Политическа
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Политическа
https://offnews.bg/politika/mf-promenia ... qIuRVZe0LA
Добре дошли в 2006-та година.
https://www.economic.bg/bg/a/view/mosht ... -ot-2027-g
тук има малко повече инфо.
12. Акциз върху автомобили с мощност на двигателя над 250 киловата (без специализираните) – дължи се при първа регистрация или внос. Ставка за нов автомобил – 10 000 евро плюс 10 евро за всеки киловат над 250. За употребяван автомобил – 5000 евро плюс 8 евро за всеки киловат над 250.
Добре дошли в 2006-та година.
https://www.economic.bg/bg/a/view/mosht ... -ot-2027-g
тук има малко повече инфо.
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Топ правителството на правителствата. Нека сложат 50% отстъпка за внос на лади и москвичи и да се върнем с още 20 години назад.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Бахти боклуците, честно. Не съм очаквал да са толкова зле тия, чак толкова зле. 
Цените на вече регистрирани ще скочат.
Удариха дъното, почват да копаят от него надолу.

Цените на вече регистрирани ще скочат.
Удариха дъното, почват да копаят от него надолу.
Последна промяна Top Gun Maverick на 23 Сеп 2026, 16:30, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- Kroki
- kroki_e_edin
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ебаси изродите
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: вара, каравара...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Ти можеш и пеша, знаем те.
От една страна - 340 коня не са малко. От друга - прекалено голям е този данък. Буквално ще отреже всички електрички с големи батерии. В другите държави субсиидии дават - при нас един голям африкански хОЙ. Ако трябва да изкараш 11-12к евро за акциз - то става тотално нерентабилна. Удря всякакъв висок клас автомобили. Буквално 20 години назад ни връща.
От една страна - 340 коня не са малко. От друга - прекалено голям е този данък. Буквално ще отреже всички електрички с големи батерии. В другите държави субсиидии дават - при нас един голям африкански хОЙ. Ако трябва да изкараш 11-12к евро за акциз - то става тотално нерентабилна. Удря всякакъв висок клас автомобили. Буквално 20 години назад ни връща.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Точно при електричките е абсурдно това, то няма много смислени под тия коли освен градските. Усещам как тесла затваря още неотвореното представителство и тотално ни задрасква от картата заради тия слабоумници дето не се наядоха и огромните приходи от акцизи не им стигнаха 
Начетен човек си, предполагам знаеш стихотворението "Когато те дойдоха...". Хубаво е често да си го припомняме.
Моджо написа:То па щото сичките караме по 400 коня коли, стокови, айде ся...
Начетен човек си, предполагам знаеш стихотворението "Когато те дойдоха...". Хубаво е често да си го припомняме.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: вара, каравара...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Така е, ама е хубаво и да си припомняме, че 90% от колите не са по толкова коня, м ? Или бъркам. Са че не ми е ясно каква е целта на тая мярка е друга работа. Колко па да са тия коли, че да имат някаква тежест в + на бюджета и е само да радваме избнирателя как ще взимаме от богатите, аууу лоши богати бе.. Ся, извинявайте ама 10 човека с коли над 340 коня да мрънкят на фона на други 90 дето нямат такива , нали. Освен това е предложение, дали ще се приеме, в какъв еид и как ще се види тепърва. В лично качество съм казвал 1000 пъти че коли над 200 коня аз ако имам власт ще забраня да се продават изобщо било то с акциз или без акциз
)) Шегувам се, ама не съвсем. ПР акция отсекъде си е това. И е възможно да имат леки проблеми с ЕС, между другото.
Хм,хм...
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Съжалявам, ама тва че били малко не е разумен аргумент. Иначе с останалото съм г/д съгласен. Моята е 400 коня, не че ми трябват толкова много, ама с толкова я правят, не мога да изхвърля половината. Най-вероятно и следващите ми коли ще са толкова и повече, просто няма електрички с големи батерии и шасита и малко коне. Абсурдно е да ме облагат затова. Бахти ненаядоха се, малко са им огромните приходи от акцизи от горивата...
- TNT
- младши ентусиаст
-
Моджо, ти и 2006 си обяснявал за кво са ви коли над 163 коня, над 100 не ти трябва. Ти си ясен. Никога не съм разбирал и какво въобще правиш в автомобилен форум, еле па БМВ такъв
На цялото правителство всички предложения са само как ще се плаща повече. Последната заплата вече ми беше по-малко, заради техни решения. Ако направят платени магистралите, мен ще ме удари 1000 евро годишно. Имотните данъци х2 за 2-3 години. Ако решат да правят смислени електрички с 5-6к евро акциз за употребявани и 10-12к за нови - вероятно смислените ще изчезнат от пазара или ще им се забави МНОГО навлизането. На доста хибриди също. Както споменаха - някои марки тотално ще избягат от нашия пазар. Все хубави неща.
Тези толкова малоумни идеи стрелят ежедневно, че ми е трудно да отсея има ли нещо смислено между всичките лайна.
На цялото правителство всички предложения са само как ще се плаща повече. Последната заплата вече ми беше по-малко, заради техни решения. Ако направят платени магистралите, мен ще ме удари 1000 евро годишно. Имотните данъци х2 за 2-3 години. Ако решат да правят смислени електрички с 5-6к евро акциз за употребявани и 10-12к за нови - вероятно смислените ще изчезнат от пазара или ще им се забави МНОГО навлизането. На доста хибриди също. Както споменаха - някои марки тотално ще избягат от нашия пазар. Все хубави неща.
Тези толкова малоумни идеи стрелят ежедневно, че ми е трудно да отсея има ли нещо смислено между всичките лайна.
- drifty
- младши ентусиаст
-
Данъчните оценки на недвижимите имоти в България ще бъдат увеличени поетапно през следващите три години, предвиждат промени в Закона за местните данъци и такси, предложени от Министерството на финансите за обществено обсъждане. Първата стъпка е увеличение с 30% през 2027 г. Предвиждат се още две актуализации с по 35% през 2028 и 2029 г.
A това как ви се струва?
A това как ви се струва?

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: LCI2
B48B20А
Дори и двойни да станат данъчните оценки на имотите, пак няма да стигнат дори наполовина на пазарните цени.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- drifty
- младши ентусиаст
-
Това е така, ама бива ли за няколко месеца всяка държавна таксичка или данък да се вдигнат така рязко. Като почнеш от таксите да си извадиш нов документ, минеш през винетки, сега акцизи и повишение на имотните данъци. Да качваме и подоходния данък на 15% и ДДС-то на 30 като сме почнали и да закриваме. Като добавим и небивалата алчност на бг бизнесмена, дето качи всичко до небесата..

- TNT
- младши ентусиаст
-
Още другия месец има избори, на които ще се избира човека, който може да налага вето на всеки закон.
Очаквам и още протести. Другия месец трябва да изкарат предложение за бюджет 2027, който отсега се вижда, че ще е пълен с абсурди.
Очаквам и още протести. Другия месец трябва да изкарат предложение за бюджет 2027, който отсега се вижда, че ще е пълен с абсурди.