Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: на германки и американки
Re: Мотористите във форума!
Le Transporteur написа:Сефте в Гърция,, благодарности за съдействието.![]()
Интересно, със своите специфики от температура (миризма на бор), гледки, пусти километри без трафик, доволен съм , че го минах. Златоград - Банско, през Драма 250 км. Дори е по-късо от предно преминаване Златоград - Момчиловци - Кръстава - Банско.
Да, в началото тесен вкопан път в склоновете на планината, а на юг гледка, наниз от върхове, докъдето поглед стига. Подобна гледка има и на шорткъта при Кръстава. Настилката не е перектна, обаче няма дупки а състава й е интересен, остър камък, говорещ си на "ти", с гумите.
Подготвих се на тръгване и постигнах още една цел. Изкачване на Вихрен, знам че не съм постигнал кой знае какво, обаче ме зарежда, защото от 17-18 годишен не съм вървял през планина, а най-високият ми връх е Урделе, ама с мотор.![]()
На слизане и връщане, два пъти през Турия. Щастлив съм, че работят по това трасе, мн. добра алтернатива към източни Родопи.
Колега, да попитам за коя Кръстава става въпрос, предполагам за тази която е близо до Юндола и Якоруда. Ако е тази как е пътят до там. Питам защото планирам разходка до там. По край нея имам намерение и да се отбия до Орцево
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Точно, отделяш се на Аврамово, оттатък влива във Велинград - Сърница. Пътят е топ, естествено с пясък и бурени под мантинелите, запазена марка, след първата зима. Невероятни гледки на север и мнооого завои. Последните пъти не карам Велинград - Юндолла, само отттам пресичам. Имат някакъв проблем със сметоизвозването, отчайваща мръсотия около места с контеймери, от Аврамово до Кръстава.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Охо, аз скоро го карах за сефте, пътя е мръсен топ от към гледки. Препоръчвам обаче от Велинград нагоре, не обратно. Ама може и все тая да е, като се замисля.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Дайте отсечката, като маршрут в мапс-а, че нещо се обърквам малко...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
https://maps.app.goo.gl/rjrbPr7AL3MdGMYS6
Да, както спомена колегата, преминаване изток - запад може би е по интересно. Изкачване, със завои и видимост напред.
Да, както спомена колегата, преминаване изток - запад може би е по интересно. Изкачване, със завои и видимост напред.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Ами това не изглежда зле... Спокойно може да се включи в следната обиколка: Пловдив-Пещера-Батак-Велинград-Юндола-вашата отсечка-Сърница ... Губи се малко от Велинград-Сърница, но се печели карането до Юндола и 'новата' отсечка! Ще го пробвам
!
П.П. Сега погледнах в стрийт-вю-то ...
Че то било брутално яко! Къде съм спал до сега
?
П.П. Сега погледнах в стрийт-вю-то ...
?Ex: 96' BMW318ti

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
При "твоят" маршрут, по-хубавата част, изкачването покрай реката, в посока Сърница, са в играта. Започват веднага, след като се включиш надясно.
Препоръчвам Ви още един маршрут Златоград - Неделино - Бял Извор - Баните - Момчиловци. Настилката е нова и е интерсно. Около Бял Извор, се пресича пътят към Ардино (също отличен), а ако от Момчиловци продължите към Рожен, там отново добра порция завои. Влизането в Баните, силно ме впечатли, от една гора, излизаш в един трап, където е създадено градчето, а там на дъното някакакъв мащабен проект се твори и си караш по пътя нагоре , пак си влизаш в гората и все едно не е било.
Препоръчвам Ви още един маршрут Златоград - Неделино - Бял Извор - Баните - Момчиловци. Настилката е нова и е интерсно. Около Бял Извор, се пресича пътят към Ардино (също отличен), а ако от Момчиловци продължите към Рожен, там отново добра порция завои. Влизането в Баните, силно ме впечатли, от една гора, излизаш в един трап, където е създадено градчето, а там на дъното някакакъв мащабен проект се твори и си караш по пътя нагоре , пак си влизаш в гората и все едно не е било.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Записвам си, без изобщо да го гледам на картата
! Дано само и настилката да е хубава, че кабрио-то вози малко твърдо...

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: на германки и американки
Някой да сподели инфо ако е минавал по маршрута Девин-Лисичево-Фотиново/Нова Махала - Батак или т. нар. Фотиновски проход.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Аз бях тръгнал по него преди месец може би, от към Фотиново. Стигнах до прословутата скала с гледка, ама се зарекох повече да не стъпвам там
Зависи каква ти е целта - ако си просто инат да минеш, с различно от адвенчър се минава, на 1-ва през повечето време. Ако си с адвенчър сигурно ще ти е готино. Уж след някакви километри се оправя пътя и става по-поносим, ама аз нямах нерви и желание да си го причинявам.
Пътя е пясък/едри камъни с остатъци от асфалт, а не обратното. Поне в този участък.

Edit: Не се лъжи да гледаш снимките от гугъл мапс, защото както може да видиш на моята снимка, няма и помен от асфалт на нея, а ето го абсолютно същото място от гугъл мапс. От 2023-та е на гугъл снимката гледам, та може да си направиш сметка и за останалата част от участъка колко по-зле е от снимките:
Пътя е пясък/едри камъни с остатъци от асфалт, а не обратното. Поне в този участък.

