Цените на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: вара, каравара...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Re: Цените на горивата

Мнение от Моджо » 15 Сеп 2026, 20:27

Нафта ще да е. Бензина не толкова. И даже май е дизел ви повер, демек от скъпия, щото обикновения дизел и той не е 2.20
Или е некъв егати скъпия шел :))
AI генератед ще да е, така вика чека
Последна промяна Моджо на 15 Сеп 2026, 20:41, променена общо 2 пъти
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 15 Сеп 2026, 20:38

Да, моя грешка... Понеже се виждаше надписа отстрани, реших, че е бензина...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Цените на горивата

Мнение от bum_bum » 15 Сеп 2026, 21:10

Моджо написа:AI генератед ще да е, така вика чека

Не му вярвай много, не е читав явно :mhihi:

Нормалната нафта мисля беше 1,96, но аз си зареждам от тая с вярата, че харчи по-малко и вероятно имам по-нисък шанс за проблеми с горивната система, че и там е скъпо.

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: вара, каравара...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 15 Сеп 2026, 21:27

Виповер нафта по може. Аз зареждам главно на шел, но бензин. Ще погледна следвашия път, че нямам навик да гледам колко е цената )).
За спорта съм зареждал няколко пъти виповер бензин и не съм открил никаква разлика. И не зареждам вече.
Хм,хм...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 16 Сеп 2026, 2:24

TNT написа:
Моджо написа:https://fr.fuelo.net/fuel/type/diesel/week?lang=bg

3-те евро във Франция...тц,тц,тц.

Ако не беше в Канада, щях да му продам малко и на 5 евро , да се хвали :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

"Ритнах" темата и гледай колко се изписа :ok: Иначе сериозно, гледах снимки по €2.85 за литър дизел във Франсето. Може да е и монтаж, знае ли човек. Излиза ми и това:

Average Price: ~€2.34 / liter (ranging up to €2.80 at higher-cost stations)

Някъде средно е около €2.40. Луда работа :dunno:
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 16 Сеп 2026, 3:58

bum_bum написа:Вие сте ебаси разглезените, 1,40 Евро за литър и ревете (без да споменаваме разликата в доходите и по-важното разходите като теглиш чертата в края на месеца). :mhihi:

Всъщност, разликата в разходите в края на месеца ще е в полза на БГ. Средната и медианата е около $5500-5800 на човек, а средния разход на човек е $4700. Сложи няколко стотин/хиляди месечно по кредитните карти и скъпия бензин почва да се усеща. Днес в Калифорния дизела е над $8, бензина $6, идва на €1.85 и €1.40.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Сеп 2026, 9:06

Тоест идея под БГ. Всъщност там се усеща доста повече, отколкото поради една много проста и видима причина, а именно огромните разстояния. Прибави и многото народ с коли на пътя...това да не ви е Холандия, че да цъкат с колелета? В Ню Амстердам(Ню Йорк)има развито метро, ама само толкова. Прибавяш и комплексите на средния американец да кара нещо по-малко от камион с аеродинамика на аквариум и получаваш едни огромни разходи за гориво. Правоъгълен и то аквариум, че има бая по-аеродинамични водни съдове от този род, отколкото са американските кошове с обеми 5.7-6 и т.н.
Чудя се във Вегас сега колко ли струва литър...вода. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 16 Сеп 2026, 9:33

:mhihi: Ако някой си е заровил главата в пясъка и си мисли, че него не го засяга жестоко се лъже. Тепърва всичко започва. От снощи се понесе като лавина информацията, че онези с джапанките са почнали да минират Баб ел-Мандеб протока. За последствията не ми се мисли.... :dunno:
:ok: Честито на печелившите!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 16 Сеп 2026, 10:06

Ехе, средния америакнец, живее по-зле от средния българин, сигурно и за швейцареца се отнася, защото има много разходи...

В Америка отдаван не карат масово камиони, какво мислят някои все още, масово са на японски и корейски.

А у нас стигна и ще мине 2евро нафтицата, няма проблеми, ДДС и акцизите си вървят, та държавата е добре.

Очаквам нови поскъпвания на всичко от А до Я. Следва евтината газ за зимата

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Сеп 2026, 10:24

Не виждам къде написах, че средния американец живее по-зле от средния Българин, но щом това си разбрал, може и в тая насока да разсъждаваме. Виж колко му е нужно на средния американец за да живее и виж на средния Българин, Спънки даже ти е помогнал. После прибави и доходите в това уравнение. Говорим за четири човека, че да може да сметнем и детските градини, които в САЩ са супер... евтини. :mhihi: Не знам, вероятно средния американец живее по-добре от средния Българин, но това, което знам е, че със сигурност средния Българин към днешна дата живее МНОГО по-добре спрямо средния американец ако го съпоставиш с това как живееше средния Българин спрямо средния американец преди 15 години, още по-добре сравнимо със средния Българин спрямо средния американец преди 20 години, да преди 30 години да не говорим.
Та да, понастохнахме ги и по всяка вероятност още са по-напред от нас средните там, но пък тук почти липсват бездомни и т.н. докато там по-добре от мен знаеш какво е, видял си с очите си, не като мен само от нета и по приказки на приятели, роднини, познати. Тоест нашите бедни са по-добре от техните, нещо като бедния ми, е много по-добре от бедния ти. :mhihi:
Иначе Никола е прав(леле какво казах :mhihi: )никой не може да се заблуждава, че няма да го засегне. Но пряко тях ги жегва повече, ако си забелязал през годините малко да им бутнат петрола и почват да реват като ободени мечки. Тука утре и с колелото може да тръгнеш ако времето позволява, там може да си го избиеш от главата предвид разстоянията.

