Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Инфлация, цени... спекула! Размисли и страсти...

Мнение от alekangg » 01 Окт 2026, 12:16

Поне за виното не е така, няма как да се продава 750мл за 15евро и да не става за пиене или да е на едно с някое от 5евро

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 01 Окт 2026, 13:44

Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 01 Окт 2026, 18:22

bum_bum написа:
Spunky написа:..не им се ядат боклуци..

Понеже това е едно от малкото неща от които имам идея, правилния израз по-скоро е "на хората им се ядат боклуци, но искат на опаковката да пише, че не е боклук". И същевременно най-добрия шанс да си купиш страшен боклук е да вземеш нещо на което е написано колко не е боклук. :mhihi:

Да, но нямах това предвид, а че не им се яде по принцип и това удря най-много снаксове, вафли, сладки напитки и подобни.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Окт 2026, 18:29

Вчера се замислих, колко много марки и видове вафли имаме у нас, мисля че сме на топ световно ниво по този показател

Потребител
Аватар

Мнение от bmwfan3 » 01 Окт 2026, 19:20

От 5 години си купувам грозде и бравя червено вино. Тази година 70 цента за Мерило със 26 захарност.

После варят и ракия.

Сори, но животът е кратък за да го скъсявам с кофти алкохол и храна.

Храна на вън веднъж на 2 месеца.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Окт 2026, 20:37

Spunky написа:
bum_bum написа:
Spunky написа:..не им се ядат боклуци..

Понеже това е едно от малкото неща от които имам идея, правилния израз по-скоро е "на хората им се ядат боклуци, но искат на опаковката да пише, че не е боклук". И същевременно най-добрия шанс да си купиш страшен боклук е да вземеш нещо на което е написано колко не е боклук. :mhihi:

Да, но нямах това предвид, а че не им се яде по принцип и това удря най-много снаксове, вафли, сладки напитки и подобни.
Оо, в грешка си. Този точно пазар бележи ръстове непрестанно.

При нас е малко по-сложна ситуацията, защото през последната година растем на стойност, но не на обем (инфлацията нали).

Но производителите не са тъпи, от известно време има изцяло нов сегмент “better for you”, разбирай същия боклук с ново име, който просто гърми в момента.

Имам престава и какви бройки вафли, десертчета и т.н. дневно се реализират в България и цифрата е меко казано зашеметяваща.

Световния обем на сектора е над 700 милиарда долара, а до 2030-та се очаква още по-експанзивен растеж. Т.е. много хора вече дори не ядат нормална храна, а преживяват с подобни неща.

Това, което казвал е така, но в друг пазар - алкохола. Производителите са се пищисали, щото вчерашните младежи вече не пият, а предпочитат да друсат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 01 Окт 2026, 20:51

Спънки, където точно се развива действието с неяденето на боклуци и неиграенето на хазарт?
За пиенето и аз съм съгласен, но точно защото е заменено с друсане.
За пушенето не виждам особена промяна, просто конвенционалните цигари се замениха с iqos и други подобни лайна.

Предишна

Назад към Извън Темата