Море 2026г.?!...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Море 2026г.?!...

Мнение от Don_Diego » 25 Сеп 2026, 11:45

Конкретно за Шарм 3 години поред ходих в Coral Sea Sensatori: https://www.coralsearesorts.com/coral-s ... -sensatori

През Емералд запазвах (всички през тях работят) - първата оферта винаги беше дърво, но много бързо я сваляха и излизаше 1900-2100лв/човек.
Базата последно беше малко поовехтяла (спрямо първата година когато отидохме), но пак беше в отлична кондиция. Басейните и общите части се поддържат безупречно, храната на all-inclusive е сред най-добрите дето съм ял по такъв тип места: разнообразна, много вкусна, тематични вечери, ала-карт ресторанти (не бяха нещо особено, основния ресторант е предостатъчен) и нито веднъж не съм имал драми със стомаха след това.
Плажа - малък, но достатъчен. Драма е с ранобудните руснаци дето завладяват шезлонгите ама не им цепят много басма персонала и ако ги няма повечко време бърза-бързо освобождават.
Комплекса е на риф, защитена територия и е уникално красиво за гмуркане и шнорхелинг при понтона. Плитката част не е уау, но я има и е песъчлива. Най-хубавото е, че е откъм скритата страна на залива и морето рядко е бурно (течения си има, но няма големи вълни). Rixos например е по-сериозен хотел откъм лукс обаче морето...все едно скачаш в Берингово море като ловят крабовете :mhihi:

Приготви си дребни доларчета и ще си цар. Имах един тигър в ресторанта за 5-10$ на вечер имах ебаси сървиса: запазена маса, придружаващ сервитьор за бабата и дядото като си взимат храна да им носи, знаеше всеки какво пие и напитките чакаха на масата когато отивахме и когато пиехме алкохол хич не се пестеше :lol:
За плажа същата работа, няколко долара дневно ти правят живота много по-лесен и приятен.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: вара, каравара...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 25 Сеп 2026, 12:42

За доларчетата знам. Ама тоя хотел не в Наама Бей. Току що получих доста прималива оферта за 5 звезден, с частен пясъчен плаж, в сърцето на Наама бей, с висока оценка в Букинг...за 4-та с полетите излиза 3200 евро, което е по-евтино от да си го организирам сам.Не е през емералд, ама тях не съм ги питал още де.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 25 Сеп 2026, 14:34

Какво си му харесал толкова на този Наема бей...като гледам e на пъпа на Шарм и всичко живо е там + лудницата от нощния живот...ебаси почивката си подготвяш :kuku:

Не знам ходил ли си преди в Египет ама не е най-якото място да си извън затворения си комплекс :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 25 Сеп 2026, 16:20

Еми не знам какво съм му харесал...харесал съм, че кажи речи това е единственото място, където има пясък :)) А вечер що да не се разходиш, има проблеми ли ? Ние обичаме да излизаме да се разхождаме.
Магазинчета, тва онова.... хапнеш сладоледче, поогледаш. А стаята ще помоля да не гледа към улицата и не би трябвало да има проблеми с шума. Така си мисля.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 25 Сеп 2026, 16:27

Моджо написа:Магазинчета, тва онова.... хапнеш сладоледче, поогледаш.

Мм Египет не е Китен, нито Кавала. На повечето места извън комплексите е препоръчително до теб да върви някой с автомат :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Сеп 2026, 16:30

Автомат няма нужда, но е силно циганска държава, на всеки 5сек трябва да обсняваш, че не искаш това или онова…
Затова не ходя по такива места

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 25 Сеп 2026, 16:58

Шарм е толко Египет колкото София е Париж. Това си е туристическа зона, курорт, силно охраняван и няма никакъв проблем да си се разхождаш вечер. Даже местни които там не работят не знам дали изобщо има. Има си чар, какво сега :)) Един път в живота може да се иде...а като ще летим до пирамидс с местните с вътрешен полет, м ? Или и с това да се не захващаме :)))
Не съм ходил, разбира се, ама чета, информирам се...още от миналата година :)) От гледна точка безопасност съм спокоен.
Да се гмурнем на риф с бутилка и маска ни е мечта от как се помним :)) На мен и децата, жената не може да плува и затова трябва да има и пясък :)) Даже пирамидс не са ни толкова интересни, ама ся не върви да си там и да не идеш да ги видиш.
Освен това говорим за първите дни на май месец и, доколкото разбрах, тогава почва "слабия" сезон. Демек навалицата не е толкова много.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Сеп 2026, 18:11

b_u_b_o написа:
Моджо написа:Магазинчета, тва онова.... хапнеш сладоледче, поогледаш.

Мм Египет не е Китен, нито Кавала. На повечето места извън комплексите е препоръчително до теб да върви някой с автомат :lol:
За разходките те изрично си предупреждават, че не е желателно.
Аз обикалях един пазар, че ми трябваше карта за телефон (по онова време нямаше други опции като сега).

Нямаше проблеми, но в присъствието на жени и деца не знам, по-скоро не бих.
А и тия идиоти масово карат нощем без фарове.

За ядене извън хотелските ресторанти също не бих експериментирал. Не ти трябва зорлем хепатит.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 25 Сеп 2026, 18:17

Ама къде те предупреждават? То конкретното място е много важно. Като цяло Египет - да, така е, има някакъв риск. В Наама бей, сърцето на Шарм - не мисля, поне доколкото съм се информирал.
Яденето ще си е в хотела, за карането на коли също не е важно, пешеходна зона е поне крайбрежната. Педерасиан стрийт :))
Баш Наама съм избрал поради много причини, не е само, че е залив и че е пясъчен плажа. Всички тия работи дето си ги пишеме са отчетени и точно там риска от каквото и да било от гледна точка безопасност е почти нулев. На други места може да е различно, за това съм съгласен. Алекан е прав само, че те заговарят непрекъснато, ама...то това е част от преживяването, казваш но тенкю и толкоз. В капалъ чарши щом съм оцелял, няма да ми се види много страшно това :))))
Казвах, че имам контакти в голяма агенция, та освен инфото оттук оттам имам и от тях кое как е. Даже и ще ударят едно рамо ако може да свалим малко цената :)) Че те с Египет не се занимават, но си имат контактите навсякъде.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 25 Сеп 2026, 21:59

Капалъ чарши не е дори близо :mhihi: ... В Африка 'стандартите' са други, повярвай на хората, които са били там!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 26 Сеп 2026, 6:28

Моджо написа:Еми не знам какво съм му харесал...харесал съм, че кажи речи това е единственото място, където има пясък :)) А вечер що да не се разходиш, има проблеми ли ? Ние обичаме да излизаме да се разхождаме.
Магазинчета, тва онова.... хапнеш сладоледче, поогледаш. А стаята ще помоля да не гледа към улицата и не би трябвало да има проблеми с шума. Така си мисля.

Без да се обиждаш, но си нямаш представа къде отиваш :lol:
Всички комплекси са опасани с охрана, въоръжена не леко…като излизаш от комплекса дори по крайбрежната алея те предупреждават да не го правиш. От всеки магазин те дърпат да ти предлагат нещо и в 102% от случаите то е пълен боклук или менте (бях купувал различни пипери…всичко беше черен, но боядисан :mhihi: )
А за вътрешния полет не съм много убеден, че ще ти се получи…тукашните оператори спират да го предлагат това и всякакви движения в страната се случват с автобус и въоръжена охраната в него. Пирамидите са скучни, новия музей обаче е страхотен. Луксор е по-интересен за гледане ама хванеш ли жега там…боли :angel:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: Skoda oStavia

Мнение от barty » 26 Сеп 2026, 11:05

През далечната 2002-2002г съм посещавал Египет, вкл Шарм Ел Шейх, Тунис, Мароко, Либия...не са мойте дестинации.
Още тогава, както Don Diego отбеляза, не е безопасно, местните са много нахални, хигиената е :ok:

На пирамидите беше ад: много хора, всякакви местни те теглят за нещо.
Старият музей беше много интересен! Предполагам че новият е още по-добре. Заслужава си да се види.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 26 Сеп 2026, 11:39

Не се обиждам никак. Полети има, екскурзията до пирамидс я има включена в програмата. Ся до май догодина е далеч, но в момента си има.
Всичко останало го отбелязвам. МНВр на ГрейтБритан публикува травъл адвайс, Нашето Мнвр също, трип адвизор, даже фацебук + обзори най различни и навсякъде е едно и също заключението опасно ли е или не е опасно. Не някъде, не изобщо. Точно и конкретно в наама бей. Някакви сериозни Криминал ишус не е имало ни един в последните 2 години (толкова съм търсил). Досадни търгвоци, това е най често споменаваното като неудобство. Ама това не е опасност. Ся, няма да скитаме до 4 сутринта, ама някак си не мога да се убедя, че е проблем да излезем към 20.00 и да се разходим наоколо /само по главната променада/ за час два. Просто не го вярвам :))) В краен случай ще си седим в хотелата, разбира се...скучно, ама кво да праиш. То самия хотел дето сме харесали към днешна дата не е хотел в традиционния смисъл. Представлява голям парк и къщички, в които са по няколко стаи, няма 1 сграда голяма с 1000 човека вътре. Демек по алеите можеш да се разхождаш ако искаш.
Вярно ли е, че ако бутна 20 $ примерно подкуп на рецепцията и ако има свободни могат да ме сложат в суит примерно нищо, че съм си платил само за стая, без да доплащам нищо ?
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Сеп 2026, 12:07

Принципно разни авантюристи си ходят соло и спят в частни имоти от типа на Airbnb, но аз честно казано не бих тръгнал така с жена и деца още повече.

През някаква част от времето или при определени обстоятелства вероятно не е чак толкова опасно, но не случайно повечето туристически обекти и хотели имат много сериозни мерки за охрана.

Ако толкова ти е зор да се разхождаш според мен търси хотелски комплекс, който да го позволява без да излизаш. Има хотели с имоти около тях вероятно 50-60 декара.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 26 Сеп 2026, 13:11

Ако си окей да се разходиш вечерно време в гетото на филиповци/факултета, то и там ще ти се стори супер. С разликата, че в Египет изкарват $150 месечно и като видят бял автоматично го свързват с пари, които могат да вземат по един или друг начин.

Бакшишът е практически задължителен за всичко, $20 може и да помогнат за по-добра стая. Разходки бих правил много ограничени и в близост до комплекса/хората с автоматите.

Ние сме излизали от комплекса, и булевард сме пресичали, в съмнителна зона и магазини се запознахме със собственика, говорещ свободно 6 езика, пътувал и в България, но е по-скоро изключение.

На място екскурзиите повечето ги правихме с местна агенция и проблеми не е имало, освен свикването с шофирането и това, че червеното е червено само ако те решат. В малки групи няма охрана, ако екскурзията е с голям бус задължително има поне 1 човек с автоматично оръжие.

В близост до паркинга в една от туристическите зони до Луксор тръгнахме да даваме храна на група деца, които не разбраха, че трябва да си я поделят и първо изтръгнаха цялата торба, после се сбиха помежду си.

Горното са впечатления от Кайро и Хургада, но се съмнявам в Шарм да е толкова по-различно.

Иначе рифовете са уникално красиви, гмуркането си заслужава. После трябва да има пазарлък за снимките под водата, защото цените за немци и българи са различни.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата