Газова тема
Модератор: Общи модератори
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: Skoda oStavia
Re: Газова тема
Зависи какво се цели и какъв е бюджета.
За тънки пари, каквото излезе, въпреки че аз платих дебело за "тънки пари на газ"
Купих Зафира Б 1.8 с газ за 5 000лв, дадох още 7 000лв по нея за туй онуй, ремонти, ......излезе 12 000лв и накрая счупи мотора, спука блока. Мотори няма. Продадох я за 2000лв. За 1 година 10 000лв назад за евтина кола на газ
За повече пари, може би ван на фабрична газ: Киа или Хюндай. Може би американски варел. Но парите за повече.
За тънки пари, каквото излезе, въпреки че аз платих дебело за "тънки пари на газ"
Купих Зафира Б 1.8 с газ за 5 000лв, дадох още 7 000лв по нея за туй онуй, ремонти, ......излезе 12 000лв и накрая счупи мотора, спука блока. Мотори няма. Продадох я за 2000лв. За 1 година 10 000лв назад за евтина кола на газ
За повече пари, може би ван на фабрична газ: Киа или Хюндай. Може би американски варел. Но парите за повече.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Какво си уцелил ти, на бащата и на жената за 140 коня, пукат ги от каране, няма дертове сериозни. Как да няма мотори, от Англия още вкарват бол десняци, зависи явно къде ги търсиш. Тая твоята сигурно е била на много километри и незнайно как обслужвана. Да, има доста стари на километри вече в БГ, ама за да са километри, значи карат.
Аз и на келеша вземах сега Астра кабрио, пак с този мотор 1.8 140 коня, за мен е идеалния за вървеж и обслужване, плюс разход, особено откак и а камери на всеки ъгъл и всичко се спазва.
Догодина мисля да си взема една 140 коня от Германия от края на модела към 2014-та на малко километри да си имам една такава неубиваема кола, срещат се. Иначе моята е 1.6 115, ама другия мотор е по-добре откъм вървеж и разход даже защото е с по-дълга кутия.
Честно казано не знам за какво толкова си ги налял тези пари, то не е останало нещо да не смениш, това и такси да е, зор ще стигна тази сума някога си.
Сегашната я взех на 170000, вече е на 685000, никакъв сериозен дерт като изключим, че съм свалял два пъти главата защото се уморяват клапаните, понеже всичкия пробег е на газ. Сегменти още не съм сменял даже, масло не гори на 10000, аз на по-малко от 20000 не го сменям 10-40 Фукс, въздушен филтър на две смени.
Редовният проблем с гумичките около охладителя е направен веднъж, мажат се със силикон и да построят половин ден така, тогава се слагат новите и край. Кутията не съм успял да счупя още, а им е слабо място понеже остават сухи, ама на 100000 сменям маслото вътре и няма проблем.
Аз и на келеша вземах сега Астра кабрио, пак с този мотор 1.8 140 коня, за мен е идеалния за вървеж и обслужване, плюс разход, особено откак и а камери на всеки ъгъл и всичко се спазва.
Догодина мисля да си взема една 140 коня от Германия от края на модела към 2014-та на малко километри да си имам една такава неубиваема кола, срещат се. Иначе моята е 1.6 115, ама другия мотор е по-добре откъм вървеж и разход даже защото е с по-дълга кутия.
Честно казано не знам за какво толкова си ги налял тези пари, то не е останало нещо да не смениш, това и такси да е, зор ще стигна тази сума някога си.
Сегашната я взех на 170000, вече е на 685000, никакъв сериозен дерт като изключим, че съм свалял два пъти главата защото се уморяват клапаните, понеже всичкия пробег е на газ. Сегменти още не съм сменял даже, масло не гори на 10000, аз на по-малко от 20000 не го сменям 10-40 Фукс, въздушен филтър на две смени.
Редовният проблем с гумичките около охладителя е направен веднъж, мажат се със силикон и да построят половин ден така, тогава се слагат новите и край. Кутията не съм успял да счупя още, а им е слабо място понеже остават сухи, ама на 100000 сменям маслото вътре и няма проблем.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- barty
- старши ентусиаст
-
Не ми се влиза в такива разкази, няма смисъл
Подавам мнение. Стара кола на газ може да не е много изгодно
Подавам мнение. Стара кола на газ може да не е много изгодно

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Като всяка стара кола, затова да гледа някоя гледана без значение от марка или модел. Аз като знам подводните камъни и нищо не може да ме изненада. 
In God we trust, all others we track.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
14Е за дация е прекалено изхвърляне , тия пари не могат да се избият посмъртно . Такива автомобили се вземат на лизинг от големи компании като ЕРП ВиК БтК и подобни . И никога не се карат повече от 5 години - връщат ги и вземат пак нови . През тия лизинги съм минал вече , такава кола не ми трябва . Стара кола на не много години е оптималната инвестиция . Избива си парите бързо и после вече не я мисля изобщо . Изгодно е , но естествено има подводни камъни и при избора и при покупката . Това е много дълга тема , само с писане по форумите не става . Малко и на късмет е да като купуваш такива дараци . И човек трябва малко да отбира от авторемонти иначе няма смисъл . Сервизите ще те обезкостят и накрая пак няма да имаш читав автомобил .
Точно това има огромно значение , щото марката и модела си ходи с проблемите до края . Затова не искам стари дизели , турбо мурбо , директно впръскване и натъпкана с електроника кочина . Вече техническото състояние на самата кола е отделно , там както казах е малко на късмет на какво ще случиш .Като всяка стара кола, затова да гледа някоя гледана без значение от марка или модел.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Един колега махна метана и сложи газ точно на Туран и ако не се лъжа, точно този мотор със 109к.с.
Аз не карам много, ама от време на време се присещам, че като стане много тегаво, м52-то ще мине на газ и ще го мразя всеки ден, но ще ходя и до кенефа с него на газ.
Аз не карам много, ама от време на време се присещам, че като стане много тегаво, м52-то ще мине на газ и ще го мразя всеки ден, но ще ходя и до кенефа с него на газ.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: вара, каравара...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Що па ще го мразиш? Аз също мислех така ама да ти кажа, че с читав инженкцион, правилно настроен, не можеш да разбереш, че караш на газ. Аз също нямам на мойто м52, ама то е щото я го карам 2000 км в годината, я не.
Хм,хм...
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d Individual, JGC, MT-09
- Мечтае да кара: Mustang GT
Стига с тея митове и страхове, особено пък на някакви праисторически двигатели като м52, които са разгадани от газаджиите още преди 20 години...
Джипа ми е пет пъти по-сложен с 4 ламбди сонди, ЕГР, променлив тайминг и лифт на клапаните и пак ми монтираха такава газова, за която напълно забравям че съществува. Сещам се само дойде време да зареждам... Нито променя работата или вървежа, нито пипам нещо по нея, нито виждам нещо от нея, просто имам още една гърловина под капачката до бензиновата...
12 газ ми гори смесено. Бмвто изобщо не го карам, ще го изкарам веднъж на първия сняг да се повъртя и после чак като падне нафтата под 1.50Е
Джипа ми е пет пъти по-сложен с 4 ламбди сонди, ЕГР, променлив тайминг и лифт на клапаните и пак ми монтираха такава газова, за която напълно забравям че съществува. Сещам се само дойде време да зареждам... Нито променя работата или вървежа, нито пипам нещо по нея, нито виждам нещо от нея, просто имам още една гърловина под капачката до бензиновата...
12 газ ми гори смесено. Бмвто изобщо не го карам, ще го изкарам веднъж на първия сняг да се повъртя и после чак като падне нафтата под 1.50Е
- drifty
- младши ентусиаст
-
От общо 5 коли, които съм имал, две вървяха добре, три - не. Двете бяха на бензин, другите три - на газ. От тях трите, две бяха също с м52. И двете бяха мъчение да ги караш. Такъв ми е до сега късмета с газта. Бащата слага на две коли газ, едната беше с части от където намерят, но и двете нямаха абсолютно никакви проблеми.
Предполагам звучи тъпо, ама съм си висял не малко при газаджии, гаснели са ми в движение колите, по светофари, прекъсвали са ми до степен, в която не мога да изпреваря дори камион, сменял съм свещи и кабели (това вече на опел) на всеки 10 000км. С две думи, никакво удоволствие да шофираш. Сигурно е съвпадение, но все с проблеми са ми били газовите коли.. ама пък е евтино, мамка му..
Предполагам звучи тъпо, ама съм си висял не малко при газаджии, гаснели са ми в движение колите, по светофари, прекъсвали са ми до степен, в която не мога да изпреваря дори камион, сменял съм свещи и кабели (това вече на опел) на всеки 10 000км. С две думи, никакво удоволствие да шофираш. Сигурно е съвпадение, но все с проблеми са ми били газовите коли.. ама пък е евтино, мамка му..

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
С газта е така за съжаление , зависи от майсторите . И ако извадиш къса клечка с проблемен автомобил и кофти монтаж после ще си намразиш колата . Другото е че дори всичко да е отлично в началото в течение на експлоатацията могат да възникнат технически проблеми които да ти отровят живота .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- barty
- старши ентусиаст
-
По повод калпав монтаж на ГИ, имах случай с покупка на чисто нов Фиат Типо 1.4Т, на който вносителя за България му монтира ГИ Ланди Ренцо.
След 7 000км започнаха проблемите. Върнах се при тях за рекламация. Казаха че по-добре не могат да я направят
Отделно харчеше много газ....
Покарах я до към 27 000км и я продадох.
Не лоша кола но изначално я окепазиха.
След 7 000км започнаха проблемите. Върнах се при тях за рекламация. Казаха че по-добре не могат да я направят
Отделно харчеше много газ....
Покарах я до към 27 000км и я продадох.
Не лоша кола но изначално я окепазиха.
- Двигателист
- Потребител
-
- Кара: TOYOTA
dhtj написа:Стига с тея митове и страхове, особено пък на някакви праисторически двигатели като м52, които са разгадани от газаджиите още преди 20 години...
За каква уредба става въпрос?
Колко км си навъртял след като е монтирана?
Лудия.
- drifty
- младши ентусиаст
-
Това са ми и на мен притесненията като цяло. Колега сложи на Е70 /Х5/ газ, само като видиш как дупките за инжекторите бяха на различни места по колектора на всеки цилиндър.. На друг колега М54-то започна да прегрява след монтажа на газта.
А моето м52 не е перфектно, има много лека вибрация при работа и понякога играят оборотите и така и не успявам да хвана причината, а и време не остава.
За сега така, по-нататък ще видим.
А моето м52 не е перфектно, има много лека вибрация при работа и понякога играят оборотите и така и не успявам да хвана причината, а и време не остава.
За сега така, по-нататък ще видим.

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Има си специфики в 'газовите', но и самите уредби са вече с поколения по-нови от тогава! Би трябвало да се получават хубави резултати, при добър монтаж и настройка...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d Individual, JGC, MT-09
- Мечтае да кара: Mustang GT
Двигателист написа:dhtj написа:Стига с тея митове и страхове, особено пък на някакви праисторически двигатели като м52, които са разгадани от газаджиите още преди 20 години...
За каква уредба става въпрос?
Колко км си навъртял след като е монтирана?
10 000км имам вече. Приятел във Варна ги монтира. Той си подбира частите, предимно с полски марки работи. Компа е atlas skyline.
Свалиха ми колектора, за да могат да продупчат точно там, където трябва и да е най-близо до клапаните.