Edit: Не се лъжи да гледаш снимките от гугъл мапс, защото както може да видиш на моята снимка, няма и помен от асфалт на нея, а ето го абсолютно същото място от гугъл мапс. От 2023-та е на гугъл снимката гледам, та може да си направиш сметка и за останалата част от участъка колко по-зле е от снимките:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Да ви се оплача.
Малките неща дето създават ебаси ядовете.
Симсонката я сглобих декември 2024 и я запалих за първи път след пълната реставрация. От тогава все имам един и същи проблем, в различни вариации, но с две думи - студен пали, топъл - не. Студен върви добре, топъл - не, даже като стопли и почва да се гаси сам. Играх си с настройка на карбуратора, центровка, друго запалване, не ще и не ще да тръгне добре - загрее ли, на ниски обороти почва да се гаси, на средни и високи върви. Работната теория беше, че се дави, защото беше със спортен карбуратор и студен работи нормално, защото може да изгори вливащия се бензин. Да, ама не. Началото на лятото счупих една част от спортния карбуратор и не я продават като резервна, та го оставих на трупчета за известно време. Преди месец някъде ми остана малко време, купих си всичко необходимо и сервизирах оригиналния му карбуратор и го монтирах. Проблемът обаче остана, макар и в по-малък мащаб. Вече долу горе се караше моторът, но пак топъл не пали, и няма празен ход. Студен също палеше по-зор. Играх си доста с карбуратора и настройките и накрая успях да го нагодя да работи чисто на ход и дори държеше и празен ход, макар и понякога да гаснеше. Уж почна да пали като загасне така, че преди това загасне ли някъде, минимум 30 минути стоя като прани гащи да го чакам да охлади, че да запали. Но и сега не винаги палеше след като загасне. А ако го оставиш 10 минути угасен, няма палене. Обаче с оригиналния карбуратор почнах да забелязвам, че проблемът не е в горивото, колкото е по токовете. Вчера направих последен опит с карбуратора, загрях хубаво мотора, продухах ауспух, свещта се поизчисти като го покарах 20тина км - местих игла, гласих кво гласих, не пали и не пали топъл. И тогава вече реших да подменя бобината, симптомите ме насочваха към това, че губи ток докато свещта е в цилиндъра /на извадена свещ вади много добра искра винаги/ и се оказах прав. Сложих новата бобина с кабел и лула, ритнах манивелата и мотора замърка като котенце. Новата бобина е ГДР-ска, от 79та година
, бях изключил, че последните години накупих доста резервни части и имах налична за проба.
Малките неща дето създават ебаси ядовете. Симсонката я сглобих декември 2024 и я запалих за първи път след пълната реставрация. От тогава все имам един и същи проблем, в различни вариации, но с две думи - студен пали, топъл - не. Студен върви добре, топъл - не, даже като стопли и почва да се гаси сам. Играх си с настройка на карбуратора, центровка, друго запалване, не ще и не ще да тръгне добре - загрее ли, на ниски обороти почва да се гаси, на средни и високи върви. Работната теория беше, че се дави, защото беше със спортен карбуратор и студен работи нормално, защото може да изгори вливащия се бензин. Да, ама не. Началото на лятото счупих една част от спортния карбуратор и не я продават като резервна, та го оставих на трупчета за известно време. Преди месец някъде ми остана малко време, купих си всичко необходимо и сервизирах оригиналния му карбуратор и го монтирах. Проблемът обаче остана, макар и в по-малък мащаб. Вече долу горе се караше моторът, но пак топъл не пали, и няма празен ход. Студен също палеше по-зор. Играх си доста с карбуратора и настройките и накрая успях да го нагодя да работи чисто на ход и дори държеше и празен ход, макар и понякога да гаснеше. Уж почна да пали като загасне така, че преди това загасне ли някъде, минимум 30 минути стоя като прани гащи да го чакам да охлади, че да запали. Но и сега не винаги палеше след като загасне. А ако го оставиш 10 минути угасен, няма палене. Обаче с оригиналния карбуратор почнах да забелязвам, че проблемът не е в горивото, колкото е по токовете. Вчера направих последен опит с карбуратора, загрях хубаво мотора, продухах ауспух, свещта се поизчисти като го покарах 20тина км - местих игла, гласих кво гласих, не пали и не пали топъл. И тогава вече реших да подменя бобината, симптомите ме насочваха към това, че губи ток докато свещта е в цилиндъра /на извадена свещ вади много добра искра винаги/ и се оказах прав. Сложих новата бобина с кабел и лула, ритнах манивелата и мотора замърка като котенце. Новата бобина е ГДР-ска, от 79та година
, бях изключил, че последните години накупих доста резервни части и имах налична за проба.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Защо казваш 'оплакване', като това си е за хвалене? Иначе, щях да кажа, да провериш кондензатор или спойки, но ти си намерил проблема...

- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Защото е тегаво да караш машина, която постоянно се мъчи да спре, а решението е стояло в гаража в кашона с нови части.
Оплаквам се от ядовете по тоя проблем хаха!
Оплаквам се от ядовете по тоя проблем хаха!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е тъй като стане 
Фен съм на проекта. Вярвам ще научиш доста неща, които повечето дето ги знаят вече са измрели за съжаление.
Фен съм на проекта. Вярвам ще научиш доста неща, които повечето дето ги знаят вече са измрели за съжаление.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Kroki
- kroki_e_edin
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз също, мечта ми е да имам черена симсонка с51 4ск.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите