AI, Machine Learning, Deep Learning - настояще и бъдеще
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: AI, Machine Learning, Deep Learning - настояще и бъдеще
Те си го казаха как ще стане - нов вирус поръчан от лошковците и създаден от ЕйАйя . Или дуга глобална заплаха изтървана от контрол , с помоща на мозАка ...Не става въпрос че самия мозАк ще унищожава хора щото не го кефят ...Но то това ще е следащото , така че само търпние и силна храна . 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
alx написа:...
може АИ да не ни затрие, а просто да се окаже най-скъпия начин да свършим работата на един индиец
и все пак инвеститорите с диамантените ръце със сигурност ще разберат последни...

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Нашето шефче, предполагам като масата шефчета иска да затрие всички хора от фирмата, оптимизира, оптимизира, то хора не останаха. От 35 човека сме има няма 15 сега. Работата върви, ама не е същото. Не виждам хора, дето да са мотивирани да работят и да се развиват, пият се кафета и се пушат цигари на поразия по цял ден. Кара се през просото. Някои колеги, дето станаха "по-важни", щото 20тина други души изчезнаха и въпросните се надуха като петли, че са много важни и нужни, та не можеш да ги питаш нормално за помощ по някоя задача. Общо взето съсипаха един доста добър екип, а качеството на работа пада и няколко пъти дори цялата система беше извън строя - клиентите са много доволни. 

Китайските отворени модели вършат достатъчно добра работа на собствено желязо, па било то и скъпичко. Според мен бъдещето е в тази посока, ако приемем че АГИ е условно непостижим. Стигнем ли го - мисля че всички сме сготвени в дългосрочен план 
При всички положения меко казано не съм обнадежден за света, в който ще живеят децата ни

При всички положения меко казано не съм обнадежден за света, в който ще живеят децата ни
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Това с качеството го има навсякъде. Всичко е надолу от оптимизации. При нас никой не се маха, ама работата е х3, а не се наема никой. Съответно не е каквото беше преди 4-5 години. Пари нЕма, освен 50млн евро бонус за СЕО-тоdrifty написа:а качеството на работа пада и няколко пъти дори цялата система беше извън строя - клиентите са много доволни.
- drifty
- младши ентусиаст
-
Ако достатъчен брой хора останат без препитание заради роботи / ИИ , единствения логичен ход е гражданска война, в някакви невиждани до сега мащаби.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Вече няма място където кол центъра или какво се казва, да не е от малоумен ИИ.
Няма свързване с човек, пишеш си и ефеткта в 99% е нулев, накрая се оказва, че си загубли 1 час и нищо...
Топ напредък има с ИИ, ама да видим, всеки иска да е модерен, ама какво предлага няма значение.
За да има таква революция от роботи, трябва да се прозиведата милиарди такива и милярди батерии, не знам как някой си я представя тази работа. Може би след 10-15 год и пак не знам откъде ще извадят толкова материали.
Няма свързване с човек, пишеш си и ефеткта в 99% е нулев, накрая се оказва, че си загубли 1 час и нищо...
Топ напредък има с ИИ, ама да видим, всеки иска да е модерен, ама какво предлага няма значение.
За да има таква революция от роботи, трябва да се прозиведата милиарди такива и милярди батерии, не знам как някой си я представя тази работа. Може би след 10-15 год и пак не знам откъде ще извадят толкова материали.
- drifty
- младши ентусиаст
-
При нас вкараха ИИ чатбот за клиентите и НИКОЙ не го ползва. Клиентите си ни търсят нас и не щат и да чуват да си пишат с ботове.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Милиарди не знам. 1 робот може да бачка 3 смени на ден, не иска отпуска, болничен и не мрънка, ако му кажеш да работи на Коледа. 200 робота = 500 човека поне чао.
Лонг търм обаче - ако всички сме заменени от АИ и роботи - кой ще купува стоките и услугите
Всички ще са много ефективни, топ качество и ще продават всичко безплатно
Шорт търм обаче ще има стрес. Вече се забелязва. Една бивша колежка, sales/support преди 7-8 години, от тогава не мръднала от позицията - продадоха компанията, всички съкратени, вече няма обяви за съпорт - сега е станала масажистка
Та който е съпорт, да обмисля какво да прави, накрая да не трябва да прави хепи-енд 
Лонг търм обаче - ако всички сме заменени от АИ и роботи - кой ще купува стоките и услугите
Всички ще са много ефективни, топ качество и ще продават всичко безплатно Шорт търм обаче ще има стрес. Вече се забелязва. Една бивша колежка, sales/support преди 7-8 години, от тогава не мръднала от позицията - продадоха компанията, всички съкратени, вече няма обяви за съпорт - сега е станала масажистка
Та който е съпорт, да обмисля какво да прави, накрая да не трябва да прави хепи-енд - empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Това с ботовете наскоро го дъвкахме в друга тема.
Може да се направят чудесно работещи ботове, но това си е сериозна разработка.
ИИ от бизнес гледна точка е зловещ балон и няма да е далеч момента, в който тройкаджиите от унсс ще си хапят гъзовете заради малоумните си решения.
Преди две седмици на една конференция Иван Ванков много добре го каза, правейки паралел с дот-ком балона.
Балоните задават посоката! Компаниите(Антропик, китайците, openAI) може и да не оцелеят, но технологията ще остане.
Нещата ще се саморегулират, но до тогава ще боли.
Може да се направят чудесно работещи ботове, но това си е сериозна разработка.
ИИ от бизнес гледна точка е зловещ балон и няма да е далеч момента, в който тройкаджиите от унсс ще си хапят гъзовете заради малоумните си решения.
Преди две седмици на една конференция Иван Ванков много добре го каза, правейки паралел с дот-ком балона.
Балоните задават посоката! Компаниите(Антропик, китайците, openAI) може и да не оцелеят, но технологията ще остане.
Нещата ще се саморегулират, но до тогава ще боли.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
empar написа:...
Може ли линк, че Ванката не съм го засичал от доста време
Познавам го от около 40 години него, страшен агент е
На баба му къщата е в на баба ми двора, без да се бъзикам, лека им пръст на бабите.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
zAcK написа:empar написа:...
Може ли линк, че Ванката не съм го засичал от доста време![]()
Познавам го от около 40 години него, страшен агент е![]()
На баба му къщата е в на баба ми двора, без да се бъзикам, лека им пръст на бабите.
На dev.bg all-in-one говори. Той всяка година говори там всъщност.
Платена беше и само това и това намирам като видео.
На open-fest през Ноември ще говори пак.
drifty написа:Ако достатъчен брой хора останат без препитание заради роботи / ИИ , единствения логичен ход е гражданска война, в някакви невиждани до сега мащаби.
Не и в наши дни където масата са овце и кинетиката като динамика им е непозната. По скоро процеса е на елиминиране на средната класа и последващ универсален доход за всички правещ ги абсолютно зависими и една малка върхушка от “богове”… защо ли ми звучи познато и защо ли ми се струва, че материалите вече са докарани до обекта и трябва само да започне раз/сглобяването…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Е нали комунистът Шваб обясни за четвъртата индустриална революция. Не сте ли я чели?
Роботите ще произвеждат, а населението ще получава БОД (Безусловен общ доход). Нещо като в пандемията - ей ви тез пари да си седите вкъщи, гледайте филми и ръкопляскайте, ние ще се погрижим за останалото. Няма да притежавате нищо и ще бъдете щастливи.
Даже тоя Скам Алтман го интервюира някакъв преди години в един офис на У-комбинатор и разтягаше същите локуми. Журналистът му обяснява, че човек не е устроен да бъде отглеждан като добитък - има си амбиции, мечти и желание за развитие, иска да пътува и т.н.. Накрая Алтман се разсърди и го изгони.
Трудно ще се съгласят хората на такива, уж на пръв поглед приемливи неща. Обаче то комунист без революция и външен враг не може да съществува. А за да успее да обхване цялата земя, това трябва да е или нова пандемия, или атака на извънземните.. или и двете едновременно. Аз няма да се изненадам, ако скоро впрегнат ИИ да проектира 3Д "зелени човечета" в небето.
Роботите ще произвеждат, а населението ще получава БОД (Безусловен общ доход). Нещо като в пандемията - ей ви тез пари да си седите вкъщи, гледайте филми и ръкопляскайте, ние ще се погрижим за останалото. Няма да притежавате нищо и ще бъдете щастливи.
Даже тоя Скам Алтман го интервюира някакъв преди години в един офис на У-комбинатор и разтягаше същите локуми. Журналистът му обяснява, че човек не е устроен да бъде отглеждан като добитък - има си амбиции, мечти и желание за развитие, иска да пътува и т.н.. Накрая Алтман се разсърди и го изгони.
Трудно ще се съгласят хората на такива, уж на пръв поглед приемливи неща. Обаче то комунист без революция и външен враг не може да съществува. А за да успее да обхване цялата земя, това трябва да е или нова пандемия, или атака на извънземните.. или и двете едновременно. Аз няма да се изненадам, ако скоро впрегнат ИИ да проектира 3Д "зелени човечета" в небето.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Като говорим за роботи, одеве спря тока аварийно в завода и на един робот му замина един модул, който е допълнителен за инструмента... Не виждам как ИИ ще го открие и друг робот ще го смени, за да продължи да работи първия робот... Т.е. тези роботи, без хора около тях, които да ги мандръсат, няма да изкарат дълго!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!