 2,40-2,50
Това по островите сигурно. Неделя близо до Серес зареждах в шел на 2,010
Тук гледам е 1.95- питай ме къде ще предпочета да заредя пак
Сигурен ли си, че става въпрос за 100, а не за 98 или техния 95+/97 ? Защото 100 където го има е доста по-скъп от 2€. Сега на Лефкада, вярно нещо като остров, не баш, но където имаше 100, беше над 2.35€. Около Превеза, където горивото е традиционно по-евтино, не видях 100 под 2.20€, като подчертавам, че 100 в Гърция не е толкова разпространен колкото 95+/97/98.
За нафта говорех
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Spunky написа:а средния разход на човек е $4700.
Обаче средния разход на човек в България вероятно е 5-600 Евро и тия пари се въртят основно около физическото оцеляване, докато в Щатите средния разход предполага един доста по-различен живот. Т.е. има доста мегдан да се свият коланите.
alekangg написа:Очаквам нови поскъпвания на всичко от А до Я. Следва евтината газ за зимата
Със сигурност, но защо? Малко да шавнат горивата и всички почват да вият. Има си някаква почва ама чак пък толкова..?
Вчера карах стока на Ебаг. Отиване и връщане ми е 40км. Среден разход 11,5. Нафтата сега 2.20 Евро, а преди години, когато почнах да нося стока натам беше 2,60лв или 2,40 ама все тая, смятаме с 2,60. Разликата в разхода за гориво е 4 евро. Занесъл съм точно 210 SKU-та (бройки различна стока). Това на практика е нищо, повечето доставчици носят с хиляди.
Цената на стоката ми се е оскъпила с 0,019 евро или по-малко от 2 цента на единица заради разликата в горивото. По-големите доставчици ще са драстично надолу, под половин цент, че и по-малко. Но във всеки случай в който горивото отиде нагоре с 5 цента почват да реват "фалираме", "умираме"... и вдигат цените не с 1-2 цента, а с проценти направо.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Днеска ми попаднаха снимки от летището във фб.

Тея сигурно горивото го носят на ръка с туби от персийския залив и за тва шибаната вафла ще става 5лв скоро. Отдавна не съм ял Морени, ама може вече вместо фъстъци да слагат пастърма, а вместо шоколад да има пастет от гъши дроб. Знам ли
Фокачата е още по-интересна. Аз бих казал, че ще взема етикета на български и ще питам за тея пари кой ще ми дърпа "телешкото" 

Тея сигурно горивото го носят на ръка с туби от персийския залив и за тва шибаната вафла ще става 5лв скоро. Отдавна не съм ял Морени, ама може вече вместо фъстъци да слагат пастърма, а вместо шоколад да има пастет от гъши дроб. Знам ли
Фокачата е още по-интересна. Аз бих казал, че ще взема етикета на български и ще питам за тея пари кой ще ми дърпа "телешкото" Re: Цените на горивата
Дочувам, че Саудитците са обявили, че доставките за края на Септември няма да бъдат изпълнени.
Освен тръбопровода, тези с джапанките са ударили и рафинерия.
Йемен изглежда загубен, интересно дали ще тръгнат на север хутите или ще стрелят от разстояние.
Освен тръбопровода, тези с джапанките са ударили и рафинерия.
Йемен изглежда загубен, интересно дали ще тръгнат на север хутите или ще стрелят от разстояние.