НА ВСИЧКО ОТГОРЕ НИЕ ИМАМЕ ИДЕАЛНО РАЗВИТА НРЕЖА ОТ ПРОПАН-БУТАН!!! Който в момента е на смешни цени спрямо нафтата особено. Майсторът ми онзи ден ми каза, че са луднали да слагат газ в момента. Та варианти имаме. Айде накарай реднека да си сложи газ или да кара електричка. :mhihi: Даже второто има силна вероятност спрямо първото.
И горивото в България не е скъпо, щом продължават да се купуват и карат премиум кенефи от светата троица по 3 литра дизел, значи всичко е точно. Като видя опашка за газ, или да карате много електрички, тогава може да реша, че ви е скъпо.
Дотогава само ще знам, че в магазина е скъпо защото пряко зависи от нафтата.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 16 Сеп 2026, 10:41

Е чакайте малко бе, ние нали доставяме от евтиния азербайджански петрол, рижия павиан великодушно ни разреши да си ползваме рафинерията ( :lol: ), Спецов с голямата заплата вече не е оправител на Лукойл-откъдя накъдя дизела в БГ ще е над 2 евро, бря? Надиверсифицирахме ли се или офте мофте?
:lol: :lol: :lol:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 16 Сеп 2026, 12:19

Двигателист написа:
kiko написа:
Georgi_G написа:
Don_Diego написа:
BMW_POWER написа:€3/л дизел във Франция, $9,99/галон в Какафорния. Цените на храните няма да коментирам :roll:

Да ходим към Босна...миналата седмица 100 октановият бензин беше 1.68€...тази едва ли ще е стигнал 1.80

А в Гърция 2,40-2,50

Това по островите сигурно. Неделя близо до Серес зареждах в шел на 2,010
Тук гледам е 1.95- питай ме къде ще предпочета да заредя пак

Сигурен ли си, че става въпрос за 100, а не за 98 или техния 95+/97 ? Защото 100 където го има е доста по-скъп от 2€. Сега на Лефкада, вярно нещо като остров :) , не баш, но където имаше 100, беше над 2.35€. Около Превеза, където горивото е традиционно по-евтино, не видях 100 под 2.20€, като подчертавам, че 100 в Гърция не е толкова разпространен колкото 95+/97/98.

За нафта говорех :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Сеп 2026, 13:10

Spunky написа:а средния разход на човек е $4700.

Обаче средния разход на човек в България вероятно е 5-600 Евро и тия пари се въртят основно около физическото оцеляване, докато в Щатите средния разход предполага един доста по-различен живот. Т.е. има доста мегдан да се свият коланите.

alekangg написа:Очаквам нови поскъпвания на всичко от А до Я. Следва евтината газ за зимата

Със сигурност, но защо? Малко да шавнат горивата и всички почват да вият. Има си някаква почва ама чак пък толкова..?

Вчера карах стока на Ебаг. Отиване и връщане ми е 40км. Среден разход 11,5. Нафтата сега 2.20 Евро, а преди години, когато почнах да нося стока натам беше 2,60лв или 2,40 ама все тая, смятаме с 2,60. Разликата в разхода за гориво е 4 евро. Занесъл съм точно 210 SKU-та (бройки различна стока). Това на практика е нищо, повечето доставчици носят с хиляди.

Цената на стоката ми се е оскъпила с 0,019 евро или по-малко от 2 цента на единица заради разликата в горивото. По-големите доставчици ще са драстично надолу, под половин цент, че и по-малко. Но във всеки случай в който горивото отиде нагоре с 5 цента почват да реват "фалираме", "умираме"... и вдигат цените не с 1-2 цента, а с проценти направо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Сеп 2026, 13:38

Днеска ми попаднаха снимки от летището във фб.
ИзображениеИзображение

Тея сигурно горивото го носят на ръка с туби от персийския залив и за тва шибаната вафла ще става 5лв скоро. Отдавна не съм ял Морени, ама може вече вместо фъстъци да слагат пастърма, а вместо шоколад да има пастет от гъши дроб. Знам ли :dunno: Фокачата е още по-интересна. Аз бих казал, че ще взема етикета на български и ще питам за тея пари кой ще ми дърпа "телешкото" :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 16 Сеп 2026, 14:45

Дочувам, че Саудитците са обявили, че доставките за края на Септември няма да бъдат изпълнени.
Освен тръбопровода, тези с джапанките са ударили и рафинерия.

Йемен изглежда загубен, интересно дали ще тръгнат на север хутите или ще стрелят от разстояние.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата