Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

Мнение от driver69 » 11 Сеп 2026, 0:16

Наложи ми се да отида с такси до едно село до София вчера - 19:45 ме чакаше пред вкъщи, 21км за 17.50Е. Стори ми се доста евтино, не знам дали това, че платих с карта през приложението имаше значение. Много доволен останах от цената, в случая и услугата като цяло - човекът каза, че цял живот това е работил (над 30 години).

Също не мисля, че ако беше Волт за 40Е щеше да е спекулативна цена - последния път момчето си беше направило труда да пусне максимално напред дясната седалка и да направи пътуването максимално удобно. За другите глезотии не говоря, но за мен най-важно е, че мога да пусна жена си и детето с Волт, без да имам и капка съмнение, че ще се падне някой, дето са го снимали как шмърка или той е снимал момичета в таксито си за тик-ток (колкото и малко да са като процент подобна сган).

Волт карат предимно гаранционни, вече нови коли вземат във флотилията само ако са хибриди или електрички. Интересно е измислен модела.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 11 Сеп 2026, 1:07

Изображение
Две каси от това за 16 евро, при стандартна цена в същия магазин 0.99 бутилката. Много приятен пилс, препоръчвам.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 17 Сеп 2026, 8:51

Приятел ми спомена , че в кръчма в Пловдив порция октопод била 30€!

Всичко е Ок, щом има плащачи.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Сеп 2026, 10:09

Факт - докато има плащачи, няма проблеми.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Сеп 2026, 18:34

На бай Йордан колегите много са се овълчили. Уж безплатен монтаж, а 45 евра за да си качат инструментите до третия етаж и по 14 евра за монтаж на тампони.

В една нормална държава КЗП ще им спретне на тия такива проблеми, че ще им се иска да не са се раждали.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 22 Сеп 2026, 18:54

Ами, да не си ги качват инструментите... Да работят така! Тъпанари!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 22 Сеп 2026, 19:09

Допълнителни 4м тръбен път 120е :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 22 Сеп 2026, 19:23

То така написано не се разбира много и какво е платено . 2 броя монтаж , тампони , качване , доп.тръби и после е приспадано нещо от цялата сума зарарди талон за безплатен монтаж ...Или някакви такива паешки сметки . Като цяло това е капана на евтините климатици от хипербитака . Плащаш после всичко което си мислиш че няма да платиш и че тъкмо си наиграл системата . По принцип качването по етажите е редно да се плати от клиента , в случая най вероятно става въпрос за продажба на някой хипер битак и монтаж от външна фирма . Никой не е длъжен да ти качва безплатно нещо , в случая тези неща може да са уговорени предварително ...нямам идея как е било . :dunno: Като качиш 2 климатика и 100кг инструменти на 5ия етаж без асансьор после изобщо няма да питаш редно ли е да плати нещо клиента за такава хамалогия или не . :mhihi:
Последна промяна Jordana на 22 Сеп 2026, 19:24, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 22 Сеп 2026, 19:23

bum_bum написа:На бай Йордан колегите много са се овълчили. Уж безплатен монтаж, а 45 евра за да си качат инструментите до третия етаж и по 14 евра за монтаж на тампони.

В една нормална държава КЗП ще им спретне на тия такива проблеми, че ще им се иска да не са се раждали.
Добре де що не ги върна, или беше при свирен мач, бахти тъпанарите.

Изпратено от моят motorola edge 50 neo с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 22 Сеп 2026, 21:13

Jordana написа:То така написано не се разбира много и какво е платено . 2 броя монтаж , тампони , качване , доп.тръби и после е приспадано нещо от цялата сума зарарди талон за безплатен монтаж ...Или някакви такива паешки сметки . Като цяло това е капана на евтините климатици от хипербитака . Плащаш после всичко което си мислиш че няма да платиш и че тъкмо си наиграл системата . По принцип качването по етажите е редно да се плати от клиента , в случая най вероятно става въпрос за продажба на някой хипер битак и монтаж от външна фирма . Никой не е длъжен да ти качва безплатно нещо , в случая тези неща може да са уговорени предварително ...нямам идея как е било . :dunno: Като качиш 2 климатика и 100кг инструменти на 5ия етаж без асансьор после изобщо няма да питаш редно ли е да плати нещо клиента за такава хамалогия или не . :mhihi:
Човека сам си е бил качил климатиците, искал и инструментите да им качи, ама не му дали. И тампони си бил купил, ама го таксували за монтажа им... Преди малко го видях във фейсбук оригиналния пост.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 22 Сеп 2026, 21:16

Какво пречи такива неща да се уточняват предварително?
Последно монтажът на един климатик ми беше над 500 лева миналата година декември, но всичко си беше ясно преди да дойдат (вишка, скрити тръби, тампони и легенче и тн) - ако има сериозно разминаване (не 1 метър тръбен път примерно) - живи и здрави...
Важи за повечето услуги, според мен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 22 Сеп 2026, 22:04

Човека сам си е бил качил климатиците, искал и инструментите да им качи, ама не му дали. И тампони си бил купил, ама го таксували за монтажа им... Преди малко го видях във фейсбук оригиналния пост.
Както казах не знам каква е била предварително договорката . Но по скромния ми опит за да стигне до писане по социалки снимане на бележки и подобни жалби е имало ексцесии още преди монтажа , които са прераснали в настоящия казус . Не защитавам никой , цените са много относителна работа но тия неща се говорят преди монтажа . Като не си съглесен връщаш стоката и по живо по здраво който откъдето е . Аз лично не вярвам да е била толкова прозаична случката предвид изложените обстоятелства . Ако почна да разказвам случки сигурно за една книга има материал , тоя дори не е от куриозните . Често срещана ситуация е при тия "безплатните" монтажи . :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 22 Сеп 2026, 22:58

Jordana написа:
Както казах не знам каква е била предварително договорката . Но по скромния ми опит за да стигне до писане по социалки снимане на бележки и подобни жалби е имало ексцесии още преди монтажа , които са прераснали в настоящия казус . Не защитавам никой , цените са много относителна работа но тия неща се говорят преди монтажа . Като не си съглесен връщаш стоката и по живо по здраво който откъдето е . Аз лично не вярвам да е била толкова прозаична случката предвид изложените обстоятелства . Ако почна да разказвам случки сигурно за една книга има материал , тоя дори не е от куриозните . Често срещана ситуация е при тия "безплатните" монтажи . :ok:

Каква е разликата с платените - питам без грам да се заяждам.
На мен ми обясниха "толкова струва нашия монтаж, толкова дават на талон за безплатен монтаж, съответно махаме тези 200-250-300 лева от цената ти"?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 23 Сеп 2026, 8:25

Зависи от къде го пазариш . Когато " Безплатната" цена на монтажа е скрита в цената на климатика , има разлика дали търговеца използва външна фирма за монтаж или има негови монтажници . Ако е външна фирма както в повечето случаи при големите хипермаркети там цената е силно занижена за да се продава стоката . И получаваш възможно най ниското качество на услугата . Не се запушват дупки , не се слагат тампони , гони се най късия метраж на тръбите , не се отвеждат кондензи , не се удължават захранващи кабели и т.н И накрая евтиното излиза скъпо ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Сеп 2026, 9:03

driver69 написа:Какво пречи такива неща да се уточняват предварително? .

Нищо не пречи, а и законът е такъв. Цената на всяка стока или услуга трябва да бъде прозрачна и пределно ясна за потребителя преди сключването на договора бил той писмен или устен.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата