Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...
Може друг път....масово хората не знаят как трябва да седи и да се носи костюм, вратовръзка да връзват и тн
Разбират от каквото ги интересува...а именно маратонки и анцузи и на колкото по-известна марка са, толкова по-добре
Разбират от каквото ги интересува...а именно маратонки и анцузи и на колкото по-известна марка са, толкова по-добре
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Пробвайте да излезете с панталон и сако в малък град вечер.
Всички ви гледат странно, все едно сте чужденец.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
drago_pavlov написа:99% oт тия баленсиаги, плейнове и т.н. дето ги виждаме по улиците са ментета от битака...
Мен това ми става ясно веднага, щом видя някой как гони рейса с тях ама иди го обясни на 12 годишно дете

drifty написа:Пробвайте да излезете с панталон и сако в малък град вечер.![]()
![]()
Ти пробвай да ходиш бос лятото из квартала да гледаш кво става
- drifty
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Simson S51
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
От както преди 2 месеца видях на качване към връх Ботев един мъж да тича бос надолу, нема да ми направиш голямо впечатление на мен ако ходиш бос из квартала, даже малко ти завиждам, аз съм се изнежил, ама това лято по морето пуснах няколко тигела бос покрай морето.

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
А дали тези неща са само в София или е същото в малките градове според вас?
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Същата простотия, даже в някои нюанси и по-голяма.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Волга
- Детайли за колата: Лада 2105
Абе какво бос, мен за джапанки и тениски са ме базикали познати, вие за бос се тревожите.
Интересно е, че същите тези като си взема някоя хубава дрънкулка на 4 колела минават в другата крайност да завиждат, ама първо си е за тяхна сметка винаги и в двата случая(било то като не определят като баровец или прошляк)и второ за щастие имам малко такива познати.
Нямахме ли подобна комплекс тема, че тая много излезе извън рамките?
П.п: Миналата година си купих за 25 лева някакви сиви маратонки от Дехатлон или Декатлон, както е там правилното, уникални са, на всеки се хваля, по-хубаво през живота ми не съм имал като се и а предвид, че покрай баскетбола съм минал през всичките известни марки като младеж.
Леки, не спарват, издържат, пък може и на две години да са, не помня вече, понеже не ми трябваха точно тогава, влезнах за нещо друго за келеша и като ги видях, викам я да пипна, да ги вдигна, я да обуя, я едни на мен и едни на него докато не носи Джордана. А тоя Джордан го бях набарал чисто фенски от олх, че баба му му беше донесла един от Англия и излезе, че му стиска и остана на мен...като не съм го обуваш още.
А преди това имах един подарък от САЩ бащата като ходи ми взе пак щото знаеше, че съм фен, ама и него не го обух, та малкия като порасна фонизноси пак той.
Ама баскетболните гащета си ги нося с кеф, но и за тях са ме базикали, понеже да на 3 отбора, но си приличат, че са от една и съща година и все като дойде лятото с тях изкарвам ежедневно, та хората ги мислят за еднакви, нищо, че са с коренно различни цветове - червени, вторите черни, третите сини.
Ама всичките Адидас нали, че тогава са плащали явно те.
А другото клише, как сега ще излезеш навън с нещо Адидас, а другото Найк примерно, анатемосан си.
И аз съм си я мислел тая работа като малък, ама...за кратко.
Нямахме ли подобна комплекс тема, че тая много излезе извън рамките?
П.п: Миналата година си купих за 25 лева някакви сиви маратонки от Дехатлон или Декатлон, както е там правилното, уникални са, на всеки се хваля, по-хубаво през живота ми не съм имал като се и а предвид, че покрай баскетбола съм минал през всичките известни марки като младеж.
Ама баскетболните гащета си ги нося с кеф, но и за тях са ме базикали, понеже да на 3 отбора, но си приличат, че са от една и съща година и все като дойде лятото с тях изкарвам ежедневно, та хората ги мислят за еднакви, нищо, че са с коренно различни цветове - червени, вторите черни, третите сини.
А другото клише, как сега ще излезеш навън с нещо Адидас, а другото Найк примерно, анатемосан си.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди!
I feel the need, the need for speed.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d Individual, JGC, MT-09
- Мечтае да кара: Mustang GT
bum_bum написа:...Ти пробвай да ходиш бос лятото из квартала да гледаш кво става
Не си ли стъпвал на ...неща? Миризливи или бодливи?
Като знам колко пъти съм си лепил гумите на колелото, страх ме хваща да ходя бос.
Единствено в двора си го позволявам.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Лайна още не съм, но стъкла, бодили, разтопен асфалт, дъвки и какво ли не колкото щеш
Като се върна направо с една четка жуля яко.
Аз си имам маршрут де, не ходя просто бос из квартала. От нас до едни лостове и обратно и така или иначе съм с боси обувки, раница с тежести или жилетка с тежести и ме гледат като луд, та реших да пердаша направо бос като ще им е смешно поне да съм пълен комплект.
Иначе с боси обувки ходя вече от доста време и други на практика не обувам, но дори и между тези с най-тънка подметка и ходенето бос разликата и ползите са значителни. В началото е тегаво и се стъпва трудно, особено с 20кг на гърба, но постепенно ходилата стават като на хобит и няма проблеми да минаваш през каквото искаш, камънаци, тръни, стъкла..
Аз си имам маршрут де, не ходя просто бос из квартала. От нас до едни лостове и обратно и така или иначе съм с боси обувки, раница с тежести или жилетка с тежести и ме гледат като луд, та реших да пердаша направо бос като ще им е смешно поне да съм пълен комплект.
Иначе с боси обувки ходя вече от доста време и други на практика не обувам, но дори и между тези с най-тънка подметка и ходенето бос разликата и ползите са значителни. В началото е тегаво и се стъпва трудно, особено с 20кг на гърба, но постепенно ходилата стават като на хобит и няма проблеми да минаваш през каквото искаш, камънаци, тръни, стъкла..
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Аз не съм против ходенето бос , обаче само за протокола имайте едно на ум . Между втория и третия пръст минава централния нерв на стъпалото известен още като nervus digitalis plantaris . Едно възпаление на тоя нерв може да причини много сериозни проблеми като почнеш от синдрома на Морсън до един куп гадни неща . И съвсем не е сложно да го прецакате , едно убождане с дебел трън удар или порязване в точното място е достатъчно да го възпали тоя нерв . И като се възпали става една топка и няма да си намерите обувките докато не се оперира .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
(bum_bum): вързаха ми се очите на възел бе човек, гледай сега колко по-лесно се чете
Относно ходенето бос, преди 5 години трябваше да вземам една кола от Мирафиори, която беше под въпрос дали ще стане за вечерта, а другия ден бях на море и трябваше да я взема. Явор звъни, готова е, а вече я бях отписалнза деня, ама...
Помня, че влака беше към 17 и нещо си. Аз си направих курса и всичко на косъм излизаше, но качвайки се на моста с колата виждам влака спира от Бургас...гааааз, спирам под моста и заключвам колата, мятам ключовете на гумата и хуквам да бягам.
Обаче съм както винаги лятото с джапанки и едната се скъса леко връвчицата отпред между пръстите. За ходене ставаше, но за бягане не.
Свалям ги аз и къде няма да хвана влака бе, хуквам бос край линията.
По едно време гледам някакви нискорастящи като плевели или мини-храстчета с формата листа на липа, бягам си през тях, няма проблем, замислям се колко съм тъп, че може да има стъкла от някой мангал там, ама съм повече упорит отколкото тъп(или симилар
)и продължавам да бягам.
Всички хора вече качени и аз пъшкайки мятам ръце на машиниста, онзи ме вижда и се чуди как спира някой влак с ръце сигурно...качвам се аз на скапания влак...като се опомних, абе нещо ми боцка на краката.
Сядам на пода аз извън купето, че да не ме гледат хората как си гледам петите...WTF човееееееекккк, като игленик съм, направо таралеж! Някакви дребни трънчета стърчат, кой стърчи, кой не. Взех да се мъча да ги махам...то няма махане.
Отивам доволен аз в София, че ще вземам колата, по пътя малко ми боцка, няма особен проблем. Легнах да спя вечерта, ставам, абе още малко ми боцка повечко така, ама не е страшно.
Отивам на морето на Златните, лягам да спя и ставам на следващата сутрин...малееее, малеееееееее, не мога да си стъпя на краката. Влача се като куче из стаята, гледам да се набирам на ръце, на краката си стъпвам настрани с изкривяване на глезена като наакан.
Звъня на нашия човек там при който сме да ми казва къде да ходя в коя болница, слава Богу се успокоявам, че познава някакъв там главен на не знам какво хирург, началник, бла-бла, все тая какво беше.
Отивам аз там, онзи се обадил по телефона и ме чакат някакви млади доктори...описвам случката и всички ми се хилят и ме питат поне хванал ли съм влака. Не ми е смешно на мен, ама карай.
И като легнах, единия доктор вика ауууууууууууууууу, все съм виждал забити тръни, ама чак толкова много на брой...
Извади той 5-6-7...я да викна колегата да го питам какво да правим...идва колегата...хили се, хвана ли влака поне.
Ами вика няма смисъл да чоплим, то ще извадим още много малко, а да режем няма смисъл.
Аз като чух режем и викам никакъв шанс, ама какво ще стане с тия тръни. Абе вика ще купиш тетра там да разтвориш и като омекнат ще изпадат някои.
Други ще се капсуловат и организма ще ги изхвърли, ама слез долу да ти бият за тетанус. Слизам аз, онзи вече главния там шеф ме посреща и ме кара да му разправям, пак ме питат дали съм хванал влака с две мацки сестри.
Биха тая тетанус макар след толкова часове едва ли да имаше полза от нея.
И...мина с времето, обаче с тая тетра нищо не стана и не паднаха кой знае колко много на брой, теглих няколко дни и после мина, вероятно са се скашнали с времето. От тогава бос...с много наум и не през шубраци.
Джапанките винаги с тънка подметка да усещам по-добре, но и с тях съм забивал трънчета обаче ги усещам и не влизат в мен.
Ама хванах влака.

Бум-бум, що разваляш поста сега?
Относно ходенето бос, преди 5 години трябваше да вземам една кола от Мирафиори, която беше под въпрос дали ще стане за вечерта, а другия ден бях на море и трябваше да я взема. Явор звъни, готова е, а вече я бях отписалнза деня, ама...
Помня, че влака беше към 17 и нещо си. Аз си направих курса и всичко на косъм излизаше, но качвайки се на моста с колата виждам влака спира от Бургас...гааааз, спирам под моста и заключвам колата, мятам ключовете на гумата и хуквам да бягам.
Обаче съм както винаги лятото с джапанки и едната се скъса леко връвчицата отпред между пръстите. За ходене ставаше, но за бягане не.
Свалям ги аз и къде няма да хвана влака бе, хуквам бос край линията.
По едно време гледам някакви нискорастящи като плевели или мини-храстчета с формата листа на липа, бягам си през тях, няма проблем, замислям се колко съм тъп, че може да има стъкла от някой мангал там, ама съм повече упорит отколкото тъп(или симилар
Всички хора вече качени и аз пъшкайки мятам ръце на машиниста, онзи ме вижда и се чуди как спира някой влак с ръце сигурно...качвам се аз на скапания влак...като се опомних, абе нещо ми боцка на краката.
Сядам на пода аз извън купето, че да не ме гледат хората как си гледам петите...WTF човееееееекккк, като игленик съм, направо таралеж! Някакви дребни трънчета стърчат, кой стърчи, кой не. Взех да се мъча да ги махам...то няма махане.
Отивам доволен аз в София, че ще вземам колата, по пътя малко ми боцка, няма особен проблем. Легнах да спя вечерта, ставам, абе още малко ми боцка повечко така, ама не е страшно.
Отивам на морето на Златните, лягам да спя и ставам на следващата сутрин...малееее, малеееееееее, не мога да си стъпя на краката. Влача се като куче из стаята, гледам да се набирам на ръце, на краката си стъпвам настрани с изкривяване на глезена като наакан.
Звъня на нашия човек там при който сме да ми казва къде да ходя в коя болница, слава Богу се успокоявам, че познава някакъв там главен на не знам какво хирург, началник, бла-бла, все тая какво беше.
Отивам аз там, онзи се обадил по телефона и ме чакат някакви млади доктори...описвам случката и всички ми се хилят и ме питат поне хванал ли съм влака. Не ми е смешно на мен, ама карай.
И като легнах, единия доктор вика ауууууууууууууууу, все съм виждал забити тръни, ама чак толкова много на брой...
Извади той 5-6-7...я да викна колегата да го питам какво да правим...идва колегата...хили се, хвана ли влака поне.
Аз като чух режем и викам никакъв шанс, ама какво ще стане с тия тръни. Абе вика ще купиш тетра там да разтвориш и като омекнат ще изпадат някои.
Други ще се капсуловат и организма ще ги изхвърли, ама слез долу да ти бият за тетанус. Слизам аз, онзи вече главния там шеф ме посреща и ме кара да му разправям, пак ме питат дали съм хванал влака с две мацки сестри.
И...мина с времето, обаче с тая тетра нищо не стана и не паднаха кой знае колко много на брой, теглих няколко дни и после мина, вероятно са се скашнали с времето. От тогава бос...с много наум и не през шубраци.
Ама хванах влака.

Бум-бум, що разваляш поста сега?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Това не знам къде си го чул, но имам самочувствието сравнително добре да познавам анатомията на стъпалото.Jordana написа:Аз не съм против ходенето бос , обаче само за протокола имайте едно на ум . Между втория и третия пръст минава централния нерв на стъпалото известен още като nervus digitalis plantaris . Едно възпаление на тоя нерв може да причини много сериозни проблеми като почнеш от синдрома на Морсън до един куп гадни неща . И съвсем не е сложно да го прецакате , едно убождане с дебел трън удар или порязване в точното място е достатъчно да го възпали тоя нерв . И като се възпали става една топка и няма да си намерите обувките докато не се оперира .
Като за неспециалист де, че така като го гледаш отстрани е проста работа, но вътре са 26 отделни кости, 33 стави, 30+ мускула и над 100 сухожилия, връзки и други свързващи тъкани.
От там и интересната му механика - то е хем амортисьор, хем адаптивна платформа спрямо повърхността върху която стъпваме, хем лост, хем сензорен орган, който предава огромно количество информация към мозъка за натиск, позиция, движение и т.н..
От там произлиза и важността му за цялостното ставно и мускулно здраве и развитие нагоре по тялото, защото взаимодейства с глезена, субталарната става, метатарзофалангеалните стави, ставите и мускулите на подбедрицата и ходилото.
Съответно примерно големия пръст не е просто пръст ако скачаш, а вече механизъм, който опъва планетарната фасция с т.нар. механизъм на лебедката за да повдигне медиалния лост и превърне стъпалото в по-твърд лост.
Всичките тези естествени функции ако ходиш с обувки, които ги компенсират се губят с времето.
Та извън това лирично отклонение, някой ако реши да се запали лятоска да ходи повече нос
Иначе да, вероятно са възможни различни проблеми или контузии.
Аз имам възпалено сухожилие на безименния пръст на ръката от доста време вече.
Създава ми известен дискомфорт, но от друга страна вярвам, че ползите надминават това неудобство, защото на 50 години се набирам с 40, правя 20 чисти набирания от dead hang, а това оказва влияние върху цялостното здраве в много по-голяма степен, отколкото проблемът с възпаленото сухожилие.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Ето това с бялото кръгче е . Като се възпали тоя сноп от нерви и става една топка която се маха само оперативно .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Това е просто общ плантарен дигитален нерв, но не съм чувал да го наричат "централен".
Потърсих сега що е то невромата на Мортън и за нея се твърди, че по-често засяга нерва между 3-тия и 4-тия пръст, а не между 2-рия и 3-тия и там риска е по-скоро от хронична компресия и дразнене, включително и от тесни обувки, а не толкова от механична травма.
Потърсих сега що е то невромата на Мортън и за нея се твърди, че по-често засяга нерва между 3-тия и 4-тия пръст, а не между 2-рия и 3-тия и там риска е по-скоро от хронична компресия и дразнене, включително и от тесни обувки, а не толкова от механична травма.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ходилно-трънската тема да вземе да отстъпи на нещо по темата.
Ето хем да се върнем към тая с показване на статус, хем да видим докъде стига цената на един Айфон и желанието да го притежаваш веднага като излезе и да те видят всички най-вече. Явно като са неразличими по улицата, фаСонбука е станал място да се показват тия шитни.
Аз не знам как една такава дрънкулка може да струва толкова и някой даже да я плати.
3000 евро за телефон или за самолет говорим? А аз мислех, че нашите Ф16 ги взехме скъпо.
https://www.facebook.com/share/1Dpo2BiC ... tid=wwXIfr
Тия показности, че и отзад с емблемите почти обидни ми изглеждат, гарнирани и с показност за Обич.
Ето хем да се върнем към тая с показване на статус, хем да видим докъде стига цената на един Айфон и желанието да го притежаваш веднага като излезе и да те видят всички най-вече. Явно като са неразличими по улицата, фаСонбука е станал място да се показват тия шитни.
3000 евро за телефон или за самолет говорим? А аз мислех, че нашите Ф16 ги взехме скъпо.
https://www.facebook.com/share/1Dpo2BiC ... tid=wwXIfr
Тия показности, че и отзад с емблемите почти обидни ми изглеждат, гарнирани и с показност за Обич.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.