Молба за съвет(тупкане)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Молба за съвет(тупкане)

Мнение от pretendeer » 13 Мар 2007, 10:59

Колеги, искам да помоля да ми препоръчате майстор или сервиз, защото вече ходя на трето място и все различни диагнози ми дават.
Става въпрос за прословутото тупкане отзад при дифа. То се чува при смяна на предавки от 1ва на 2ра, от 2ра на 3та, понякога от 3та на 4та и особено от нулева на втора. Странното е, че се усеща понякога дори само при натискане на съединителя или игра с газта при по-ниски обороти. Правеше го винаги при включване на задна, но след смяна на съединител го прави сигурно веднъж на десет пъти т.е. положението е далеч по-добро. Самият звук е малко глух, сякаш е заминал тампон, но в същото време е доста отчетлив.
Това не е чукането отзад за което пише "hyenа" ot форумa. Големия тампон на дифа, който стои точно отзад и леко в ляво съм го сменил, беше скъсан, другите тампони на дифа изглеждат доста добре, гуменото каре на кардана също. В Дару казаха, че каретата на кардана са О.К. и според тях имам луфт в каретата на полуоските. На друго място ми казаха, че имам някакъв проблем с първичния вал на скоростната кутия, на трето са сигурни, че са тампони отзад, но кои точно, не е ясно.Изчел съм какво ли не във форумите на Е46, Е 39и дори мерцедес.
Много моля за съвет, защото това нещо ме побърква иначе колата е в много добро състояние.

Благодаря предварително !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pretendeer » 13 Мар 2007, 16:16

Толкова ли няма някой да каже поне нещо !?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от apolon_3 » 13 Мар 2007, 17:09

Това прословуто тупкане го има и при мене, и при много други..Първо провери дали не е тампон на дифа.Виж дали не е и някой болт на карето,с течение на времето може да се е разхлабил или просто да му е време подмяната.Възможно е и да е гумения маншон,който пази карето от боклуците по пътя
None

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pretendeer » 13 Мар 2007, 21:36

Написал съм го : тампона на дифа е сменен. Няма маншон на карето на кардана. Явно няма кой да помогне със съвет.

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 14 Мар 2007, 9:21

и при мен го има, и преди
съм го чувал на една 320i,
която си кара така около
30-40 000 км и нищо!
Незнам от какво е мамка му.
Ако размишляваме логично
може да е нещо в скоростите,
но пък защо се чува когато
натиснеш съединителя или
включиш на скорост, а не
когато тръгваш или има
усилия върху дифа :roll:
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 14 Мар 2007, 10:10

Като не си в движение и със запален мотор, натисни съединителя и превключи някоя скорост - ако се чува, значи е нормално. Щото съединителя е некъв изчанчан. Доколкото знам само БМВ ползвали такава система. Имаше го при Е34ката и при старите ми Е46ци.
MORE BEER!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pretendeer » 14 Мар 2007, 12:19

Наско, и аз така разсъждавам ама знае ли човек ! Най-странното е че понякога се чува и усеща заедно с натискането на съединителя преди превключване на дадена предавка. Един човек веднъж ми обясни, че това е естествено тъй като диференциала с блокаж е с по-голям луфт в сравнение с обикновения диференциал.
Учудва ме , че и ти го имаш при положение, че си с по-нова кола(фейслифта). Иначе в Дару ми заявиха, че едва ли не всяка Е46 го има това. Много е дразнещо.

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 14 Мар 2007, 13:07

и аз съм склонен да вярвам, че
това е някъв типичен шум и няма
какво да се плашим...
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 14 Мар 2007, 13:52

Имам го и аз на Е36 цата... много странно, звучи ми като някакъв луфт, но не ми пречи, скоростите си вървят нормално и дифа. При мен се получава само при тръгване на 1 скорост.
stay tuned
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e60ka

д

Мнение от krasi_bmw » 23 Май 2007, 19:04

пичове ,имах проблема на 3 бмв.и се лутах в пустинята и накрая открих .....луфт в каретата.....а смених всичко по окачването .сега карам 320и и пак го има и е нормално за кола стара..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 740xd lci M-Packet

Мнение от Facheff » 24 Май 2007, 10:49

Баща ми беше купил 2001 година от магазина е46цата...още от началото го имаше това тропане при вкарване на първа...това е нормално било за всички е46ци...дори и преди половин годна имахме м-ката с СМГ и пак така си тропваше при тръгване...не разбрах защо е но си тропа....не е никаква повреда

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от versaceto » 27 Май 2007, 12:05

Абе проблем си е.И при мен се чува едно гнусно тупкане,най вече като тръгвам на задна.В сервиз ми казаха,че е някакъв тампон отзад при кардана.Прецаквал се при рязки стартове,тогава се натоварвал много.Тъпото е,че за смяната му трябва да се свали почти всичко отзад и в тоя сервиз директно ми казаха да си търся друг специализиран сервиз :(
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 27 Май 2007, 12:49

versaceto написа:Абе проблем си е.И при мен се чува едно гнусно тупкане,най вече като тръгвам на задна.В сервиз ми казаха,че е някакъв тампон отзад при кардана.Прецаквал се при рязки стартове,тогава се натоварвал много.Тъпото е,че за смяната му трябва да се свали почти всичко отзад и в тоя сервиз директно ми казаха да си търся друг специализиран сервиз :(

И след смяна на тоя тампон и всички останали .... пак си тупка (личен опит)
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shefa » 29 Май 2007, 10:16

и при мене го има от 2 години .. смених съединител, каре на кардана, тампон на дифа .. кво ли не .. пак ли тупка като включвам на първа от време на време .. и в камор не можаха да го намерят .. нема спасение то това :twisted:
палим, гасим и газим ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 29 Май 2007, 10:38

shefa написа:и при мене го има от 2 години .. смених съединител, каре на кардана, тампон на дифа .. кво ли не .. пак ли тупка като включвам на първа от време на време .. и в камор не можаха да го намерят .. нема спасение то това :twisted:

има има -->
жицата на мах...
:mhihi: :mhihi:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Следваща

Назад към E46